לילה טוב ציפורים נודדות

לילה טוב ציפורים נודדות

אני מבינה שרק דיבורים על סקס יכולים להעיר או להחזיר את הציפורים הנודדות,
וזה חבל כי חשבתי שלפחות כאן אפשר לדבר גם על דברים שהם קצת מעבר לזה.
אני בדיוק (בזמן פרסומות) צופה עכשיו ב'רצועה מהחיים' בערוץ 2 על הילדים שחיים בזבל. ילדים פלשתינאים מהתחתית שבתחתית, חיים ומסתובבים במזבלה, מחכים למשאית הזבל שתשפוך את האשפה של היישוב הקרוב כדי שהם יוכלו לאסוף מתוכה פחיות וכל דבר שמכיל ברזל או אלומיניום כדי למכור אותו בכמה עשרות שקלים להביא הביתה לאימא או לסבתא. זה עשוי בצורה כזאת שפשוט קורע לי את הלב מהמקום כשאני רואה ילדים בגיל של הנכדים שלי מפשפשים בערימות הזבל, מבעירים אשפה, שורפים את פניהם עד כי ילד אחד היה עם חצאי גבות
באלוהים זה שובר לי את הלב

פשוט קמתי ובאתי לכתוב כי לא יכולתי לשאת את התמונות. זה פשוט חותך בבשר הסרט הזה. אני מקלידה והדמעות שלי יורדות אחת אחרי השניה. איך מגיעים למצב הזה? למה אי אפשר לעזור לאנשים האלה? למה אלוהים נרדם בשמירה כל כך קרוב אלינו?
זה לא באפריקה או בהודו או בגוואטמלה. זה כאן. מעבר לכביש.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=bwAw9ThDQmk&NR=1

Doctor Goblin

New member
המצב גרוע

אבל עד כדי כך? משהו נשמע לי מופרז. ילדים באמת מקבצים נדבות ב-10 אחוז מהמשפחות? 10 אחוז? צריך לברר איך הגיעו לנתונים האלה שלהם.

אני לא מהתומכים הגדולים של הממשלה ואין לי ספק שמשהו צריך להשתנות פה, אבל ספציפית בנתונים שמוצגים שם, נראה לי שמישהו שיחק עם המספרים.

שום דבר לא מופרז

פשוט נוח לנו לטמון את הראש בחול ולהגיד שזה לא יכול להיות...
יש הרבה עוני במדינה הזאת, לא תמיד מדברים על זה. מעדיפים לטייח.
אני פשוט מכירה את זה מסיפורים של הבן שלי כשהיה מחנך בבית הספר והיה הולך לבתים של תלמידים לפעמים. הוא היה מתאר לי איך אנשים חיים במצוקה שהיא בלתי נסבלת. הייתי מבקשת ממנו שלא יספר לי כי אני לא מסוגלת לשמוע על המצוקה הזאת.
זה לא נעים לפתוח מקרר ריק. זה מאוד לא נעים.

קפצילי

New member
יחפה....

אין דבר מכאיב יותר מלראות ילדים קטנים במצבים כאלה.
וכן, גם אני מרגישה שכשזה קרוב - זה עוד יותר כואב.

את שואלת שאלה נכונה - "למה אלוהים נרדם בשמירה".
אני חושבת, שרק אם נבין שאלוהים הוא לא סבא זקן שיושב במרומים, אלא הוא הכוח בורא המציאות שנמצא בכל אחד ואחד מאיתנו, רק אז נוכל לשנות את המציאות הזאת.

בוקר טוב שיהיה

בוקר טוב קפצילי

אני לגמרי מסכימה איתך.
כשאני שואלת 'למה אלוהים נרדם בשמירה' הכוונה שלי היא אלינו. אנחנו כבני אדם, כיצד יכולנו להרשות לעצמנו להירדם ולא לשים לב למה שקורה מסביבנו? הרי ברור כבר לכל בר דעת שהאדם הוא בורא המציאות שלו. כמובן יש את אלה היושבים בחיבוק ידיים ומגלגלים עיניים לשמיים ומתפללים כאילו משם יבוא יעזרם, אבל אני כמובן התכוונתי לנו, למנהיגים שלנו, למה נרדמנו?

קפצילי

New member
אני לא חושבת שיש טעם להלקאה עצמית

ולא רק כי זה כבר לא יעזור, אלא גם ובעיקר כי אנחנו לא באמת אשמים.
ראשית, יש דברים שאינם בשליטתנו. לא את הכל אנחנו מבינים, ולא את הכל אנחנו יכולים או צריכים לשנות.

שנית, אני לא מכירה אנשים שמלקקים דבש יומם ולילה. גם לא אלה שחיים ברמת חיים "גבוהה" כביכול, גם לא אלה המשכילים וכו'. כל אחד חווה יסורים וקשיים ומצוקות, וגם אם בהשוואה למה שעוברים אנשים אחרים זה נחשב "קל", עדיין - לכל אחד הכאב הפרטי שלו. והטבע שלנו דוחף אותנו לדאוג ראשית כל לעצמנו. העולם הזה לא קל להתמודדות, לאף אחד מאיתנו.

ובכל זאת, אם כל אחד יעבוד על עצמו, להיות יותר אלטרואיסטי ופחות אגואיסטי, ויקח לעצמו רק אדם אחד כ"פרוייקט" ללמוד ממנו, לשים אותו לפניו, את הרצונות והכאבים והדחפים שלו - וזה יכול להיות אפילו בן זוג, חבר או שכן - הוא כבר "דן את כל העולם לכף זכות".

אני למשל, כמו שאת כתבת בפוסט אחר, לא מסוגלת להכיל כזה כאב כמו של הילדים האלה שהראו בכתבה. גדול עלי בכמה וכמה מידות. אבל אני מאמינה שהעבודה שאני עושה עם בעלי והילדים, למשל, יכולה להשפיע על המציאות כולה בדיוק באותה מידה.

גם כאן אני מסכימה איתך

ואכן, אני לא יודעת אם זאת פונקציה של גיל או של הכרה, אבל גם אני מאמינה שהעבודה שאני עושה עם הסובבים אותי, משפחתי הקרובה ונכדיי בעיקר, גורמים לי להיות בן אדם טוב יותר, וכפועל יוצא יכול להיות שזה "עוזר" קצת גם לעולם. אין לי מושג בזה. אני לא מבינה גדולה במיסטיקה ואלוהות

למעלה