לילה טוב, קושיה:מתי סוף סוף יטילו???

לילה טוב, קושיה:מתי סוף סוף יטילו???

מצטער מראש על עודף סימני השאלה, אבל דיברנו על זה, וקבענו שהן מטילות כשמתחיל להתקרר, וצריך לתת להן להתרגל לבית, עברו כמה חודשים נראה לי שהן כבר רגילות, הבנו שאחת מהן די בוגרת ובטוח מטילה חופשי, אבל נדא, גורניש, זיטץ... זה מחרפן אותי לגמריי, איך כל הסימנים אומרים שהן אמורות להטיל ועדיין אין ביצה לרפואה?

kerengil

New member
מטילות כשמתקרר?

אצלי דווקא בחורף כשמתקרר הן מפסיקות להטיל, או שמטילות הרבה פחות. יש לי להקה חביבה שאספתי לי לפני כשבועיים, השבוע התחילו להטיל כבר. כנראה שהבנות שלך פשוט עוד לא בוגרות מספיק. סבלנות! בסוף כולן מטילות...

אין לי מושג

כי לפי הפורום דווקא דיברו על התקררות והטלת ביצים אבל לגבי הגיל, יש לי אחת שכנראה קיבלתי אותה בוגרת מספיק, השאלה האם הערכת גיל שלה מוטעית? ראה בתמונה.

kerengil

New member
קשה להעריך גיל מתמונה

אבל לפי הכרבולת והרגליים נראית בהחלט בוגרת, אולי אפילו מעבר לגיל ההטלה? בכל מקרה, האחרות נראות צעירות, הן יטילו ברגע שהתנאים יתאימו להן... מה הן אוכלות אצלך? אני נותנת תערובת מטילות בתור בסיס, לצערי גם לפרגיות הצעירות בלית ברירה, וכתוספת ירקות, פירות וכל טוב משאריות הבית.

הן אוכלות בחוץ כל היום

הכלוב שלהן זה בשטח פתוח ויש מבחר גדול של חרקים ותולעים למיניהן וכמובן מקבלות כל הזמן שאריות בלי סוף ואני ממלא להן קערה גדולה של תערובת מטילות כל כמה ימים כשהן גומרות את מה שיש שם.

הלבנה באמת נראית מבוגרת מדי

ויתכן שכבר לא תטיל. דרך אגב - יש גם צעירות שלא מטילות, אבל לא הגיוני שכולן אצלך כאלה. השאר נראות בהחלט בגיל ההטלה. אם הן משוחררות - אולי הן מטילות במסתור כלשהו ולא ראית? בכל אופן, תרנגולת מתחילה להטיל, נראה לי, מגיל 7-8 חודשים.

שלום

אני מקווה שקיבלתה את ההודעה שלי באיסי סבלנות! כמו שאמרו לך זה המתכון! לא קשור לגיל! התרנגולת ממשיכה להטיל עד סוף חייהאו כאשר תוקפת אותה מחלה! אצלי הייתה תרנגולת בת 11 שנים שעברה כ 3 דורות גידול במשפחה והיא המשיכה להטיל הביצים שלה היו ממש מוזרות! כאילו חלקמחוספס וחלק חלק! משהומדהים!! היא הייתה פשוט ענקית! וכול שנה הייתה לה נשירה והייתה מחדשת את הצבע! יש לי כרגע 2 נקבות בנות 6שנים+!! שעדיין מטילות אולי הביצים קצת קטנו והתפוקה ממש קטנה אבל עדיין הן מטילות! הצעירות גם אצלי היו אמורות כבר להטיל ועדיין אין אףביצה! הקור מאוד השפיע ובלילה אצלנו פשוט קר מאוד! לכן אני בונה את הלול החדש אתה חייב לתת הרבה מאוד חלבונים כדי שיטילו לך! כול מה שתמצא בבית מירקות ועד אוכל תן להם! חבר שליאפילו נותן להם לאכול קצת בשר - אמרו לי בעבר היו מאכילים בכבד ובכול מיני חלקים בגוף כדי להעשיר להם את האוכל אפילו אוכל של כלבים זה טוב תרנגולת אוכלת פשוט הכול אני עדיין זוכר הבאתי לי דג חמוד קטן ושמתי באקווריום קטן בזמן שנקיתי אתהאקווריום הגדול שמתיאותו בחוץ קצת לידהתרנגולות והופ תרנגולת אחת חטפה אותו ואכלהאותו מול עיני! אני מבטיח לך שבאביב הן יטילו לך!!! מבטיח

מוזר שאתה אומר שעד האביב

אני זוכר שאמרת שאחרי שיתחיל להתקרר קצת הן יתחילו להטיל ועכשיו אתה אומר הפוך? או שלא הבנתי אותך? לגבי אוכל, אמנם בשר לא נתתי להן, אבל נראה לי שהן אוכלות יופי בשר (תולעים לא?
) הן אוכלות ירקות מהשאריות שאני מביא להן, לא להאמין אבל הן ממש חוטפות מהעיזים את האוכל
אבל מבחינת אוכל אחר כמו תערובת מטילות יש לי בעיה קשה, אמנם מצאתי איזה פיתרון, הבעיה היא שהעיזים אוהבות לאכול את זה, ואני לא כלכך מעוניין שהן יגעו בזה, אז שמתי את האוכל במקום שהעיזים לא יכולות להגיע לשם (הן קופצות באוויר ומפילות את האוכל... )

אתה צודק

אבל קורה אצלך כמו שקרה אצלי שנתיים שעברו! קניתי תרנגולות חדשות לפני החורף ואיןאףביצה!!אפילו לא אחת! עד שעבר החורף ובא האביב אבל בהתחלת הגידולשלי לא היו ביצים בגלל הגשם! אחרי שסגרתי טובטוב את הלול - מצאתי כמה ביצים~! דווקא בקור! נראה לי שהןהיו צריכות להטיל מזמן כבר מעניין מהמונע מהן ככה היו אצלי פרגיות ננסיות שקניתי מאצל בחור זקן שתמיד שיחרר אותן ולא שם אותן בלול אףפעם יום אחד הלכתי לבקר אצל השכנים וגיליתי 15 ביצים מתחת למין ורד ממש יפה! הבנתי שהם מטילות שמה לקחתי את הביצים שבוע אחרי מצאתי נגלה של 12 ביצים מאחורי הלול במחבוא! אז אתה רואה בחיים לא הייתי יודע שהן מטילות לו לא הייתי ממש בודק ומחפש

אוקיי רק שאצלי הן חופשיות בתוך המתחם שלהן

ז"א זה לול סגור מכל הכיוונים ולמעלה אפילו, הן לא יכולות לצאת מהלול אבל הוא נחשב פתוח, ואם הן רוצות מחסה אז יש כמה מקומות מוגנים מגשם ורוח, אז אני בודק כל הזמן בכל מיני מקומות שאפשר להסתיר שם ביצים ונדא
אז אוקיי בוא נחכה כמו שאמרת לאביב ונראה מה קורה.

כנראה

כנראה שהן מתגעגעות לזכר
סבלנות אל תתבאס מהעובדה הזאת! בוא אל דוד שלי אצלו כבר 3 חודשים ואין אף ביצה!!! הוא התשגע עד שנמאסלו והוא משחרר עכשיו כול היום בכדונם וחצי אדמה מגודרת ולא אכפת לו כבר אם ימצא ביצים או לא

דווקא בחורף יש האטה בהטלה.

כל תרנגולת מטילה בסופו של דבר, אם יש מזון טוב ומקום להטלה (תאי הטלה) והתרנגולות נראות בריאות, אוכלות טוב, מרגישות טוב, יגיע זמן שלהן להטיל. אל תדאג, צריך סבלנות ובסוף הסבלנות תשתלם.. והזקנה.. היא אכן נראית מבוגרת אבל גם מבוגרות מטילות.

למעלה