קרם לימון
בדרך כלל מה שאנחנו מחפשים בקרם הוא מרקם חלק ונימוח. לדעתי שימוש בגרידת לימון כמו שתיארת לא ייתן טעם לימוני מספיק חזק, ועלול להרוס את המרקם החלק של הקרם. פתרונות יש שלושה: אם את מעוניינת בטעם עדין של לימון, אני ממליץ להרתיח את החלב עם גרידת לימון, לתת לו לעמוד במשך יממה במקרר, ולמחרת להכין קרם פטיסייר כרגיל עם החלב הזה. הקרם שתקבלי יהיה חלק ועדין עם ניחוחות של לימון ברקע. אם את מעוניינת בטעם חזק, אפילו צורב, של לימון, כדאי להחליף את החלב שבקרם פטיסייר במיץ מלימונים סחוטים, ולתגבר את כמות הסוכר. את הקרם מכינים בדיוק כמו קרם פטיסייר. את יכולה לעדן את התוקפנות של קרם זה אם אחרי שהוא מוכן תוסיפי לו חמאה (צרפתית טובה) בטמפרטורת החדר. אם את צריכה מתכון - תגידי. פתרון שלישי יהיה להכין קרם פטיסייר רגיל, ולהוסיף לו אחרי ההכנה מיץ לימון. החסרון של הפתרון הזה הוא שהקרם מתרכך ונעשה דליל יותר ככל שמוסיפים לו מיץ. אבל לצרכים מסויימים זה מעולה, ואת יכולה לשלוט על טעם הלימון תוך כדי הכנה, כשאת טועמת כל פעם אחרי הוספה של מיץ לימון לקרם. -- רן.