לילה טוב
צריכה עזרה...

nani nani

New member
לילה טוב ../images/Emo29.gif צריכה עזרה...

אני רוצה להכין קרם לימוני .... השאלה שלי היא אם כדאי להכין קרם פטיסייר ולהוסיף לו גרידת לימון או שיש לכם רעיונות אחרים... תודה על העזרה...
 

ranlevy

New member
קרם לימון

בדרך כלל מה שאנחנו מחפשים בקרם הוא מרקם חלק ונימוח. לדעתי שימוש בגרידת לימון כמו שתיארת לא ייתן טעם לימוני מספיק חזק, ועלול להרוס את המרקם החלק של הקרם. פתרונות יש שלושה: אם את מעוניינת בטעם עדין של לימון, אני ממליץ להרתיח את החלב עם גרידת לימון, לתת לו לעמוד במשך יממה במקרר, ולמחרת להכין קרם פטיסייר כרגיל עם החלב הזה. הקרם שתקבלי יהיה חלק ועדין עם ניחוחות של לימון ברקע. אם את מעוניינת בטעם חזק, אפילו צורב, של לימון, כדאי להחליף את החלב שבקרם פטיסייר במיץ מלימונים סחוטים, ולתגבר את כמות הסוכר. את הקרם מכינים בדיוק כמו קרם פטיסייר. את יכולה לעדן את התוקפנות של קרם זה אם אחרי שהוא מוכן תוסיפי לו חמאה (צרפתית טובה) בטמפרטורת החדר. אם את צריכה מתכון - תגידי. פתרון שלישי יהיה להכין קרם פטיסייר רגיל, ולהוסיף לו אחרי ההכנה מיץ לימון. החסרון של הפתרון הזה הוא שהקרם מתרכך ונעשה דליל יותר ככל שמוסיפים לו מיץ. אבל לצרכים מסויימים זה מעולה, ואת יכולה לשלוט על טעם הלימון תוך כדי הכנה, כשאת טועמת כל פעם אחרי הוספה של מיץ לימון לקרם. -- רן.
 

ranlevy

New member
קרם פטיסייר בניחוח לימון עדין

קרם פטיסייר בניחוח לימון עדין 250 מ"ל חלב 3 חלמוני ביצים 60 גרם סוכר 15 גרם קמח 15 גרם עמילן תירס קליפה מגוררת מלימון אחד (החלק הצהוב או הירוק בלבד, ללא החלק הלבן) מרתיחים את החלב עם גרידת הלימון. מצננים ומשאירים למשך יממה במקרר. למחרת מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה, מערבבים היטב לתערובת את הקמח ועמילן התירס עד שהתערובת חלקה. מרתיחים שוב את החלב. יוצקים בזהירות מחצית ממנו אל תערובת החלמונים ומיד מערבבים היטב את התערובת. מוסיפים את התערובת לחלב שנשאר בסיר, ומבשלים בזהירות תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי אחר כדי שהקרם יתקרר. שומרים בקירור, ומשתמשים בו ביום. -- רן.
 

terroir

New member
משהו חסר בדרך ההכנה, אני חושב

אחרי שהחלב היה במקרר צריך לסנן אותו ורק אז להמשיך במתכון.
 
למעלה