לילה טוב

לילה טוב ../images/Emo29.gif

שלום, ברצוני לקבל עצה ממביני עניין לגבי בקשה להעלאת שכר. אני הנדסאית אלק' מדופלת ואני עובדת כמעט 3 וחצי שנים כאשת רכש בחברה קטנה, ובשנה האחרונה הגדיר אותי הבוס שהוא גם בעל החברה, כ"מנהלת" המחלקה... שהייתה עד לא מזמן רק אני. (מבחינת נסיון, עבדתי בתחום המכירות בהיי טק, אבל לא כאשת רכש). כבר חודש שיש עובדת חדשה מתחתיי והיא מרכזת את תחום המעקב והקידומים וגם עוזרת לי בכל מיני נקודות נוספות במחלקה שלנו. אנחנו מסתדרות מצוין ומהוות צוות פעיל שמתקתק את הדברים. סגנון העבודה של החברה כולה (מעל 10איש) הוא מאד אינטנסיבי ומהיר ואני בתחום שלי עובדת ב-95% מהמקרים ללא כל התיעצות עם הבוס, ויש לי לא מעט החלטות באמתחתי ובשליטתי הבלעדית. תיאור התפקיד שלי כולל קבלת הזמנות לקוח והכנסת למערכת, ביצוע הזמנות רכש בהתאם, לוגיסטיקה שכוללת יבוא מהמזרח (4 נמלי מוצא) ומארה"ב וגם מאירופה מידי פעם, בדיקת סחורה באופן סמלי (QC), אישור הוצאות חריגות ביבוא, אישור (אחרי בדיקת הנה"ח) של כל החשבוניות בתחום היבוא, אישורים ליבוא כאן בארץ וכד' ויש לי כאמור עובדת אחת מתחתיי. אני משתכרת 7000 נטו ומאז שהתחלתי לעבוד בחברה לא קבלתי העלאה ולא ביקשתי (חסרון, אני יודעת, אבל הגיע הזמן!). לפני כמעט שנתיים הודעתי למעבידים שלי (אז היו שניים) שאני לקראת גירושין וכנראה בגלל שביקשתי לסיים מוקדם יותר יום או יומיים בשבוע (8 שעות יום עבודה), כדי שאוכל להיות מעט יותר עם הילדים, הציעה הבכיר שביניהם לתגמל אותי בעלות החודשית למטפלת והסכמתי כמובן. מאז חלו שינויים בחברה, והמעביד שהציע כבר אינו הבוס הישיר שלי ומנהל החברה. זה שלא הציע הוא עכשיו בעל החברה ובעל ההחלטות, משמע הבוס הישיר שלי. הנקודה היא שהתוספת באה ממקום של תמיכה כלכלית וללא שומקשר לתפקיד שלי או להערכה אלי. הדגשים שבהם אני רוצה להתמקד כשאפנה אליו לבקשת העלאה הם: נסיון רב שצברתי בחברה האחריות האישית שלי בתפקיד (מידי פעם הייתי נשארת מעט יותר... ופעם אפילו 3 שעות, ופעם גם באתי בשישי ל-5 שעות, ובכל מקרה מרצוני ולא בגלל שהתבקשתי). אמון (לא מדפיסים אצלנו כרטיס) סמכויות אכפתיות (ממקום העבודה פיזית והמקצוע) מגוון התחומים שבהם אני מטפלת עובדת חדשה מתחתיי (עוד אחריות) אני מרוצה בתפקיד שלי ובסביבת העבודה שלי ורוצה להתפתח ולגדול עם החברה ורוצה להשאר בה. כשאני התחלתי החברה מנתה 3 אנשים... היום אנחנו הרבה יותר. (משמע גדלנו והתחפתחנו). כמובן שיש בליבי חשש לפנות לבוס כי הוא טיפוס מעט שקרן ותחמן (
איש מכירות כבר אמרתי ?), ואני יודעת שזה יהיה סוג של עימות ועמידה על שלי. זה לא יהיה קל, כמו שהוא מצידו גם לא הציע כמובן העלאה עד היום.
אני מעלה פה את ההודעה שלי (והרקע מסביב) כדי לקבל מיכם מידע לכמה אני יכולה לבקש להעלות את השכר מבחינת מה נהוג בשוק (בתחום ההיי טק והתפקיד על כל מרכיביו). אם זה באחוזים ואם זה במספרים....אני דיי אבודה בעניין ואין לי עם מי להתיעץ
(אם יש לכם הארות לגבי הדגשים שאני צריכה להעלות בשיחה איתו, אשמח לשמוע את דעתכם) (מקווה שלא יצא ארוך מידי)
תודה. אני.

כיצד להעלות את שכרך - תוכנית פעולה

שלום לך ובוקר טוב זה נשמע שיש לך הרבה מה לתת, שאת לומדת ומתפתחת בעבודה ושבסה"כ את מרוצה מעצמך, אבל. וכאן הנקודה - החשש לבקש איננו עניין קטן שבעזרת טיפ יעלם, מדובר במספר מרכיבים שכדי למוסס אותם נדרש תהליך. תהליך שבו את נותנת הכרה ליכולות ולעשייה שלך ולצד זה יוצרת עשייה שיווקית של הערך שאותו את מביאה. אני שמח להפנות אותך למאמר שכתבתי לאחרונה שעוסק בדיוק בהתמודדות הזאת. הוא מסביר כיצד נכון לך לפעול ולכל אחד שבאמת רוצה לצמוח. כיצד להעלות את שכרך - תוכנית פעולה שיהיה בהצלחה אמיר דרור

../images/Emo13.gif תודה על המאמר,

אבל המטרה העיקרית שלי בהעלאת ההודעה כאן היא כמה עלי לדרוש
10%, או יותר ? באם אני מבקשת סכום מסויים (או אחוז מסויים), האם הוא גבוה מידי ואז לא אוכל לבקש שוב שנה הבאה
מה הן קפיצות הנקודות במס הכנסה ? וכמה מורידים בין כל מדרגה ומדרגה ? אני גרושה +2. -היכן אני יכולה למצוא מידע בנושא הזה במקום רשמי ברחבי הרשת ?
אם תוכל לעזור לי בנושא הזה ולפתח אותו אודה לך מאד. אני.

עד כאן

שלום לך, בעניין מס הכנסה אין לה שום ידע, ולגבי שאלת גובה העלאה לא יכול לעזור. יום טוב אמיר דרור

למעלה