לילה לבן

• פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
לילה לבן../images/Emo29.gif

הי בנות. אני קצת מודאגת. כבר כמה זמן אני מרגישה שהבטן שלי פתאום נהיית קשה נורא לכמה שניות, ואז חוזרת לקדמותה. הנחתי שמאי מסתובבת בפנים ושבגלל שהיא גדולה היא דוחפת לי ת´בטן מבפנים. ופתאום נפל לי האסימון שיכול להיות שאלו ההתקשויות שדובר בהן כאן לאחרונה. ועכשיו אני לא נרדמת כי אני חושבת מה לעשות ומה זה אומר! התור הבא שלי לרופא הוא רק בעוד שבועיים- לחכות עם זה עד אז או להתקשר אל הרופא? סיגל, קצת הפחיד אותי לקרוא שהרופא שלך שחרר אותך למנוחה בגלל זה (אם הבנתי נכון). אני אשתגע אם אני אצטרך להיות בשמירה. אוף. אני כבר מריצה בראש כל מיני תרחישים שליליים ובעלי ישן כך שאין מי שירגיע אותי... אז תגידו לי אם סתם נלחצתי, אם זה דבר נפוץ בהריון ואם לחכות עד התור הבא שלי לילה טוב...

ליגו- בראש ובראשונה: לא להלחץ../images/Emo70.gif

אצלי המנוחה הועילה, ולא הייתי חייבת להיות מרותקת למיטה בכלל. ביליתי הרבה בבית ונחתי, אבל יכולתי לצאת מתי שאנ רוצה. הכי חשוב להקשיב לגוף שלך, וללמוד להכיר אותו. ברגע שאת מכירה אותו ונשמעת לו, יהיה לך יותר קל. ההטבה במצבי הגיעה כשבוע לאחר תחילת המנוחה. תדירות ההתקשויות ירדה פלאים, והרופא היה מרוצה (אני חשבתי שהוא "ישחרר" אותי חזרה לעבודה, אבל הוא אמר לי: "ילדה טובה! המשיכי כך!"). לא משתגעים כ"כ מהר. יש הרבה ספרים חדשים, סרטים בטלויזיה, חברות ביום חופשי (פתאום את מגלה שזאת לא עובדת ביום ראשון, וההיא ביום שני...וכך יש גם עם מי לבלות בבקרים). אבל חשוב - לנוח. ההריון הוא לא כמו של פילה (24 חודש
)אלא פחות מזה, ולך עוד נשאר פחות מ - 8 חודשים, עד כמה שזכור לי, אז זה לא יהיה נורא אם תנוחי. מקווה שהצלחתי להרגיע, ולו במעט. סיגל

לא להלחץ אבל כן ללכת לרופא קודם

ולא בעוד שבועיים. מה אכפת לך לשמוע שהכל בסדר? וסיגל-מתי שינית את השם? את שביתה במשרד הפנים? (ותעני לי למסר-פליז...)

ללכת לרופא עכשיו ולא בעוד שבועיים!

נכון - בכלל שכחתי מזה! ולגבי השם - כבר מזמן (לפני 5.5 חודשים) רציתי לשנות, ורק עכשיו שיניתי. כשאני אכתוב ב"פוריות" אני אהיה "היי-טק". ושכחתי לגמרי מהמסר....
אני הולכת לענות לך. סיגל אמא של שגיא (הכינוי הזה היה תפוס
איפה זאת שתפסה לי את הכינוי, אני אפציץ אותה
)

ליגו בקר טוב../images/Emo42.gif

ראשית, בכל מקרה בו את מרגישה לא בנוח, משהו נראה לך חריג - לפנות לרופא. אז הוא יחשוב שאת נודניקית? SO WHAT!!!! זה ההריון שלך ואת צריכה לשמור עליך ועל העוברית. שנית, אני יכולה לשתף אותך מנסיוני : אצלי התחילו ההתקשויות האלה בחודש חמישי פלוס-מינוס. אלה צירי ברקסטון היקס (צירים מדומים), כאשר הבטן מתקשה נורא ומרגישים כאילו בלענו כדורסל. אצלי זה היה קורה בעיקר בשעות הערב למשך שעה-שעתיים, ואז משתחרר. זה לא כאב לי כמו שזה היה מעיק והתחושה היתה של לחץ וכובד. לקראת הלידה זה היה קורה לעיתים תכופות יותר, והתווספו כאבי בטן תחתוה וגב. הרופא הסביר לי שאלו התכווצויות נורמאליות של הרחם שלמעשה מכינה את עצמה ללידה. צירים "אמיתיים" מתחילים בגב התחתון ובבטן התחתונה והם כמו כאבי מחזור מאוד-מאוד-מאוד חזקים. ושוב - לראות רופא אם את מרגישה שיש משהו חריג.

צירי ברקסטון היקס לא אמורים להופיע

בשלב כ"כ מוקדם. לפחות כך אמר לי הרופא שלי בשבוע 24 כשהם התחילו אצלי. ליגו, אל תקחי סיכונים וגשי לרופא מיד, רצוי במקום שיש בו מוניטור כדי שאפשר יהיה לבדוק את ההתכווצויות האלה (אל תתביישי לבקש מוניטור למרות שתשבי שם בתור עם כל הנשים שעברו חודש 9)

יכולים להופיע בשלב מאוד מוקדם

של ההריון. אפילו בספרו המהולל של בר כך כתוב

ligo

New member
סיבות לדאגה

תודה על כל התגובות. אכן התקשרתי לרופא שלי והוא אמר שאלו צירים מוקדמים ושאל למה לא התקשרתי כבר אתמול. הוא אמר לי לשתות הרבה ולנוח, ואם תדירות הצירים לא תרד לבוא אליו וכנראה יאשפזו אותי. הוא הצליח קצת להלחיץ אותי כי קיוויתי שהוא יגיד לי (כרגיל) שזה נורמלי וירגיע אותי, ולעומת זאת קפצה לה המילה "אשפוז". אז בנתיים התדירות קטנה (בערך פעמיים בשעה) אבל אני עדיין אקבל את הזמנתו ואני תיכף מתארגנת והולכת. וסיבה נוספת לדאגה- התקשרתי לבעלי לספר לו והוא בכלל בארוע שמתרחש עכשיו בכביש שלומי (כוחות הבטחון...) מקווה לעדכן בחדשות טובות בהמשך. אבל אני לוקחת איתי תיק למקרה שיחליטו לאשפז אותי... בי בנתיים

ליגו - תעדכני אותנו! ואם את באחד

מבתי החולים בסביבה (לא יודעת היכן את גרה), נבוא לבקר אותך ולעשות לך שמייח

ligo

New member
עדכון

אז הייתי אצל הרופא, ראיתי שלעוברית שלנו יש ראש גדול (גדולה בשבועיים מהגיל שלה) וקיבלתי הוראות מפורשות לנוח כמה שיותר, לא לעשות שום ספורט ולשתות הרבה. אז בנתיים אין צורך באשפוז כי תדירות ה"צירונים" ירדה, אבל הרופא אמר שאם במשך 45 דקות יהיו צירים כל 5 דקות אז צריכה להידלק לי נורה אדומה. אז זהו, יש לי פטור מהרופא, ואני אתחיל לנצל אותו ולהתפנק... ותודה לכולן שאתן כאן

ligo

New member
ועוד משהו קטן...

הוא נתן לי הפנייה לבדיקת שתן למחר. אמר שזה יכול להיגרם מדלקת בשתן. מישהי יודעת אם צריך להיות בצום? שכחתי לשאול אותו

פישון

New member
איזה יופי!

תנוחי ותתפנקי. בדיקות שתן הן לחיידקים, אז לא צריך שום צום אבל כדאי להתקלח בבוקר לפני שהולכים. האחות אצלנו טוענת שזה חשוב נורא אצל נשים, כי לפעמים קורות טעויות וסתם נלחצים. נקודה למחשבה.

גם לי לקח זמן עד שהבנתי

שיש לי התקשויות מידי פעם. אצלי זה היה בשלב מאוחר יחסית של ההריון וגם עבר כשנחתי ולכן לא דאגתי. כדאי לך להתייעץ עם הרופא לגבי זה. אולי ישלחו אותך למוניטור ויראו אם אין באמת צירים לא רצויים. אני מבינה את החשש משמירת הריון. גם אני הייתי משתגעת, אבל אני בטוחה שאת מעדיפה את זה על פני בעיות. מקווה שהכל בסדר. חנה

למעלה