לילה נוראי - עצות (קצת ארוך)

לילה נוראי - עצות (קצת ארוך)

הלילה היה הכי נורא מאז שהקטנה נולדה. היא הלכה לישון כרגיל ובערך משעה 22:00 התחילה להתעורר במרווחים של 20-40 דקות בבכי הסטרי. כל פעם הרדמנו אותה והיינו בטוחים שזהו, אבל גילינו שלא. היא לא היתה רעבה ולא רצתה לשתות, לא היה לה חום, היא לא היתה רטובה, חיתול נקי ויבש. בסוף, בשעה 02:00 בלילה נשברתי מלרוץ אליה ולקחנו אותה אלינו למיטה (אני חייבת לציין שאני בעקרון נגד השיטה הזו ועד היום היא ישנה איתנו רק לילה אחד כשהיא קדחה מחום והיתה מסכנה מאוד) ואז היא נרגעה וישנה רצוף, עם התעוררות קצרה בשעה 05:30 וזהו. לאחרונה בעלי התקשר אליי ב08:30 ואמר שהיא מסרבת לקום בגלל שהיא כ"כ עייפה. רעיונות? מה עושים במצבים כאלה?

חגית - ולמה לא העברתם אותה

למיטה שלה אחרי שנרדמה טוב-טוב אצלכם? או שגם זה העיר אותה? גם לי יש בעיה כמעט דומה עם שגיא. הוא מתעורר בערך ב - 4 לפנות בוקר ולא רוצה לישון. רק כשהוא מוכנס למיטה שלנו הוא נרדם. אני לא מצליחה להעביר אותו אליו למיטה, כי אני ישר נרדמת
כל פעם אני אומרת לעצמי: "סיגל, אל תרדמי! חכי שהוא יירדם, ואז תעבירי אותו..." אבל איפה
אני ובן-זוגי נופלים שדודים...

ענית בעצמך על השאלה

ברגע שהיא נרדמה טוב גם אנחנו נרדמנו( על רבע מיטה כי הילדה החליטה לישון לרוחב). הבטחתי לעצמי שאם קורה עוד פעם דבר כזה אני יושבת לידה כל הלילה, לא רוצה שהיא תתרגל לעבור למיטה של אבא ואמא בלילה.

גם לנו היה לילה קשה..

בערך מאחת..כל 20 דקות נשמע בכי היסטרי.. לידיים ולכורסה..כי את המיטה שלנו עמית לא אוהב..(אולי זה הדבר החיובי היחידי!) וככה יש לי צורה של ריש הפוכה, וכל הגב תפוס לי.. ועמית? כזה פעלתן ועירני הבוקר.. מאיפה??? מאיפה יש לו כוח???

גם אצלינו זה קורה לעיתים

נועה כבר בת שנה+3 אבל פעם בכמה זמן קורה שיש לילה לבן אז מתחלפים בינינו ההורים ומשתדלים להרגע בין לבין (וזה קשה פחד...), אבל אני חייבת לאמר, שכמוך, גם אני נגד שינה שלה במיטה שלנו, מפחד שזה ימצא חן בעיניה ויהפוך למנהג ולכן אני מעדיפה שנשאר בלילה איתה בחדרה ולא נעבירה אלינו. אין מה לעשות. מצבים כאלה קורים לפעמים... כאלה הם תינוקות... מאחלת לך לילות שקטים וקלים
שירי

odeia

New member
אתן את דעתי בתור אמא שעברה המון

לילות של שינה משותפת עם הילדה במיטה של ההורים. אין בזה פסול, נהפוך הוא, זה נותן הרגשה טובה ובטוחה לילד, הוא יודע שההורים שם שבשבילו. הילדה לא פיתחה לה "הרגלים" כאלו ואחרים בגלל שישנה איתנו במיטה, זה רק חיזק לה את הבטחון, כשהיא תצטרך יש לה שם מקום. לפעמים אני מתחננת לפניה שתישן איתנו והיא לא רוצה, כי יש לה את המטה שלה ואת החדר שלה. היו לילות שהיו מחוייבי המציאות שהיא תישן איתנו והיא לא רצתה. ישנם גם לילות שהיא רוצה ואני לא, אז אני בודקת בכל פעם בנפרד מה הסיבה, עד כמה זה נחוץ ואז מחליטה אם כן או לא. יש ילדים שהרגשת חום גוף ההורים עוזר להם לישון ומונע חלומות רעים, מונע אפילו חנק ושיעולים, וזה אני אומרת מנסיון. כדאי לנסות לזרום הילד וככה גם לכם וגם לו יהיה לילה נעים וכייפי.

zimes

New member
אולי זה מזג האוויר הלילה?

היה לילה רע גם אצלינו, אפשר להבין, לא?

tmiraa

New member
מצב דומה...

מעניין שגם אצלנו, שני הלילות האחרונים היו דומים. התינוקת קמה ב 5-4 בבוקר ולא רצתה להמשיך לישון (לאחר שעה שעתיים נרדמה בכל זאת עד 8:30 בבוקר). אני מקווה שזה היה חד פעמי ולא מגמה חדשה...

צורך שממלאים אותו - נעלם מעצמו

תזרמו איתה. זה לא עושה "הרגלים" ובטח לא "הרגלים רעים". ליובל הייתה תקופה שהיא נרדמה רק על הידיים. בערך בגיל שנה. עבר מעצמו - כמו שבא כנ"ל לגבי תקופה שהיינו צריכים לשבת לידה עד שנרדמה. שוב - עבר מעצמו. יש תקופות שהיא מגיעה למיטה שלי כל לילה, באמצע הלילה. היא תמיד מתקבלת בחיבוק. כנ"ל עם מיכל - תקופה מסויימת היא ישנה איתנו וזה עבר לה. אתמול בלילה, למשל, שתיהן היו עם חום נמוך ומקווצ´צ´ות משהו, אז שתיהן ישנו איתי במיטה, וכשבאמצע הלילה מיכל התעוררה בבהלה עם עיניים עגולות גדולות כאלה, היא ראתה אותי, המהמה משהו ומיד חזרה לישון. אם היא הייתה לבד - היא בטוח הייתה בוכה ומתעוררת מזה. אני לא מתה על זה שהן ישנות איתי, בעיקר כי אני קמה תפוסה, וכשבעלי בבית זה בכלל צפוף, אבל חשוב לי מאוד לתת להן את הבטחון הזה. ואני באמת מאמינה, שצורך שממולא - נעלם ולא הופך להרגל.

למעלה