לילה- עצות בבקשה!

רקפ1

New member
לילה- עצות בבקשה!

אני מתה על ההנקה, אבל לצערי קשה לי ממש עם נושא ההשכמה בלילה ואני כל הזמן מתבחבשת במחשבות על העניין. קראתי המון חומר בנושא ואני מבינה שעד גיל 9 חודשים בערך תינוק עוד זקוק להתעוררויות בלילה. הבעיה היא שאני חוזרת ללימודים אינטנסיביים ואני מאוד לא רוצה להיות פקעת עצבים ומותשת. אני רוצה להנות מהשהות עם הבת שלי- בת חצי שנה, שכחתי לציין. היא מתעוררת כל שעתיים, לפעמים שלוש ולפעמים גם שעה.. היא תינוקת מאוד רגועה ואף פעם לא נרדמת בהנקה אלא במיטה שלה. הרבה פעמים יונקת ממש מעט ומיד שבה לישון, עד הפעם הבאה.. האם יש למישהי עצה כיצד לגמול רק מהנקות לילה? או רעיונות יצירתיים אחרים? בעלי מוכן לשתף פעולה בכל דרך אפשרית. כמובן בלי להתאכזר בכל מיני שיטות נוראיות..

הנקות לילה

שלום, נשמע שאת רוצה לישון רצוף בלילה אולם מצד שני את מבינה כי צרכי התינוק בגיל זה כרוכים גם בהתעורריות בלילה. הרבה אמהות מצאו כי שינה באותו חדר עם התינוק מקצרת את התעוררות ומאפשרת לאם להניק במינימום יקיצה. יש המצמידים את מיטת התינוק למיטה הזוגית, ואז ניתן לגרור את התינוק אליך להניק ולהחזיר אותו למיטה תוך כדי שינה. אמהות מנוסות מנצלות כל דקה שתינוק ישן לישון גם, ואז למרות שמתעוררים הרבה בלילה, לא כל כך עיפים ביום. לגבי גורמי יקיצה של התינוק, כדאי לוודא כי לא חם לא מדי (או קר לא) וכי אין יתושים שמציקים ומעירים. כאשר תינוק מתעורר מעצמו בגיל זה, זה יכול לנבוע בהחלט מצרכים תזונתיים או מכאבי שיניים. הנקה מרובה יותר במשך היום יכולה להפחית את התעורריות בלילה. כמו כן אם התחלתם מוצקים, חשוב להקפידכי, לפני השינה הארוחה תיהיה קלה ולא מצמיאה. בהצלחה,

למעלה