לילה קשה עבר על כוחותינו...

לילה קשה עבר על כוחותינו...

עוד לילה נורא עבר עלי. אני כמעט בשבוע 16 עכשיו, וביום חמישי הקרוב אני צריכה לעשות סקירת מערכות מוקדמת. נכון שזה יצא קצת מאוחר. אתן יודעות למה? כי הייתי בטוחה לחלוטין שתהיה עוד הפלה (כלומר שלישית), מה עוד שבשבוע 9 היה דימום, אז התקשרתי נורא מאוחר לקבוע תור לסקירה, וזו התוצאה. אולטראסאונד אחרון עשיתי לפני 4 שבועות בערך, והכל היה תקין, ואני על סף יציאה מדעתי בשלב הזה. האם יהיה בכלל דופק? האם ימצאו איזה מום איום ונורא? עד השבוע האחרון, החזקתי את עצמי בלי לרדת מהפסים. אבל מיום שבת אני בקושי ישנה בלילות, הימים עוד עוברים איכשהוא עם כל העיסוקים, עבודה, ילדים, עבודות הבית, אבל באמצע הלילה אני מתעוררת ואז מתחילות המחשבות והדמיונות: האם השדיים לא הצטמקו בחזרה? האם הבטן לא פחות קשה עכשיו ממה שהיתה קודם? למה אין לי בחילות בהריון הזה, וכו´. כולם נורא סקרנים אם זה בן או בת, כי יש לי שני בנים, אבל כל מה שאני רוצה הוא רק שיהיה בריא, באמת, לא משנה לי... והילדים זו בעיה בפני עצמה, לא רציתי לספר להם בכלל, לפחות עד לאחר הסקירה, אבל הקטן (בן 3.5) ניחש לבד, כי הגננת שלו בהריון, ופשוט שאל מתי כבר התינוק ייצא, ואז כבר החלטנו שאין ברירה וסיפרנו להם. אז זה מכניס לי לחץ נוסף, מה יהיה אם לא הכל בסדר? איך אספר להם? מקווה איכשהוא לעבור את היום ומחר בלי להשתגע לגמרי, וכל כך מקווה שהכל בסדר... שלכם

תמי ס

New member
כמה שאני מבינה אותך

ואין לי מילים מרגיעות. אני בדיוק במצב שלך, הרי גם אני בהריון שוב, וגם אני מתהפכת על משכבי בלילות, ופוחדת וחוששת, ואחרי כל בדיקה תקינה אני כבר מוצאת את עצמי חוששת ופוחדת מהבדיקה הבאה. היום אחרי כל מה שעברתי אני מודעת כל כך לזה שהכל כל כך נזיל, אף פעם אי אפשר לדעת, והמתח, והציפיה, פשוט נוגסים בנו. גם אני לא הצלחתי להבין את שאלות הסביבה אם זה בן או בת, מה זה משנה? העיקר שיוולד, ויוולד בריא!! אני מנסה לשמור על אופטימיות, ומקווה בשבילך שגם את תנסי, אבל זה קשה.

karen01

New member
כל כך מוכר...

מרשים אותי שהצלחת לשמור על שפיות עד יום שבת. אצלי כל השבועים שלפני הסקירה הראשונה היו בלתי נסבלים, והיום והלילה שלפני היו עוד יותר גרועים. בסקירה עצמה כל הזמן חיכיתי שהרופא ימצא את הבעיה שברור שתהיה, אבל זה לא קרה! הרגשתי שזה כל כך מוזר - לצאת מסקירה בלי בעיות... אח"כ באה האופוריה, אבל אחריה שוב החששות - השבוע הבטן לא גדלה, והערה של מישהי ש"בכלל לא רואים", ואז עוד ביקורת ועדיין הכל בסדר. אין מה לעשות - ההריון הזה יהיה קשה עד שנראה אותו/ה בחוץ ויגידו לנו שהם בסדר, וגם אז בטח יקח לנו כמה חודשים להאמין. מחזיקה לך אצבעות חזק-חזק!

ליבי ר

New member
גם אני באותו מצב

אני בשבוע 11 עכשיו, אחרי שההריון הראשון שלי הסתיים בהפלה בגלל מי שפיר. גם אני בלחץ היסטרי, בעיקר מהסקירה הראשונה כי החוויה האחרונה הייתה ממש טראומטית כשגילו שמשהו לא בסדר. ביום חמישי יש לי שקיפות עורפית ואני ממש במתח. הלילה בקושי ישנתי. אני כל הזמן טרודה ועצבנית ומתייחסת לאנשים בעבודה בקוצר רוח נוראי, כי פשוט אין לי סבלנות לשום דבר. אני הכי מפחדת מהסקירה וממי השפיר. קודם כל ברור לי שעד שלא תהיה תוצאה של מי שפיר אני לא ארגע. כמובן שאנחנו לא מספרים לאף אחד על ההריון. העובדה שעליתי 4 קילו בהריון הקודם ועדיין לא הורדתי אותם עוזרים לי בהסתרה של הבטן, ואני מקווה למשוך את זה כמה שיותר. אין לי כוח לשאלות המטופשות ולהתרגשויות של נשים בהריון ראשון שמתעסקות בבן או בת - זה ממש מרגיז אותי אפילו. איך הן לא מבינות כמה זה לא משמעותי? אי אפשר ולא צריך לגרום לכולם מסביב להבין, אבל אין לי ספק שגם לי יהיה קשה כשאנשים ידעו על ההריון ויתחילו עם השאלות המעצבנות. צריך ללמוד להתעלם ולהאמין שהכל יהיה בסדר. סה"כ למה שלא יהיה? זה שעברנו את זה פעם אחת לא אומר שנעבור את זה שוב.

תודה על ההזדהות../images/Emo122.gif

תודה על ההזדהות, אנחנו מעין תת קבוצה כאן עם כמה בעיות ייחודיות משל עצמה... אני נורא רוצה שהמצב המטורף בו אנו נמצאות לא ירתיע אף אחת מהבנות האחרות כאן, מלנסות שוב בקרוב. נכון שזה כנראה מה שצפוי לכל אחת שבעבר אכלה הרבה קש (שלא לומר משהו אחר), אבל אתן רואות, איכשהוא שורדים...הגענו עד הלום מבלי לרדת מהפסים לגמרי, אלא רק חלקית...

sivanori

New member
קשה לי לעודד אותך.

ככה זה יהיה עד סוף ההריון. לפני כל אולטרהסאונד לא הייתי ישנה שבוע. חוסר סבלנות היה שמי השני. מה שכן, זה יורד בערך שבועיים אחרי הלידה. ואז מתחיל הכיף. אם הריון היה פחות מ-9 חודשים בטח היה לנו יותר קל !

למעלה