לילות וחוסר שינה....

ellabd

New member
לילות וחוסר שינה....

לא מבינה מה קורה אבל בחודש אחרון במקום שיפור חלה "הדרדרות" בלילות. התאומים בני שלושה וחצי חודשים ועד לפני שבועיים - חודש שמחתי שענייני הנקה השתפרו. ביום הם ינקו כל שעתיים שלוש אבל יותר מהר מבהתחלה ובלילות קמו פעמיים לא יותר להנקה קצרה, אפילו הייתי נוהגת לשאוב בלילה אחרי הנקות קצרות. לפני מספר שבועות משהו "השתבש": בלילות הם מתעוררים כל שעה כמעט להנקות די ארוכות כך שאני כמעט ולא ישנה וגם ביום כמה פעמים ביום (פעמיים - שלוש) נוסףלהנקות סבירות (של חצי שעה) יש להם הנקות ממש אבל ממש ארוכות (אני מדברת על הנקה של שעה שעה וחצי ולפעמים אף שעתיים) כמובן שתוך כדי הם קצת ישנים אבל לא מוכנים ללכת למיטה. אציין שבלילות בדר"כ רק אחד מהם, כל פעם אחר, מתעורר ואני מעירה את השני מחשש שדקה אחרי שראשון ילך לישון השני ידרוש אוכל ואז בכלל לא אוכל לישון... לא שעכשיו אני ישנה... בעלי ועוד כמה "יועצים" ממליצים לי לפני שינה לתת להם מנה טובה של תמ"ל אבל אני מתבאסת... חייבת לציין שכמעט והפסקתי לשאוב כי אין לי כוח. יש לי גם עוד בת קטנטונת (בת שנ תיים וחצי) ואני חייבת לתת גם לה תשומת לב. בקיצור תירוצים או לא אין לי כוח לשאוב בנוסף להנקות אינסופיות... חוץ מזה יש את העניין שפעמיים בשבוע אני לוקחת את הבת שלי לחוג ומשאירה את הקטנים עם חמתי. איך שאני יוצאת הם ממש "נלחצים" ובוכים חזק ודבר היחיד שיכול להרגיע אותם זה אוכל, למרות שאני מניקה אותם שעות עד רגע אחרון שאני צריכה לצאת. גמרתי את כל החלב הקפוא ששאבתי לפני החוגים ובלגנים בלילות, אני הולכת לשעה וחצי שעתיים גג וחמתי לא מצליחה להחזיק אותם עד שאני חוזרת.... מה לעשות? יש רעיונות? חייבת לציין שאני כבר לוקחת מגבירי חלב, חילבה ומרינגה, במינונים מקסימליים ... יכול להיות שהגוף פתאום לא יודע לספק את כל הביקוש? מה גם שאחד התאומים פולט כמויות עצומות ואח"כ שוב רעב...
יצא לי קצת מבולבל. שורה תחתונה מאוד לא רוצה לתת תמ"ל. צריכה עצה בעיקר לגבי הנקות כשאני לידם (ימים ולילות). די השלמתי עם הרעיון שכנראה אצטרך לתת תמ"ל כשמשאירה אותם עם מישהו אחר כי פשוט אין לי כמויות חלב כאלה, גם כשאני שואבת נון סטופ...

רגע רגע רגע

אני קוראת בהודעה שלך המון המון בלבול ומין סחרחרת שנכנסת לתוכה והולכת ומתעצמת. אז בואי ננס הלעשות סדר (ואני מקווה שמומחיות ממני יכנסו בהמשך):
נתחיל בזה שכל הכבוד לך על הנקה של תאומים ! לא כל-כך הבנתי למה את שואבת להם חלב כשההנקה כבר הולכת בסדר. איך העליה שלהם במשקל עד כה ? ואיך היציאות שלהם ?

לגבי הלילות - לצערי, רבות וטובות יכולו להעיד ולהשבע שבשלושה חודשים הראשונים היו להם אפילו כמה שעות שינה רצופות בלילה (זה כמובן בתנאי שהתאומים היו מתואמים באופן פלאי...) ופתאם סביב גיל שלושה וחצי / ארבעה חודשים חלה התדרדרות משמעותית בשינה של הלילה. מהנסיון האישי שלי (עם ששת ילדיי) בערך הגיל הזה הם מתחילים לסבול מהחניכיים לקראת בקיעת השיניים. הבקיעה עצמה יכולה להופיע רק לקראת גיל 6-7 חודשים אבל הדבר הראשון שנפגע הוא שנת הלילה. באופן כללי, השינה בלילה הכי רגישה וזה לא מפתיע. ביום יש תנועה, קורים דברים וגם לנו קל יות רלהכיל ולטפל, אבל בלילה... אויש בלילה אנחנו כבר מתות לישון ומצד שני כל כאב או אי נעימות עבורם הרבה יותר קשה להכלה (שלהם ושלנו...). מה שלי עזר זה לקבל את המצב, להעיף את השעון מהחדר, לנסות כמה שיותר להניק בשכיבה תוך כדי שינה ואז אין צורך להתחיל להעיר אותם כדי לתאם בינהם, להיפך, עדיף שיתעוררו לסירוגין (הם היו מתחילים את הלילה ביחד בצד ימין שלי ואחרי שהתעוררו הייתי מעביר האחד לצד שמאל ביני ובין בעלי וככה יכולתי פשוט להתהפך ולהניק בשכיבה את מי שדרש. ככה יכולתי, למרות הנקות מרובות בלילה להצליח גם קצת לישון.

הנקה היא הרבה יותר מאוכל, כשהם רוצים לינוק לא תמיד זה בגלל שהם "רעבים" לפעמים הנקה היא משכך הכאבים שלהם (כשהבן שלי נכווה בכוויה מאד קשה בגיל שנה וחצי ההנקה היתה משכך הכאבים הבלעדי שלו !), המרגיע, נותן הבטחון ועוד ועוד ועוד. אולי אפשר להתחלף בתפקידים ולתת לסבתא ללכת עם הבת לחוג, לפחות עד שהם יגדלו עוד קצת ? זה אולי נראה כרגע כמשהו שלא יעבור לעולם אבל אני מבטיחה לך שכמו כל הילדים בעולם, גם התאומים שלך יגדלו (מודהומתוודה שהיו המון רגעים שממ שלא האמנתי שכך אכן יקרה) וכבר יהיה להם הרבה יותר קל להישאר עם מישהו אחר מלבדך.

לגבי הפליטות - האם זה משהו סדיר וקבוע או רק אחרי האכלות יתר ? (פעם סיפרה לי חברה שהלכה עם כל המשפחה כולל התאומות לראות סרט (!!!!) וכיוון שהיא לא רצתה שהן יעשו רעש באולם היא פשוט האביסה אותן בהנקה ובסוף הן השפריצו את הכל חזרה...)

אני חושבת גם שכשהאפשרות הזו לתת תמ"ל כל הזמן מרחפת מעלייך ומעליהם נורא קשה להתמסר להנקה הזו שהיא באמת באמת תובענית ולא קלה וצריך הרבה אמונה ורצון כדי להמשיך בה. אם המדדים שלהם תקינים נסי אולי להגיד לעצמך בכל יום, היום אני מניקה, אני לא מחליטה לגבי מחר ולא צריכה לשאול את עצמי אלף פעמים אם כבר הגיע הזמן לתמ"ל וכו', על זה אני אחשוב מחר

מחבקת אותך חיבוק של הרבה עידוד ותמיכה !!!

הלילה לילה לילה.. שמחה גדולה הלילה..

הי אלה

דבר ראשון - שולחת לך חיבוק גדול.. קוראת את העייפות הגדולה בין השורות.
הרבה מאוד פעמים - באיזור שלושה חודשים הסדר שהיה בהתחלה "מתקלקל" והקטנים מתחילים או חוזרים לינוק בתדירות גבוהה יותר ומתעוררים הרבה יותר בלילה לינוק וזה באמת לא פשוט, איזה לא פשוט - זה סיוט!!!
את כותבת שיש גם הנקות של שעתיים - האם את מתכוונת לזה שבמשך כל השעתיים הוא או הם יונקים ? אני שואלת - כי אצל תינוק יונק - דפוס האכילה שונה מאצל תינוק שמקבל בקבוק.
תינוק יונק - יונק בתדירות גבוהה יותר ויש לו "שעות הנקה" זה פרק זמן שיכול להיות שלוש-ארבע שעות - שבהן הוא על הציצי לסירוגין. קצת יונק וקצת נח, ושוב יונק ושוב נח. אבל אחרי כמה שעות כאלה - של הנקה/מנוחה - אז הוא ממלא את הבטן וישן שעתיים/שלוש ואולי גם יותר. האם זה המצב אצלך ?
לגבי מתן התמ"ל לפני השינה. מדוע תמ"ל ולא למשל חלב שאוב ? אם זה תמיד היה עובד, ועובד טוב - הייתי אמורת לך - "לכי על זה". אבל - אין שום הוכחה שזה עובד והרבה מאוד אמהות מספרות שזה גורם לקטנים לכאבי בטן,עצירויות ואי שקט והם ממש לא ישנים יותר טוב עם זה. אבל - למה שלא תנסי ? אם זה יעבוד - אולי זה יקל עלייך במקצת. לא שאני ממהרת לתת תמ"ל. אבל - בתאומים - יש רצוי ויש מצוי. והמצוי כעת הוא אמא עייפה מאוד מאוד, וזה יכול להביא לאמא שלא טוב לה , אמא שקשה לה מאוד וחבל. נסי לראות במה את יכולה להקל על עצמך קצת...
כתבת שאין לך כוח לשאוב. מי כמונו מבינות .. אל תרגישי לא נוח. פה , בפורום הזה, יש משפחה תומכת ומחבקת של אמהות מקסימות שנמצאות או היו או יהיו במצב דומה לשלך ואנחנו ממש לא שופטות אחת את השניה, רק מקשיבות,מחבקות ,עוזרות ונותנות כתף ותמיכה. אז תרגישי הכי בנוח לקטר,להתעצבן ולשפוך למקלדת הכל. גם השיתוף הזה והפריקה של התסכולים והקשיים עוזרת לפעמים לשחרר קצת ולעבור הלאה.
אז אני ממש לא קוראת לזה "תירוצים" כמו שכתבת. פה לא צריך שום תירוץ!!
איך העלייה שלהם במשקל ?
האם הם לוקחים מוצץ ?
אני מניחה שהם לא ממש רעבים כשאת יוצאת לחוג, הם מביעים איזה מצוקה, אבל סביר מאוד להניח שזה לא רעב.
האם חזרת לקחת גלולות ?
התאום שפולט כמויות - האם בדק אותו רופא כדי לשלול ריפלוקס ?
הרבה פעמים - הפליטות הן כי זרם החלב מהיר מאוד, כי יש שפע חלב וכי השסתום שסוגר את הוושט לא מפותח מספיק וכל תנועה הכי קטנה גורמת לו לזוז ולכל החלב לצאת.
במקרים שיש תינוק שפולט הרבה (גם כשזה לא ריפלוקס) מומלץ לתת הרבה הנקות קצרות. זה עוזר ומקל על הפליטות.
כתבת שאת שואבת נונ סטופ - כמה פעמים ביממה את שואבת ועם איזה משאבה?

אחרי שתעני, אמשיך לכתוב עוד כמה רעיונות בהתאם.

ellabd

New member
קודם כל תודה על התגובות

כמה תשובות:

לגבי המשקל אני לא יודעת בוודאות כי פעם אחרונה שקלתי אותם בגיל חודשיים ותור הקרוב שיש לי לטיפת חלב רק בגיל 4 חודשים עוד שלושה שבועות. לפי העין הם כן גדלים, גם עברתי לחיתולים מס' 2 וגם בגדי NB סוף-סוף קטנים עליהם. אחד מהם אפילו לובש כבר מידה 3-6. זה די מצחיק אותי כי אני זוכרת שאם הגדולה כבר אחרי שבועיים כל ה-NB היו קטנים עליה:)
חוץ מזה היציאות שלהם סדירות: כל יום קקי, כל שעתיים חיתול כמעט מלא כך שלא נראה לי שהם חס וחלילה רעבים פשוט צריכים לעבוד אולי יותר קשה בשביל לקבל כמות מספקת של אוכל. בנוסף אני גם רואה שהם טפו טפו מתפתחים יפה ומתחזקים מיום ליום.
אני לא לוקחת גלולות.
אחד התאומים לוקח מוצץ השני לא.
פליטות - בטיפת חלב אמרו לי שהכל בסדר וזה קורה שפולטים. הפתרון היחיד הוא הנקות לעיתים קרובות מה שאני עושה גם כך. לא חשבתי ללכת עם זה לרופא כי זה לא נראה לי כ"כ חמור, כלומר שמעתי על מקרים בהרבה יותר קשים ...
לגבי שאיבות - בהתחלה שאבתי בעיקר בשביל להגביר חלב: אחרי כל הנקה 10 דקות ובלילה 20 דקות. בנוסף בערב שעתיים אחרי הנקה אחרונה. שאיבה אחרונה התבטלה ראשונה כי פשוט התבטלה הנקה אחרונה - כאמור הם קמים עכשיו כל שעה-שעתיים לאכול ולאט לאט גם הפסקתי לשאוב בלילה וביום אחרי ההנקות כי אין לי כוח. כל החלב השאוב "בזבזתי" לימי חוגים של הגדולה. ימים האלה מאוד חשובים לי כי זה הזמן איכות שיש לנו אחת על אחת ואני לא יכולה לוותר על זה גם היא וגם אני זקוקות לזה.
נושא תמ"ל כל הזמן מרחף מעל ראשי וכמו שכתבה "אמא גם לתאומים" אני מנסה להעביר כל יום ביומו בלי לחשוב יותר מידי קדימה. הלילה לראשונה לא תיאמתי את ההנקות שלהם ויצא שכל אחד בנפרד ישן 3 שעות כמובן שאני לא כ"כ ישנתי כאמור בגלל שהם לא היו מתואמים אבל משום מה היה לי יותר קל אולי אפילו פסיכולוגית כי ראיתי שכנראה שבכל זאת יש להם מספיק אוכל ואם לא מציקים להם הם יחסית רגועים. אז נראה לי שאפסיק לתאם "בכוח" ואזרום יותר עם הזמנים שלהם. מה דעתכן?

נשמע מעולה !!!

כל הכבוד לך !! אני באמת חושבת שעדיף לא להעיר אותם. אמנם קבלנו במתנה שני ילדים בבת אחת אבל זכותם לא להיות מתואמים (אני חווה את זה עד עכשיו כשהם כבר מתקרבים לגיל שלוש - האחד נרדם לצהריים והשני לא, אחד נרדם מוקדם בערב וקם מוקדם בבוקר והשני סוחב עד מאוחר וקם מאוחר...) לוקח זמן להתרגל להיות אמא מורחבת שצריכה בבת אחת להכיל צרכים של שני תינוקות בבת אחת (ועוד צרכים של אחות קטנה-גדולה... ) אבל נשמע שיש לך את כל מה שצריך בשביל זה ואני בטוחה שתראי פירות לעמלך !! והכי הכי חוב, כל פעם שאת מרגישה תסכול, קושי וכו' תכתבי לנו כאן ונשתדל לתמוך ולסייע, לפעמים רק לפרוק קושי נותן כל-כך הרבה אוויר !!!!!

אני נהגתי בדיוק ככה באשר לתיאום ביניהם

בשעות היום השתדלתי לסנכרן את ההנקות על מנת שתהיינה משותפות ואני אוכל לנצל את ההפוגות הקצרות בין ההנקות.
בלילה לא הערתי. הנקתי רק את מי מהם שהתעורר מתוך מחשבה שילמדו שבלילה ישנים. אני אמנם הייתי ערה הרבה, אבל היתה לי אשליה שהם ילמדו לפתח שנת לילה רצופה מוקדם יותר אם לא אעיר אותם באופן יזום לארוחות.
התיאוריה שלי לא ממש הוכיחה את עצמה...
היום הם בני שנתיים וארבעה חודשים ועדין ברוב הלילות מתעוררים מפעם לפעם.

למעלה