לילות לבנים

רינתנו

New member
לילות לבנים

עינת שלום, בתי בת ארבע וחצי. היא ילדה מקסימה ובריאה. מאז שהיא נולדה היא לא ממש ישנה בלילות. תמיד היא התעוררה והיה צורך לגשת אליה בשביל מוצץ או סתם ליטופים. מאז גיל שלוש המצב השתפר. היא הפסיקה לנוח בגן את מנוחת הצהריים ואז בלילות השינה הייתה עמוקה יותר ורצופה יותר. אך בחודשים האחרונים (כחצי שנה) היא מתעוררת מחלומות רעים, היא צורחת צרחות אימה ומעירה את כל בני הבית. מס' הפעמים שהיא מתעוררת הולך וגדל. ניסינו הכל..אנחנו יושבים לידה, מרגיעים, מלטפים...אני לא משה ממיטתה עד שהיא נרדמת שוב. אפילו ניסינו להכניס את החלומות לקופסה ולקבור בחצר..אך שום דבר לא עוזר! אני עייפה וקשה לי לקום כ"כ הרבה פעמים בלילה. לפני כשלושה חודשים נולדה לה אחות. אך אני לא רואה קשר כיוון שזה התחיל עוד לפני... אשמח לשמוע את עצתך. תודה!

" בואי נדבר על זה"

רינת יקרה, בתך זוכה לכל כך הרבה אימא. לכל כל הרבה תשומת לב והתייחסות בשעות הלילה וסביב היקיצות הליליות שלה. נדמה לי שגם אנחנו (אני בטח) הייתי קמה בלילה כדי לזכות בכל כל הרבה אהבה, חום ומסירות. מה רוצה אדם/ילד? להרגיש חיבור, קשר, שייכות. להרגיש אהוב אחד יחיד ומיוחד. רגשות אלה לא יסולאו בפז. בתך פתחה המון דרכים מאז שנולדה כדי לקבל את מה שהיא רוצה וצריכה בלילה. ואת סיפקת לה בגדול. האם את מצליחה להתחבר לדברי עד כאן? ואם כן, מה דעתך מה תוכלי לעשות/לשנות כדי ליצור לילות רצופים של שינה טובה שכל כך נחוצים לך? עינת גבע, מכון אדלר

רינתנו

New member
מה הפתרון?

עינת שלום, אני מבינה מתשובתך למה את מצפה. אני מצטערת אבל זה לא ילך. בני הגדול וגם התינוקת מתעוררים מהצרחות של ביתי בת הארבע. אני חייבת להרגיע אותה- ומהר. מאז שכתבתי לך לראשונה יש החמרה. היא מתעוררת מספר רב יותר של פעמים וזה מתסכל!! אולי יש לך רעיון נוסף? כי התעלמות לא תעזור, היא פשוט תמשיך לצרוח. אשמח לעזרתך

להקדיש זמן אישי ביום

שלום רב רינתהו, אני מבינה בהחלט את המצב. נדמה לי שלא הבנת אותי. לא התכוונתי חלילה להתעלם מילד. ילדים זקוקים להתייחסות כמו לאוויר לנשימה. התנהגות היא שפה. הילדה אומרת בשפתה אני רוצה וצריכה אמא. אני רוצה וצריכה אמא בלעדית. מאחר ולא תוכלי לתת לה כל הזמן אימא בלעדית. כי יש לך את עצמך, את הבית, עוד ילדים,עבודה... תוכלי לנסות להקדיש לה זמן קבוע המיועד רק לה. זמן אימא כמו חוג עם אימא. אני מציעה לך לקבוע איתה זמן אחת לשבוע למשך שעה- שעתיים בו תוכלי להיות רק איתה ולעשות יחד מה שלשתיכן יתחשק לעשות בכיף. כך הילדה תדע ותרגיש שיש לה למה לצפות, שאימא יוזמת ומקדישה לה זמן כי היא חשובה. יש סיכוי שאם תתמידי בדרך זו הבת תקבל ביטחון בקשר ותוכל לוותר על יקיצות הלילה. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפתית, מכון אדלר.

שלום רינתנו

שלום רינתנו, שימי לב העברתי את ההתכתבות שלנו לראש העמוד 15.1.10 . תעני לי בבקשה שם. תודה עינת גבע, מכון אדלר

רינתנו

New member
תודה!

עינת שלום, אני בהחלט אנסה לפעול כך.. אני אשמח לעדכן אותך לאחר תקופה של ניסיון בביצוע התהליך. נשמע לי שעצתך יכולה בהחלט להועיל. תודה רבה!

שם "המשחק " עקביות והתמדה

זכרי, שם "המשחק " עקביות והתמדה . מצפה לעדכונים... להשתמע עינת גבע, מכון אדלר

למעלה