תשובות של חברי הפורום:
אשפתי תשובות של חברים בפורום ביחד שמסבירות את הנושא: תמי גלילי: מלח אפסום הוא מגנזיום סולפט. גם המגנזיום נחוץ לגוף, אבל מה שחשוב כאן הוא הסולפט. למרבית הילדים בספקטרום חסר סולפט. הסופלט נחוץ ב-PST, תהליך בכבד שמפרק הורמונים ונוירוטרנסמיטורים פגומים וגם פנולים, חומרים שמשמשים באנטי-אוקסידנטים. פנולים נמצאים כמעט בכל מזון בכמות זו או אחרת, ונותנים לאוכל את הצבע שלו. במיוחד פירות עשירים בהם, ומבין הפירות - גרגרי יער. פנולים הם דבר טוב כאשר ניתן לעבד אותם. אבל אצל ילדים אוטיסטיים, רובם ככולם, חסר ה-PST שמפרק אותם, כנראה בגלל הרעלת כספית. כאשר הפנולים לא מתפרקים זה יוצר שורה של בעיות, שאחת מהן הפרעות שינה. הבעיה היא שכאשר לוקחים סולפור דרך הפה הוא מזין את הפטריות במעיים, שממש חוגגות עליו. הסולפט במגנזיום סולפט נספג דרך העור והרבה פחות בעייתי למעיים. הורים רבים שמשתמשים במלח אפסום לפני השינה דווחו שקל יותר להשכיב את הילד לישון, שהילד ישן לאורך הלילה ומשכים בבוקר בלי בעיות. יש כאלה שאפילו דווחו על שיפור בקשר עין, חיברות ושפה. היתרון במלח אפסום הוא שאין בו סיכון (אלא אם כן הילד בולע ממנו, שאז זה עלול לגרום לשילשול), והוא יחסית אינו יקר. מהניסיון שלנו אני יכולה להעיד שהאפסום אכן עזר לשינה במידת מה, אבל שיפורים אחרים לא ראיתי. הוראות להכנת הקרם: מאת אור לנו ה"מתכון" הוא מאחד מחברי הפורום שלצערי אינני זוכרת את שמו: 4 כפות מלח אנגלי 3 כפות מים 12 כפות שמן קוקוס. הערות: בפורום נכתב שניתן להכין את הקרם גם משמן שקדים בכבישה קרה. אני העדפתי את שמן הקוקוס וקניתי אותו בבית טבע. עשיתי היום חיפוש בפורום וקראתי שחברים אמרו שיש בעיה עם הגבישיות של המלח והם טוחנים אותו או שמערבבים אותו היטב לפני כל שימוש. אני השתמשתי במים רותחים שאליהם הוספתי את גבישי המלח וערבבתי היטב עד שכולו נמס. בדקתי היום את הקרם המוכן ואין בו משקעים של מלח בתחתית כך שאין צורך לנער היטב לפני כל שימוש. לגבי המלח - קניתי בבית מרקחת קופ' קטנה - הכמות שיש בתוכה היא 3 כפות אז בינתיים עשיתי חצי כמות קרם - אבל אולי כדאי לקנות מראש 2 קופ' ואז אין בעיה. ולסיום - לגבי שמן הקוקוס - השמן מתגבש והופך לקרם - בהכנה חיממתי אותו מעט כדי שאוכל למדוד את הכמות בנוזל. בעיניי זה שהוא מתגבש זה יתרון כי אז בעצם יש לנו קרם ולא שמן. רז: יש קרם מקביל של קירקמן אבל אני לא ממליץ עליו. הסיבות שאני לא ממליץ על הקרם של קירקמן הן קודם כל רשימת המרכיבים: Ingredients: Distilled water, magnesium sulfate USP, glycerine, glyceryl dilaurate, glyceryl stearate, PEG 100 stearate, ceteary alcohol, ceteareth-20, isopropyl myristate, imidurea NF, guar gum, methyl paraben and propyl paraben. וחוץ מזה המחיר. מלח שקונים אותו בסנטים לקילו ונותנים אותו לילד באמבטיה עדיף בהרבה מקרם שעולה 18$ ל4 אונקיות לפני משלוח ומיסים, ושמכיל אלכוהול ושמנים ממקורות פטרוכימים. הסיבה שהילד צריך את החומר הזה היא שמלחכתחילה הכבד שלו לא עובד כמו שצריך, למה להוסיף מזהמים?