לילות - קשה לי !

taltal78

New member
לילות - קשה לי !

קצת ארוך אבל ממש ממש חשוב לי... בני בן 7 שבועות. נולד קטן (2.400).כרגע שוקל כ- 4 ק"ג. התזונה שלו היא רק חלב אם. במשך היום 2-3 פעמים מקבל שאוב כי נאלצתי לחזור לעבודה. פרט לקח רק יונק. לאורך כל היום הוא אוכל כל 2.5-3 שע' . וארוחה, כשהוא יונק, לוקחת הרבה זמן (40-60 דק'). בערב הוא אוכל קצת יותר תדיר ועדיין נראה כל הזמן לא שקט ולא שבע... ואז מגיע הלילה והוא שוב אוכל כל 2.5-3 שע' (מהתחלת האכלה להתחלת האכלה.... ) והאכלה עצמה לוקחת זמן ואחרי האכלה הוא לא ממש הולך מיד לישון (תלוי כמובן בלילה). בקיצור, בגלל שאני כבר עובדת והרבה פעמים כבר בשבע צריכה לצאת יוצא שאני לא ישנה יותר מדי כבר 7 שבועות ואין לי כ"כ איך לנוח במשך היום (שכחתי לציין שהוא לא ישן כ"כ הרבה במשך היום גם...). בהתחלה זה עוד היה סביל אבל עם הזמן אני מתמוטטת !!! צריכה עצות !!! בעיקר לגבי הלילה ... חשבנו לתת לו בקבוק תחליף חלב לפני השינה, אך אנחנו חוששים שזה יבלבל אותו עוד (גם חלב שאוב, גם יניקה וגם תמ"ל ???), מה דעתכם ?

לילות קשים

היי taltal, נשמע מאד מתיש, גם לעבוד וגם להניק ולשאוב, ובלי לישון טוב בלילות. עם זאת, הזמנים בין ההאכלות הם סבירים לגמרי בגילו - תינוקות אוכלים בין 8-12 פעמים ביום וזה נורמלי לגמרי. חשוב לך שבנך יקבל רק חלב אם, וזה מצויין. מצד שני, את עייפה ומותשת - אפשר לחשוב על רעיונות שיאפשרו לך לנוח, למשל - הנקה בשכיבה בלילה, אם זה אפשרי - לקבל כמה שיותר עזרה - אם בן זוגך יכול להביא אותו אלייך להנקה בלילות ולקחת אותו לאחר מכן; אולי במשך היום (כשאת חוזרת מהעבודה) מישהו יכול לשמור עליו בזמן שאת נחה, ולהעיר אותך להנקות; וכמובן, להפחית למינימום את הדברים שאת עושה בבית, לא להתבייש לבקש עזרה ממי שיכול לעזור לך.

למעלה