לילו VS. גראב?

• פותח הנושא S A
  • פורסם בתאריך

S A

New member
לילו VS. גראב?

בימים האחרונים ראיתי פה דיון מעניין על הנושא הזה ונכתבו פה כמה דברים שהדהימו אותי למשל בי"תר נראה לי כתב "לילו זה למתקדמים גראב לניו באייס" עכשיו בתור משתמש שרוצה להחשיב את עצמו כמתקדם אני שואל במה בדיוק לילו עולה על גראב???

ezaton

New member
לילו לא עולה על גראב

וההיפך. לילו פשוט ותיק יותר, והוותיקים נוטים להשאר על "קרקע בטוחה" (מבחינתם), אחרי שהם מצאו משהו שהם מכירים ועובד. היתרון בלילו, מבחינתי, פשוט שאפשר לתת פרמטרים לליבה, ל Init, ומשתני סביבה מתוך שורת ההפעלה, בהתחלה (מה שמאפשר תיקון בעיות קל ונוח, אם יודעים מה עושים). אני מניח ש grub נותן יכולת דומה, אבל לא אינטואטיבית(?) וזריז כמו הלילו. הלכה למעשה, אין הבדלים משמעותיים. פשוט פתיחות, נסיון וקבלה של משתתפי הפורום, ולא התוכנה עצמה. Ez

S A

New member
תגובה...

לא רק שזה נעשה יותר קל בגראב גם לדעתי הוא יותר הגיוני יש לו מין bash פנימי משהו ענק למשל הזזתי מחיצה ושכחתי לעדכן ת´conf ועוד יותר גרוע גם אני לא יודע איזה מספר זה עכשיו עם לילו מה אני יעשה גראב שתי לחיצות כמה טאבים בכלל אני מתפעל שאף אחד לא חקר את הכלי הזה לעומק כי יש הרבא אפשרויות ממש מתקדמות למשל אפשרות להתקין את עצמו מתוך עצמו ועוד.. בקשר לניו-באייס להם כדי לילו כי עם גראב אפשר לגרום נזק למחשב עם לא יודעים מה עושים

Bender Unit 22

New member
אני לא חושב שזו הסיבה.

Lilo ותיק יותר. משתמשים ותיקים עובדים איתו כי זה מה שהיה באותה תקופה. ל- Grub יש ממשק נוח יותר. משתמשים חדשים עובדים איתו מסיבה זו, וגם בגלל שבהרבה התקנות חדשות זו ברירת המחדל.

beitar

New member
אני לא רשמתי את מה שטענת...

אני אמרתי שלילו בד"כ הוא המקובל על המשתמשים הוותיקים.... בגלל שאלה מכירים אותו, ויודעים לעבוד איתו, כולל להתגבר על בעיות שהוא עלול להציב במקרים מסויימים. אני שוב טוען, שהיות ובסה"כ שניהם עושים את אותה מטרה, שאין בינה ובין ביצועי המערכת קשר ישיר, אם בכלל, והיות ששניהם יודעים לעשות את אותה עבודה, אין יותר מדי סיבות למי שרגיל לעבוד עם לילו לעבור ל grub, בלי לזלזל ב grub !

S A

New member
תגובה...

לא התכוונתי להכעיס... עדיף לעבור לגראב כדי למנוע מצבים. עם לחקור את גראב אפשר להשתמש בו בהרבא מקרים שצריכים בוט מיוחד . בסך הכל זה רק בוט לואדר ואין מה להתחיל מלחמה אבל עדיין מצב די מטומטם כשגראב שהוא הבוט לואדר הרשמי של GNU הוא לא הדומיננטי. נקודה למחשבה לא סתם גראב ברירת המחדל ברוב ההפצות

S A

New member
ת´אמת

כשהתקנתי לינוקס לראשונה לילו היה הבחירה היחידה והוא היה הבוט לואדר המטומטם ביותר שאפשר לתאר הייתי צריך להקליד ידנית Linux או Windows כדי להתחיל לעלות עובדה עכשיו אני משתמש בגראב.

beitar

New member
יש תפריט גם בלילו כיום.

האמת היא, שדווקא במוד טקסטואלי כמו פעם (עדיין ניתן לעבוד ככה אם רוצים) יותר נוח לעבוד לדעתי... המערכת ששברירת מחדל, מופעת או אוטומטית אחרי X שניות או על ידי לחיצה על אינטר, את המערכת השניה מקלידים, זה לא כל כך נורא לעניות דעתי. אני לא כועס כמובן... רק מנסה להבהיר את עמדתי. ה grub אכן נראה מתוחכם יותר, אבל אני לא מחפש יתר תחכום ב בוט לואודר, רק שאני אדע לתפעל אותו, וזה מבחינתי קיים בלילו.

S A

New member
נקודת מבט שונה...

אם אני ישנה את מה שכתבת בקצת ת´סתכל מה יצא - הלינוקס אכן נראה מתוחכם יותר, אבל אני לא מחפש יתר תחכום ב מערכת הפעלה, רק שאני אדע לתפעל אותה, וזה מבחינתי קיים בווינדוס. מה לא דומה, שניהם בעצם עושים אותו דבר רק שאחד מהםיותר מסובך ויותר קל לתקן אותו ולא צריך לעשות התקנות מרובות וצריך יותר זמן להשקיע בללמוד אותו. כמובן שזה רק נקודה למחשבה אל תקחו את זה רציני

beitar

New member
אבל טוען מערכת ההפעלה הוא אינו

מערכת הפעלה. חשיבות לביצועים שולית, והיכולות הפונק´ ביום יום לא ממש חשובות. הוא צריך להיות אמין (ואף אחד לא ישכנע אותי שלילו אינו אמין), צריך לדעת איך מקנפגים אותו בעת הצורך (אני יודע יותר טוב לעבוד עם לילו) והוא צריך לעשות עבודה טובה מול מגוון מערכות הפעלה ובמצבים שונים, כמו דיסקים גדולים. סביר להניח ש GRUB עושה את כל מה שתיארתי, ואולי אפילו יותר, אבל את לילו אני מכיר. אין סיבה טובה לעבור למערכת השניה, לפחות לא עבורי.

ezaton

New member
לא מכניסים זריקה אם לא חולים

וכנ"ל לגבי החלפת הטוען. אני לא אחליף, עד שאני אצטרך פונקציונאליות שיש ל grub ואין ללילו. לא כי אני מזלזל ב grub, להיפך, פשוט, אני שולט בלילו. בבוא היום, ברשימת הדברים שעלי לעשות, אני גם אלמד את ה grub. זה פשוט לא צורך דחוף, או צורך בכלל כרגע, אז זה סובל דיחוי. Ez

למעלה