לילך בסופרלנד ועל מיומנויות חברתיות

בישוליה

New member
לילך בסופרלנד ועל מיומנויות חברתיות

היי לכולם לילך הייתה אתמול בסופרלנד ועלתה על רוב המתקנים. נהנתה במיוחד מהגלגל הענק. באה מרוגשת ביותר. על מה שרציתי לכתוב זה באמת על מיומנויות חברתיות. לילך בגלל עברה המורכב לא רכשה מיומנויות חברתיות עד גיל חמש. ומגיל חמש באמת הדביקה המון פערים. אתמול בערב באה חברה מהכתה, ולילך היה מאוד קשה בהתחלה למרות שהתרגשה מאוד לקראת בואה של חברתה. אבל בהתחלה לא רצתה לשחק אלא רק לאכול חטיפים והחברה רצתה לשחק בא שהביא אותי למצב לא נעים עם שכנועים ודיבוב רב מצידי לילך הלכה לחדר עם חברה שלה והתחילו לשחק עם בובות לאחר מכן שיחקו יחד בסולמות וחבלים ואח"כ שיחקתי יחד אתם משחק חברתי מאוד יפה עם יד על הלב אז בסופו של דבר הם שיחקו ומאוד נהנו ואני יודעת שככל שלילך תפגש עם יותר ילדים היא יותר תהנה ותרכוש מיומנויות חברתיות יותר טובות איך זה אצלכם איך אצלכם הבוגרים שהייתם צעירים יותר? אשמח שתשתפו אותי בקטע החברתי שלכם אם אפשר זה נושא שמעניין אותי ומאוד חשוב יש לציין שבקייטנה ובבית הספר לילך מתפקדת יפה מדברת עם הילדים משחקת אתם אבל בבית אחרת אשמח מאוד לשיתוף שלכם תודה

תשובה של אבא, לא של מומחה -

לדעתי הדרך הטובה ביותר ליצור אינטראקציה בין ילדים היא לתת להם לעשות את העבודה בעצמם, בלי התערבות. תני להן להכנס לחדר, תני להן כיבוד ושתיה, ותני להן את הזמן. הן יעשו את העבודה לבד, בלי התערבות מצדך, הרבה יותר מהר. בת כמה לילך?

rnisser

New member
מיומנויות חברתיות

כדאי להתקשר לקו הפתוח של אופק לילדינו ולדבר עם רותי על הנושא. היא עובדת עם קבוצות ילדים בחיפה ובתל אביב ומבינה ויכולה ליעץ. היום הסתיימה קייטנה בחיפה לילדים בערך בגיל 9 בהנחייתה, שמיועדת בעיקר למטרה זו. זאת הראשונה בסידרה של סדנאות שנערכת פעם בשנה בחופש הגדול ומלווה את הילדים לאורך השנים. זהו המחזור השני של הסידרה. סתיו, ביתי בוגרת הסידרה הראשונה והיום השלימה מעגל ועבדה בסדנה כמדריכה.

בישוליה

New member
תודה לכם על התשובות.וכל הכבוד לבתך סתו

לילך בת שמונה היום. לקרוא על הילדים שלנו איך שהם מצליחים תמיד מעודד אותי

"הילדים שלנו"?

כל הורה שמח לראות שילדיו מצליחים, מתגברים וגדלים. זה לא שונה בין ילדים רואים וילדים עיוורים או כבדי ראיה. האתגרים גדולים יותר, נכון, אבל לדעתי האישית אסור להתייחס אליהם כאל שונים. הם קודם כל ילדים. ולילך, האם היא רוצה לקטוף את הירח? מה היא אוהבת לעשות? ומה צריך לעשות כאן על מנת שהיא תכנס בעצמה לפורום ותספר על עצמה קצת, לא דרך אמא?

בישוליה

New member
אבא של נועם צודק וסליחה חוזרת בי

הם ילדים ככל הילדים לילך מאוד אוהבת רדיו והחלום שלה להיות שדרנית רדיו היא כל הזמן מחכה את שדרני החדשות או את מקבצי הפרסומות או את תחזית מזג האוויר וכן אני שמחה לראות את בתי הקטנה מתפתחת יפה ומגיעה להשגים במגבלות גילה בדיוק כמו שלילך משיגה את מה שהיא רוצה לפעמים אני פשוט די לחוצה ממה שיהיה אז כשאני רואה שילדים מגיעים להשגים זה ומצליחים במה שהם רוצים אני מאוד שמחה וכמובן אני תמיד חושבת על ההורים מאחורי הילד אז לא התנסחתי כמו שצריך בקשר ללילך כרגע יש לנו מקלדת רגילה והיא מתחילה רק להכיר אותה אז בינתיים אני אספר אתמול היינו בים והיה די כיף לילך מאוד נהנתה והשפריצה לכל עבר לאחרונה התחלתי לקרוא הארי פוטר(כן,הצתה מאוחרת) אז לילך גם בקשה שאקריא לה אז לאחרונה היא מתוודעת לסיפור למרות שלא מהכרך הראשון אבל זה גם משהו אני אשיג לה מוקלט יום טוב

rnisser

New member
שדרנית רדיו

יש תוכנית ברשת א' שנקראת "בראש צעיר" כל יום בין 15:00 ל: 16:00 במסגרת התוכנית שדרנים בני נוער מדברים על נושאים שאהובים עליהם. כל ילד משדר פעם בחודש ויש עורך מבוגר שאחראי על כל יום בשבוע. [סתיו שידרה לפני כחודש את תוכנית הרדיו ה: 13 שלה. היא בוחרת את הנושאים, מוצאת מרואיינים (עם עזרה במידה וצריך). העורכת שלה היא תמי טורובייץ והיא מפשוט מקסימה. אני יודע שזה עדיין לא הגיל עבור לילך אבל הינה רעיון. אני מכיר גם מישהי שעשתה את זה בגיל צעיר יותר בתחנת רדיו אזורית.

בישוליה

New member
וואו תודה רבה,לא ידעתי על התוכנית

לילך בחופשה ועכשיו תהייה בבית אני אומר לה. יש לך אולי מושג איך יוצרים קשר עם תחנה אזורית אבל תודה על הטיפ,זה גם רעיון מעולה שלילך תגיע לגיל המתאים

בישוליה

New member
MISSER

שוחחתי עם רותי והיא נתנה לי טיפים והדרכה וגם מאוד עודדה תודה לך

למעלה