ליל הסדר בשנחאי

ליל הסדר בשנחאי

שלום לכל הגרים בשנחאי, יצא לי הגורל וזימן לי אפשרות לעשות רילוקיישן לשנחאי. מפה לשם אני מוצא עצמי ערב נסיעה לבחון את הדברים מקרוב...מה שאומר - שאת חג הפסח הקרוב אחגוג בשנחאי. באין לי חברים ומכרים - נרשמתי לחגיגת ליל הסדר בבית חבד...טוב שהם קיימים. כולי התרגשות מהמאורע, ואולי אכיר מי מיכם בשבוע הקרוב... מאחל חג שמח לכולם ותוהה עם עצמי לגבי ההרפתקאה הצפויה לי - מגורים, חברים, אתגרים, אוכל(?) .... אשמח לשמוע מכל אדם הגר בשנחאי - מן הסתם רבות הן השאלות.

אני משנגחאי

איך אפשר לעזור? האם אתה מגיע לבד או עם משפחה לרילוקיישן, אתה עדיין בשנגחאי?

עדיין בשנחאי

היי - היה סדר מדהים...נהנתי מכל רגע ופגשתי אנשים נפלאים. לשאלתך - אני בבדיקת הנושא, היום אמור לראות עם הסוכנת דירות באיזור hongqiao. כל הסיפור עם הרילוקישן הגיע יחסית בהפתעה - עדיין לא ברור לי עם אעבור לבד, או עם המשפחה כולה. נראה לי שבשלב ראשון אני אעבור לבד, אלה אם אוכל למצוא פתרון לימודים לילדים - 3, 9, 12. ביתי הספר הזרים יקרים מאוד, ואני לא מקבל מימון מלא ללימודים. בליל הסדר פגשתי מורה שמלמדת בבית ספר זר קטן באונבירסטיה ב hongkou - היא אומרת ששם זה פחות מחצי מחיר יחסית לאמרקאי...אנו אמורים לשוחח היום ונראה. אני פה עד יום שני בערב, יש לי טיסה חזרה ביום שלישי... בשלב זה שנחאי נראת לי כהרפתקאה הזויה משהו, אנו אנשים מאוד חברתיים וחייב להודות שמחשבות ה"לבד" הן דיי מטרידות. אני משתוקק להכיר אנשים מהקהילה, לשמוע חוויות והכי חשוב - להרגיש עם זה שזה אפשרי.

אכן, החיים בשנגחאי הם הרפתקאה

הרפתקאה טובה ומענינת, לדעתי ובתי הספר הבינלאומיים הם אכן יקרים מאד ומאד קשה לממן אותם ללא גב של חברה אך יש פתרונות אחרים, בתי ספר זולים יותר עם מחלקות בינלאומיים שבהם בכל זאת לומדים באנגלית הילד/ה הצעירים יכולים להיות בגן של חבד, שם המחירים יותר הגיוניים נסה לראות דירות בקומפלקס שנקרא YAN LORD המחירים שם סבירים, ויש שם מספר משפחות ישראליות ואם יש עוד שאלות, אנסה לעזור בהצלחה

תודה, אכן רעיון מדליק

אני אברר לגבי בתי ספר עם מחלקות בינלאומיות...האם את מכירה בתי ספר כאלה? או מקום שדרכו ניתן לברר לגביהם? לגבי גן חב"ד - חלפה בראשי מחשבה זאת ונראה לי אכן מתאים (למרות שאנו לא דתיים).

אלה אכן בתי ספר יקרים

בינתיים שוחחתי עם אלה שפגשתי בסדר... אני בודק אפשרות בבית ספר זרים קטן (וכפי הנראה חדש) שנמצא באונברסיטת Fudan. לפי מה שנאמר לי המחיר שם 34000 יואן לסימסטר, שזה פחות מחצי מהמחירים בבתי הספר האלה. מה שעוד מוצא חן בעיניי זה שהאונברסיטה הזאת נמצאת בקשר חזק עם הטכניון... כעת אני צריך לראות איך מקמבנים את הכל ביחד - מגורים, גן חבד, בית ספר ב yangpu, חברה ישראלית וכו'...

Biaozi

New member
דירה

אם אתה עדיין צריך דירה בשנגחאי שמתאימה למשפחה עם ילד/ 2 ילדים . צור קשר 13588260774 דירה חדשה 3 תחנות מפיפל סקוור .

למעלה