ליל הסדר היה שונה לחלוטין משנים קודמות

CANADA101010

New member
להרגיש אוירה של חג בפלורידה ובאיזה איזור.

לא אשכח כשרק עזבתי את ארץ הקודש קרוב לפסח היה משהו בפורום בתפוז וציין שהוא מגיע בקרוב ושאל באם הוא יכול להרגיש אוירה של חג בפלורידה ובאיזה איזור.
הגירה לא מתאימה לכל אחד

IN GOD WE TRUST

xbuffalomen

New member
ואיך זה קשור לצווחות ההמון שהפכו פתאום לביטוי של אחווה ?!

CANADA101010

New member
ראש העיר: אם תמשיכו להגיע לבתי הכנסת – נסגור אותם לנצח

אתה מנהל דיון עם רובוט פרווקטור
עשרות רבנים מתו - IN GOD WE PASSED (וזה מה30 במרץ!!!
ראש העיר: אם תמשיכו להגיע לבתי הכנסת – נסגור אותם לנצח
https://www.israelhayom.co.il/article/747397

placid1

New member
גם אני תהיתי כשראיתי את הסרטונים... עאלק אחווה....

האמת שגם פה מעצבן אותי לשמוע את הקלישאה השקרית שנזרקת על ימין ועל שמאל: we’re in this together

בגלל רשלנות ומחדלים לאורך שנים של הגופים האחראים, בישראל, בארהב ובקנדה (ובעוד הרבה מקומות) הגענו למצב ההזוי הזה של שיתוק המשק, קטל בבתי אבות והפקרה של הצוותים הרפואיים. ובינתיים האחראים ממשיכים לקבל שכר, אף אחד לא איבד את משרתו, גם לא פושעים כמו ראש עיריית ניו יורק והאחראית על הבריאות בניו יורק שעד לפני שלושה שבועות קראו לתושבים להמשיך לצאת לפאבים, מסיבות ומסעדות. באונטריו הם אפילו קיבלו העלאה במשכורת שנכנסה לתוקפה באחד באפריל וטענו שזה מסובך לוותר כרגע על התוספת וזה כשאינספור עסקים התמוטטו ומאות אלפים איבדו את פרנסתם.

xbuffalomen

New member
התרשמתי מהילדה שלי - היא מתגוררת בניומרקט

שהמצב בקנדה טוב יחסית בכל הנוגע לפיצוי אזרחים ועסקים. אבל מדובר בהתרשמות נקודתית בלבד
&nbsp

placid1

New member
היא צודקת, אנחנו בני מזל ויחסית יש סיוע נגיש

ומסודר. יחד עם זאת, יש הרבה שעדיין אין להם מענה והם במצוקה גדולה, כמו מובטלים שכבר לא זכאים לדמי אבטלה אבל הם לא יכולים למצוא עבודה במצב הנוכחי, סטודנטים שכבר היו להם עבודות או אינטרנשיפס לקיץ והכל התפוגג, כולל ההכנסה, ויש עוד.

מקולגות שלי בארה"ב, אני רואה שהובטח סיוע ממשלתי, אבל מסתבר שהוא מאד מוגבל. הוא אמור להינתן לעסקים קטנים, דרך הבנקים, אבל תוך יומיים-שלושה נגמר הכסף והמונים נשארו תלויים באויר...

vinney

Well-known member
המצב בארה"ב בקנטים מהבחינה הזאת

הSBA מקבל בקשות למקדמות (עד 10 אלף, לא הרבה אבל גם משהו), אבל לא שמעתי על מישהו שכבר קיבל את הכסף למרות שהבקשות נפתחו כבר לפני יותר משבוע.
&nbsp
הלוואות הPPP (שנועדו לאפשר לעסקים לגשר את התקופה בלי תזרים ולהמשיך לשלם משכורות) אכן ניתנות דרך הבנקים, ויש בלגן גדול בנושא. הבנקים מוגבלים בכמה הם יכולים להלוות על ידי תקנות הFED, ההלוואת האלה נשארות על המאזן של הבנקים (למרות שהן מגובות על ידי הממשלה ולמעשה נכפו על הבנקים), מה שמונע מהבנקים לתת הרבה (למשל WF יכול היה לתת לא יותר מ10 מליון, עד שהפדס הגדילו את המכסה שלהם באופן אקסלוסיבי).
&nbsp
גם כל נושא הבקשה והאישור נכפה על הבנקים על ידי החוק בלי שום הכנה מוקדמת או בכלל הדברות איתם, ולכן חלק מהבנקים בכלל לא התחילו את התהליך כי הם עדיין מנסים להבין מה הם אמורים לעשות. אלה שהתחילו - עובדים לאט, וגם פה כמה שידוע לי עוד אין הרבה אנשים שאשכרה קיבלו כסף, אם בכלל.
&nbsp
תוסיפי לזה הגבלות של הבנקים שהם נותנים הלוואת רק ללקוחות שלהם, מה שאומר שמי שמנהל חשבון עסקי בWF למשל נדפק (ראי לעיל) לעומת מי שמנהל חשבון בבנק מקומי קטן שלא מקבל נפח עצום של פניות. בנוסף, בנקים המציאו דרישות משל עצמם (BOA למשל התנה מתן הלוואות רק לאלה שיש להם חשבון עסקי וגם הלוואה עסקית, מה שמנע מהרבה מהלקוחות שלהם להגיש בקשות. הם בינתיים ירדו מהדרישה הזאת, אבל זה תחמון עצום כי טיפול בהלוואות הוא FIFO והם בעצם הבטיחו לעצמם שמי שחייב כסף להם יקבל את ההלוואת קודם).
&nbsp
השיקים של הIRS שהיו אמורים להגיע לאנשים לפני החג רק עכשיו מתחילים להשלח, וגם פה בלגן עצום כי מסתמכים על רישומים של IRS - מה עם כל אלה שהכנסתם כה נמוכה שהם בכלל לא מגישים דו"חות? רק בסוף השבוע האחרון הIRS סוף סוף הקימו אתר בו האנשים האלה יכולים לדווח על עצמם.
&nbsp
בקיצור בארה"ב כמו בארה"ב - גם כשרוצים לעשות משהו טוב, בסוף רק העשירים מרוויחים.

איי ל

New member
מנהל
צודק בכל מילה.

הבלאגן בנושא הזה חוגג. וולס פרגו היו מהראשונים שלקחו בקשות והראשונים להפסיק לקחת בקשות. בנק אוף אמריקה יצאו חלאות כמו שרשמת, US BANK עדיין לא סגורים על עצמם. כך שהדרך היחידה היא למצוא בנקים קטנים שמוכנים להתעסק בזה.
כמובן שה FIFO גורם ללחץ עצום, שהרי אף אחד לא רוצה לאחר את הרכבת..
&nbsp
אגב, כדי להילחם ב uber וליפט, מדינת קליפורניה הוציאה חוק שהחל מהראשון לינואר 2020, מאד קשה לחברות להעסיק עובדים על 1099 , ולכן רוב העובדים עברו להיות על משכורת (W2).
כמובן שהממשל הפדרלי החליט שבשביל לחשב את הזכאות, החישוב יתבצע לפי ממוצע השכר של 2019.
במקרה שלי, מדובר בהפסד של עשרות אלפי דולרים, כיוון שכל העובדים הזמניים שהיו בשנת 2019 היו על 1099 ולכן לא נחשבים בחישות ה PAYROLL. למרות שמתחילת השנה עם היו על משכורות.
&nbsp
העניין הזה קצת מעצבן כיוון שלמרות שאין לי בכלל צורך בעובדים כרגע, החלטתי לשלם לכולם משכורת רגילה למרות שהם לא עובדים ולא מגיעים למשרד. (למען ההגינות אני נותן להם משימה או שתיים בשבוע כדי שלא ירגישו שמדובר בנדבה).
את ההחלטה הזאת לקחתי הרבה לפני שהיה ידוע על ה SBA כי הרגשתי שזו המחוייבות שלי לאנשים סביבי. לרגע לא הפריע לי שהכסף יוצא מהכיס שלי, ובטח שלא ציפיתי לקבל כלום בחזרה.
&nbsp
אבל עכשיו אני מעוצבן. ההחרגה של ה payroll העדכני גורמת לי להפסד אדיר ביחס לעסקים אחרים.
&nbsp

למעלה