המצב בארה"ב בקנטים מהבחינה הזאת
הSBA מקבל בקשות למקדמות (עד 10 אלף, לא הרבה אבל גם משהו), אבל לא שמעתי על מישהו שכבר קיבל את הכסף למרות שהבקשות נפתחו כבר לפני יותר משבוע.
 
הלוואות הPPP (שנועדו לאפשר לעסקים לגשר את התקופה בלי תזרים ולהמשיך לשלם משכורות) אכן ניתנות דרך הבנקים, ויש בלגן גדול בנושא. הבנקים מוגבלים בכמה הם יכולים להלוות על ידי תקנות הFED, ההלוואת האלה נשארות על המאזן של הבנקים (למרות שהן מגובות על ידי הממשלה ולמעשה נכפו על הבנקים), מה שמונע מהבנקים לתת הרבה (למשל WF יכול היה לתת לא יותר מ10 מליון, עד שהפדס הגדילו את המכסה שלהם באופן אקסלוסיבי).
 
גם כל נושא הבקשה והאישור נכפה על הבנקים על ידי החוק בלי שום הכנה מוקדמת או בכלל הדברות איתם, ולכן חלק מהבנקים בכלל לא התחילו את התהליך כי הם עדיין מנסים להבין מה הם אמורים לעשות. אלה שהתחילו - עובדים לאט, וגם פה כמה שידוע לי עוד אין הרבה אנשים שאשכרה קיבלו כסף, אם בכלל.
 
תוסיפי לזה הגבלות של הבנקים שהם נותנים הלוואת רק ללקוחות שלהם, מה שאומר שמי שמנהל חשבון עסקי בWF למשל נדפק (ראי לעיל) לעומת מי שמנהל חשבון בבנק מקומי קטן שלא מקבל נפח עצום של פניות. בנוסף, בנקים המציאו דרישות משל עצמם (BOA למשל התנה מתן הלוואות רק לאלה שיש להם חשבון עסקי וגם הלוואה עסקית, מה שמנע מהרבה מהלקוחות שלהם להגיש בקשות. הם בינתיים ירדו מהדרישה הזאת, אבל זה תחמון עצום כי טיפול בהלוואות הוא FIFO והם בעצם הבטיחו לעצמם שמי שחייב כסף להם יקבל את ההלוואת קודם).
 
השיקים של הIRS שהיו אמורים להגיע לאנשים לפני החג רק עכשיו מתחילים להשלח, וגם פה בלגן עצום כי מסתמכים על רישומים של IRS - מה עם כל אלה שהכנסתם כה נמוכה שהם בכלל לא מגישים דו"חות? רק בסוף השבוע האחרון הIRS סוף סוף הקימו אתר בו האנשים האלה יכולים לדווח על עצמם.
 
בקיצור בארה"ב כמו בארה"ב - גם כשרוצים לעשות משהו טוב, בסוף רק העשירים מרוויחים.