ליל הסדר וערב ראש השנה

dandushx

New member
ליל הסדר וערב ראש השנה../images/Emo48.gif

איך יוצאים מהברוך הזה שלמי הולכים בערב החג בלי לפגוע באף אחד ? עצות /טיפים יתקבלו בברכה וחג שמח לכל חברי הפורום

הילית*

New member
האמת שדנו בזה בתחילתו של הפורום

אצלנו החלטנו שפעם עושים בצד הזה ופעם בצד האחר. ומסתבר שיש הבנה בשני הצדדים לעניין. ההחלטה נעשתה בעקבות שנים קודמות שבהם קיפצנו לשתי המשפחות ולא נהננו בשום משפחה עד הסוף חג שמח !

kisses

New member
הי כל קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני מסכימה עם הילית או שמשלבים את שתי המשפחות יחד או שמחליטים ליל הסדר אצל הורי הבעל וערב ראש השנה אצל הורי האשה. בכל מקרה שיהיה חג שמח ליאת

אתי@

New member
אני חושבת שכל ההורים מבינים שצריך

לתת תשומת לב גם להורים של הצד השני, ולכן עושים תורות. אנחנו בפסח אצל ההורים שלי ובראש השנה אצל ההורים של רונן. פייר או לא?

עצה

ניתן גם לדבר עם שני הצדדים והמשפחות ולהסביר יפה כי מרגע שהתחתנתם אתם משפחה חדשה ומעוניינים לעשות סדר פסח לבד / עם חברים ואם הם מעוניינים להצטרף - בבקשה ולעשות ליל סדר מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ. כבר שלוש שנים שאימי מצטרפת אלי ל"סדר" כאשר כל אחד מהאורחים תורם משהו לארוחה. ואנו משתדלים לגוון כל פעם. בתוך שמורת טבע ליד מעיין כאשר הארוחה היא "על האש", שנה שעברה קישטנו את הסלון לאוהל בדואי ואכלנו על הריצפה עם כריות, השנה אולי זה יהיה עם תחפושות של תקופת התנ"ך ולהציג תוך כדי את הכתוב בהגדה ועוד היד נטויה.... אצלנו זה עבד ולכל המנקים/ות: אבק זה לא חמץ ואנו לא קורבנות פסח! אור וטוב אוריאל מעוז

הילית*

New member
זה ממש לא העניין...

מדובר פה על רצון כן לעשות את הסדר עם המשפחה והבעיה היא הדילמה בין שתי המשפחות. ולא שאלה של אם לעשות לבד או עם המשפחה

הילית*

New member
כשזה משפחות גדולות ועושים את החג

עם דודים וטפיהם אז זו בכלל לא אופציה !

maz

New member
שני החגים ה"חשובים" הם גם כפולים

כלומר - ראש השנה הוא יומיים, בפסח יש ליל סדר וחג שני, כך שניתן לחלק, ובשנה שאחרי להחליף.

סרינה

New member
אצלנו...

עד שהתחתנו זו היתה פחות בעיה - מקסימום עשינו הפרדת כוחות לערב אחד. אבל עכשיו זו אכן דילמה - וכל המשפטים המעודדים של "ההורים צריכים להבין שיש גם צד שני להתחשב בו" מתנפצים על חומת הפולניות... אז השנה פתרו לנו את הבעיה, וההורים שלי מגיעים לחגוג עם ההורים שלו (ואיתנו, כמובן). אצל חברה שלי זהו הסידור התמידי, אבל זה אפשרי רק כשהמשפחות קטנות יחסית ואין עוד ילדים נשואים. בשנה הבאה נראה, אבל נראה לי שאין מנוס מסוג מסוים של רוטציה - אולי בשביל זה חילקו את הסדר לחג ראשון וחג שני? ורעיון מפחיד אבל אולי פרקטי - לעשות את החג אצלכם ב
, אם אפשר. וכמעט שכחתי - שיהיה לנו חג שמח ושקט
. ס.

אתי@

New member
הסתימו מזמן... אנחנו גרים בדירה מאז

החתונה, וזה ממש כיף לגור בדירה משלנו

dandushx

New member
קודם כל תודה . בשנה הבאה

זה מה שאני מתכננת לעשות כי אז נגור בדירה החדשה שתיהיה מספיק גדולה כדי להכיל ,למרות שאז מתעוררת בעית לינה כי ההורים גרים בצפון והדירה במודיעין. כרגע אנחנו גרים בשכירות בדירה פצפונת שנראית כמו מחסן , אז זה לא בא בחשבון . תודה לכולם על התגובות והעצות , ואני מתנצלת שפתחתי הודעה על דיון שכבר התקיים , אני חדשה ולא ידעתי .

למעלה