לימודים או טיול?!

llullaby

New member
לימודים או טיול?!

אני כל כך מבולבלת ולא יודעת מה לעשות... מחד אני מתה לצאת לטיול (דרום אמריקה - ולא בגלל שכולם נוסעים, פשוט מאז ומתמיד רציתי לנסוע לשם). משהו שאני אוכל לחוות ולגלות דברים שהסיכוי לפגוש אותם בארץ נמוך יותר. רוצה להתאוורר ובאמת להכיר אנשים, לראות עולם. מאידך - קצת חוששת מלדחות את הלימודים יותר מדי.... (לא שאני עדיין יודעת מה אני בכלל רוצה ללמוד). אם אני אטוס אני מתכננת ממש בעוד 10,11 חודשים (כי זו העונה המתאימה בדרום אמריקה) וצריך לחסוך כסף ואז זה אומר שאני דוחה את הלימודים בעוד שנה... זאת אומרת כבר אהיה בת 23 וחצי. מה דעתכם על כך? תודה

מתלבטת יקרה

אכן התלבטות לא קלה.. אבל גם טובה אין לכך תשובה חד משמעית, היות ולכל אחד מתאים משהו אחר.. אבל כן אני רוצה לומר לך שההזדמנות לצאת לטיול ארוך אינה אפשרית בכל עת, עקב מחויבויות כאלו ואחרות של החיים.. אם יש לך ההזדמנות כרגע, לפני שהתחלת עם המירוץ של עבודה/לימודים/שכירת דירה - אולי כדאי לך ללכת על זה גם אם זה אומר לדחות הלימודים בעוד שנה... מהי שנה לעומת חיים שלמים? עם זאת, אני כן מציעה לך לנצל את 10-11 החודשים עד שתיסעי לטיול לצורך השלמת בגרויות/פסיכומטרי/בחירת מקצוע כך שתהיי מפוקסת על עצמך, ותוכלי מיד לאחר הטיול להתחיל ללמוד.. מחשבה נוספת היא שאם את כבר סיימת השלמת בגרויות/פסיכומטרי, אולי אפשר לשנות את היעד של הטיול למזרח, לנסוע בסוף הקיץ ולהתחיל הלימודים בשנה הקרובה, במידה ואת באמת מאד לחוצה להתחיל.. בכל מקרה, בכל החלטה שתקחי, תיהני מהאפשרויות השונות שעומדות בפניך ומהחופש לבחור... אנחנו עומדים לרשותך בפורום לרווחת המשוחררים
טל מצוות מומנטום

למעלה