לימודים אקדמאיים - ביום חמישי בערוץ 22

לימודים אקדמאיים - ביום חמישי בערוץ 22

בשעה 19:30 בתוכנית המשמר האזרחי (שוברים את השיטה) יהיה דיון בנושא לימודים לתואר ראשון להורים יחידים . בתוכנית תשתתף אם חד הורית הלומדת בשנה ג' במגמה לקולנוע וטלוויזיה במכללת ספיר. כל מה שרציתם לדעת לגבי המוצע מטעם משרד התמ"ת. אל תפספסו. (מיכל,תנעצי בבקשה ליום חמישי
)

m i c h a l i

New member
מישהו צפה? אולי מימי?

כמובן שלא הייתי בבית ומעניין אותי מאד לדעת מה היה בתוכנית ואם יש שינוי במצב הקיים

צפיתי בשידור החוזר

לא היה משהו מיוחד , דובר בעיקר על מה שאנחנו יודעים והועלה הנושא שלא כולם/ן מודעים/ות לפרוייקט. "ברישום" של משרד התמ"ת יש תקציב ל 250 סטודנטים ובפועל לומדות רק 16. אני חושבת שמידי פעם צריך להפיץ בפורומים השונים את הקישור של משרד התמ"ת : "משכילים להתקדם" , על מנת להגיע לתפוצה רחבה יותר ולסגירת המכסה של 250 סטודנטים.

לא ראיתי וחבל

אצלנו באשקלון יש עמותה שמימנה לחד הוריות שמקבלות הבטחת הכנסה לימודי תואר, כיוון שהחוק ביטוח לאומי אומר שמי שלומד לתואר לא תקבל קיצבה אז, הם מוכנים לתת קיצבה חודשית למי שתלך ללמוד..

מצוטטת

מי שמקבל אבטחת הכנסה ויוצא ללימודים אקדמאיים , ממלא את הטפסים של משרד התמ"ת . ברגע שיש אישור ממשרד התמ"ת ומתחילים ללמוד , מופסקת קבלת דמי האבטחת/השלמת הכנסה מהביטוח הלאומי ובמקום מקבלים את הכסף ממשרד התמ"ת. יש כמה חסרונות - משרד התמ"ת מעביר את הכסף כל 4.5 חודשים. כל "ההטבות" שניתנות למקבלי קצבאאות אבטחת הכנסה - מבוטלות , זאת אומרת : הנחה גבוהה יותר בתשלומי הארנונה , אין פטור מאגרת הטלוויזיה ועוד. מה שכן , מי שקיבל/ה סיוע בשכר דירה - אין פגיעה בנושא.

לא ידעתי מה החוקים לגבי זה

כי אני לא יכולתי להשתמש בזה כיוון שאני לא מקבלת אבטחת הכנסה אני מקבלת נכות ואם אני רוצה ללמוד באונברסיטה הקיצבה שלי לא נפגעת. אמרתי שאצלנו יש עמותה שעוסקת בזב לא יודעת מה בדיוק התנאים. ואם זה כפי שאת אומרת אז חבל כי יש המון חד הוריות עם פוטנציאל ללימודים שלא יכולים לממש את עצמם וחבל..

זה הזמן להפיץ את נושא הלימודים

להפנות הורים ממשפחות חד הוריות לקישור של משרד התמ"ת , עוד חודש כחודשיים מתחילה ההרשמה ללימודים . רק קחו בחשבון - מי שאין לו/ה תעודת בגרות ופסיכומטרית וגילו/ה מעל 30 י/תצטרך לעבור מכינה 30+ , המכינה ממונ\מנת על ידי הסטודנט/ית , לזה אין השתתפות של התמ"ת.

טופי לי

New member
לכל מי שרוצה לצפות קישור לקטע מן התוכנית

היי, אני קוראת סמויה כאן.. עוד כמה שבעות היה גם אם חד הורית ואני קוראת ומתרשמת מהחברות והתמיכה בפורום, כל הכבוד! הינה קישור לקטע מהאתר של תוכנית "המשמר האזרחי" http://www.keshet-tv.com/CivilGuard/LobbyVideo.aspx?MediaID=17906&CatID=2697&Level3=3089 שבוע טוב!

למעלה