לימודים אקדמאיים - בלשנות

אטל81

New member
לימודים אקדמאיים - בלשנות

שלום, אני שוקלת ללמוד בלשנות באו"פ, רציתי לקבל קצת פרטים על הלימודים. האם החומר הנלמד, דומה לחומר שנלמד בבית הספר? מה אפשר לעשות עם תואר בלשנות לאחר הלימודים? האם אני יכולה כבר להתנסות בעבודה לאחר שסיימתי תואר ראשון? כמה שנים לוקח לסיים לימודים אלו? אשמח לקבל פרטים נוספים שיעזרו לי להחליט. תודה מראש.
 

yifatushc

New member
מה אפשר לעשות עם בלשנות? ../images/Emo26.gif

אענה לך מנקודת מבט של אונ' ת"א, לא יודעת איך זה הולך בפתוחה: תואר ראשון של 3 שנים (אם את לא "מתמהמהת" עם קורסים, או עושה קורסים חוזרים). התנסות בעבודה- בעקרון מומלץ לעשות תואר שני (עם תואר ראשון אין יותר מידי היצע בשוק). לגבי החומר הנלמד בבית הספר- למה הכוונה בשאלתך? האם התכוונת ללימודי לשון תיכוניים? בלשנות זה משהו אחר לגמרי. בלשנות זה השפה המדוברת בפועל... אשמח לענות בפירוט אם תבהירי את הכוונה בשאלתך.
לגבי מה אפשר לעשות עם בלשנות: לעסוק ברכישת שפה, בלשנות הסטורית, בינה מלאכותית (תחום בשלבי התפתחות, מסתמן להיות מבוקש...), הוראת שפות, לקויות דיבור (פונולוגיות- צליליות, ולא מוטוריות). בהצלחה! יפעת
 

אטל81

New member
אמממ...

תוכלי בבקשה לתת לי דוגמא לחומר שלומדים בכיתה אקדמאית...
 

yifatushc

New member
אשמח אם תפרטי קצת יותר

הכוונה לתחומים? קורסים? פונולוגיה זה דוגמא אחת, יש סמנטיקה ורכישת שפה, ותחומים רבים נוספים... אשמח אם תפרטי יותר את שאלתך. יפעת
 

תנורית

New member
מה באמת עושים עם בלשנות

צר לי לאכזב אותך, אבל את קצת באופוריה. רכישת שפה ובלשנות היסטורית זה תחום מחקר אקדמי ובשביל זה צריך דוקטורט, ואחר כך תקן אוניברסיטאי. בינה מלאכותית - בלשנים שעוסקים בזה הם גם אנשי מחשבים. וזה תחום בשלבי התפתחות מאז שאני התחלתי ללמוד (לפני למעלה מעשר שנים) ועוד לא שמעתי על אף בלשן שאינו איש מחשבים/מתמטיקה שעוסק בזה. טיפול בלקויות דיבור מחייב תואר בקלינאות תקשורת. בלשנות יכול לעזור, אבל עדיין צריך ללמוד קלינאות תקשורת. שלוש שנים קשות מאוד. זאת עבודה מעשית טיפולית ולימודי בלשנות לא נותנים כלים טיפוליים. לגבי הוראת שפות, זה אפשרי, אבל מחייב הוצאת תעודת הוראה (לפחות במסגרת רשמית).
 

yifatushc

New member
וציטוט מתשובתי הראשונה:

"בעקרון מומלץ לעשות תואר שני (עם תואר ראשון אין יותר מידי היצע בשוק)". יפעת
 

john1987

New member
לא יודע לגבי האוניברסיטה הפתוחה

אפילו לא ידעתי שניתן ללמוד בלשנות באוניברסיטה הפתוחה – אבל דרך הפורום הזה ומכרים אני מכיר את הלימודים באוניברסיטה העברית בירושליים, שם ארשם בעוד כשנה. צריך ללמוד מספר שפות כל שנה, לחלקם יש דרישות שונות (לדוגמה, בשנה הראשונה צריך ללמוד לפחות שפה עתיקה אחת) ובשנה השניה צריך ללמוד לפחות 3 שפות ממשפחה של שפות (שוב אחת עתיקה). לומדים פונולוגיה – תורת הגה, פונטיקה – תורת ההגייה (יש הבדל! פונטיקה זה לפונולוגיה כמו שההרכב הכימי של הצבע הוא לאמנות). לומדים סינטקס (תחביר בעברית – אבל לא קשור לזבל שלומדים בבית ספר), וכמו כן סמנטיקה (מדע משמעויות המילים) וסוגי מורפולוגיה וגרמטיקה שונים. בהמשך לומדים גם בלשנות היסטורית, המקצוע הכי מעניין לדעתי (איך משתנות שפות ועוד). מה עושים עם זה? כפי שענו, אם יש לך תואר שני ומעלה את יכולה לעסוק במחקרים. את יכולה ללמד שפות אם תרכשי תעודת הוראה, את יכולה לכתוב על הנושאים שלמדת ודבר שאף אחד עוד לא הציע – ללמד אותם. כן כן, להיות מרצה זה חלום לא רחוק.
 
למעלה