לימודים אקדמאיים וקבלת קצבת נכות

bookeeper

New member
לימודים אקדמאיים וקבלת קצבת נכות

קבעו לי 50% נכות על סעיף בודד ( אני מתכוון לערער) . צריכה להיות לי פגישה עם עובדת שיקום והיא כנראה תחליט אם מגיעה לי קיצבה. רציתי לדעת , במקרה וביטוח לאומי לא יסכים לממן לי לימודים אקדמאיים ( 3 שנים,תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה) האם זה אפשרי שאני אלמד על חשבוני אבל אקבל קיצבה בכל זאת?

haimra

New member
אין סיבה שלא יאשרו לך לימודים באם

תמצא מתאים לאחר איבחון שתעבור,ובמקביל גם תקבל דמי שיקום שכוללים השלמה לקצבה בגובה 100%+תוספות על אביזרי לימוד ולראי העתקתי לך קטע מאתר המל"ל שמתייחס לנושא: שיקום מקצועי לנכים על-פי חוק נכות כללית, לשיקום מקצועי זכאי מי שאובחן על-ידי רופא שהביטוח הלאומי הסמיכו, כי הוא סובל מליקויים גופניים, שכליים או נפשיים (ממחלה, מתאונה או מלידה), והוא קבע לו לפחות 20% נכות רפואית (לפי המבחנים הרפואיים הקבועים בחוק), ובתנאי שהוא עומד בתנאים האלה: עקב הליקוי הוא אינו מסוגל לעסוק בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת. הוא זקוק להכשרה מקצועית, כדי לחזור לעבודתו או כדי לעבוד בעבודה מתאימה אחרת. הוא מתאים לשיקום מקצועי. כמו כן אני מפנה אותך לקישור לאתר המלל-שיקום מקצועי, ואני ממליץ לך לקרוא אותו בעיון רב,והכי חשוב דרוש את זכויותיך ואל תוותר על פחות מלימודים אקדמאים כי זו זכותך לקבל וחובתם לתת לך. http://www.btl.gov.il/NR/exeres/749AB8F0-5BFA-4C59-8553-ED7F44CD6922.htm יתכן שבזמן הלימודים לא תוכל לעבוד,לפחות כך נהוג בשיקום לנכים בעבודה,ברר זאת עם העוסית שלך,ושיהיה בהצלחה חיים.

למעלה