לימודים אקדמיים בארצות הברית

דור1004

New member
לימודים אקדמיים בארצות הברית

שלום לכולם וחג עצמאות שמח.
בשנה שעברה סיימתי את לימודי התיכוניים ועקב מגבלות בריאותיות (פיזיות) נמנע ממני מלשרת בצה״ל. כתוצאה מכך החלטתי להתקדם בשרשרת האקדמית.

אתחיל ממספר נתונים על עצמי: בן 18, לאורך כל שנות התיכון הייתי תלמיד מצטיין (בחלק מהשנים עם הממוצע הכי גבוה בכל בית הספר), תעודת בגרות טכנולוגית (פיזיקה 5 יחל, מגמה מדעית 10 יח״ל ומתמטיקה 5 יח״ל עם ציונים סופיים שכולם בין 95-100). הנושא שמעניין אותי בחיים הוא מחקר רפואי (חיפוש אחר מנגנוני מחלות ופיתוח תרופות. פחות מעניין אותי להתעסק בצד הקליני של אבחון חולים) וכבר יש לי מעט רקע בנושא.

כבר מספר שנים שיש לי חלום ללמוד בארה״ב או קנדה (כמובן שתחת מלגה מלאה או חלקית כיוון שאצטרך לקחת משכנתא אם ארצה לממן לעצמי לימודים מלאים).
כעיקרון התכנון היה לעשות תואר ראשון בארץ (כנראה מדעי החיים והרפואה B.sc.Med באוניברסיטת תל אביב שזה מקביל פחות או יותר ל3 השנים הפרה-קלניות שיש בלימודי הרפואה המלאים- מסלול קשה ומכובד מאוד) ולעבור לאחר התואר הראשון להמשך לימודים ישירים לדוקטורט או לתואר שני בארצות הברית או בקנדה (שמעתי על לא מעט אנשים שהצליחו לעשות כך בתחומים אחרים כמו כלכלה ומשפטים).
לצערי הרב כאשר בדקתי את הנושא הבנתי שיש לאוניברסיטאות בארה״ב ובקנדה דרישה לתואר ראשון מקומי על מנת להמשיך בתחום שכולל עיסוק ברפואה.

אין לי אזרחות אמריקאית אלא רק ישראלית ושל האיחוד האירופי (מה שלא ממש עוזר :/ )

להלן השאלות:
1.
מישהו יודע האם הדרישה לתואר ראשון מקומי (על מנת להתקדם לתואר שני/דוקטורט) היא עבור כל מקצוע מדעי שקשור בביולוגיה ומחקר או רק עבור רפואה קלינית (M.D - טיפול באנשים).

2. מישהו יודע אם יהיה מומלץ לי לנסות לעבור לארה״ב דווקא לתואר ראשון בתחום מדעי-ביולוגי וכבר להמשיך את כל הקריירה האקדמית שלי שם (בתקווה שבדרך אקבל מעמד של תושב קבע על ידי כך שאמצא זוגיות אמיתית ואתחתן) או שגם זה בעייתי?

כמובן שאני מתכוון להתייעץ עם מקום שמבין בנושא (מה דעתכם על המרכז ללימודים בארה״ב שממוקם בתל-אביב?) אבל אני אשמח לקבל בינתיים תשובות זמניות על מנת להגיע לשם עם מעט ידע.

תודה וחג עצמאות שמח :)
 

gidishemer

New member
אין דרישה לתואר ראשון מקומי ברוב המקצועות

כולל בביולוגיה. הנתון שמסרת על רפואה הוא לא מדויק. יכול להיות שהוא נכון לגבי בתי ספר לרפואה מסויימים אבל לא לכולם. מה שכן, רובם (או כולם) דורשים שהקורסים הקדם רפואיים (למשל אנטומיה ופזיולוגיה) ייעשו במסגרת רשמית בארה״ב או בקנדה. כלומר, אם אתה רוצה ללמוד רפואה ותעשה תואר ראשון בישראל, תצטרך לעשות קודם כל השלמות פה לפני שאתה מגיש מועמדות לרפואה, מה שבמידה מסויימת הופך את כל התהליך ללא שווה ויקר מאד.
כאמור, אם אתה מתעניין במחקר, אין בעיה לעשות תואר ראשון בארץ ואז להגיע לדוקטורט לארה״ב.

ככלל, אני ממליץ לעשות את התואר הראשון בישראל כי הוא זול באופן סופר משמעותי ביחס לאמריקני והוא עדיין טוב מאד ומכשיר אותך מצויין להמשך הקריירה האקדמית שנשמע שבה אתה מעוניין
 

דור1004

New member
לימודים בארה״ב

תודה על המענה הזריז.
מה הסיכויים לקבלת מלגה לתואר שני/דוקטורט ישיר לסטודנט זר? בהחנה שאנחנו מדברים על אוניברסיטאות מכובדות (לא בהכרח ivy legue אבל משהו ברמה גבוהה).
ובטוח שלצורך המשכה במחקר רפואי/ביולוגי אני לא אאלץ להשלים קורסים (וסיכויי הקבלה שלי יהיו הוגנים)?
 

iris mom of two

New member
דןןקא כאן יש סכוי לא רע

PHD ישיר במדעי החיים הוא בדרך כלל מגיע עם מלגת מחיה, כי אתה גם תעבוד. בעיקר במעבדת מחקר, ולפעמים גם כעוזר הוראה.
&nbsp
זה מסלול של חמש עד שבע שנים.
&nbsp
אבל, רק דבר אחד. מגבלות רפואיות זה דבר נורא בארה"C, אם כי יש נגישות לנכים שבישראל רק אפשר לחלום עליה, הבטוח הרפואי והטפול הרפואי הוא מאד יקר.
 

דור1004

New member
מגבלות רפואיות

המגבלות הרפואיות שלי מתבטאות בחולי (שדורש גם תרופות וגם בדיקות ומעקב של רופאים מומחים באופן סדיר) ולא בנכות שמצריכה נגישות. אני מניח שעם מגלת מחייה ולימודים המשפחה תוכל לממן לי ביטוח בריאות מקיף מספיק.
אני רק מקווה שבבוא היום באמת אוכל להתקבל ל PHD ישיר בתחום עם תואר ראשון מהארץ (כמובן שהחלום זה Ivy League אבל כל מקום מכובד הוא טוב). מעניין אם אצטרך להתחתן בשביל לקבל תושבות קבע (אני בכל מקרה אחפש זוגיות אמיתית).

תודה על העזרה!
 

iris mom of two

New member
זו באמת הבעיה

טיפול רפואי שוטף יכול להיות יקר. אני לא מנסה לייאש אותך, אבל כן להכין אותך למציאות. דווקא נכות של נגישות בלי מעקב ותרופות יקרות זה דבר יותר קל.
&nbsp
עם הנתונים האינטלקטואלים שאתה מתאר לא תהיה בעיה, כל עוד שתשמור על ממוצע גבוה גם בתואר הראשון. דווקא המסלול PHD, פוסט דוקטורט אזרחות, הוא המסלול הכי מעשי.
 

guy56782

New member
רק בעניין הביטוח

באוניברסיטאות הטובות, תלמידי דוקטורט זכאים לביטוח בריאות מאוד איכותי, בחינם, או כמעט בחינם. ככה שמאוד יכול להיות שההוצאות שלו לא יחרגו מתשלום ה co-pays, עם מקסימום out-of-pocket של כמה אלפי דולרים ספורים בשנה.
 

דור1004

New member
תודה רבה על הפרטים. למישהו יש ניסיון אישי ?

למישהו יש ניסיון אישי בכל הנוגע לphd ישיר בתחום ביולוגי-רפואי (התמקדות על מחקר רפואי- מנגנוני מחלה וכו) כאשר ברקע רק תואר ראשון מהארץ? אשמח לקבל מעט אינפורמציה מאנשים שעברו תהליך דומה.
 

guy56782

New member
מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

בארה״ב לא נהוג לעשות תואר שני לפני הדוקטורט. ככה ש״רק״ תואר ראשון זה בדיוק הסטנדרט של המועמדים פה. מה גם שלרוב התואר הראשון בארה״ב הרבה יותר ״כללי״, ככה שיש מצב שמבחינה זו אתה מגיע דווקא מעמדת יתרון.
 

Alfa156 GTA

New member
אנחנו הגענו לדוקטורט של אשתי בדיוק בזה.

אבל היא בוגרת תואר שני, ובדיוק כמו שציינו לך רוב האנשים בכיתה שלי הם במסלולים ישירים עם "פור" עליה של כמה שנים בחיים :)
&nbsp
&nbsp
להתקבל היה מאוד לא קל. אבל אפשרי.
&nbsp
 

דור1004

New member
במה כלולים תהליכי ההתקבלות

חוץ ממכתבי המלצה, חיבורים אישיים, ציונים טובים בתואר הראשון, ציוני TOEFL שמראים כל אנגלית ברמה גבוהה ו GRE גבוה?
 

gidishemer

New member
בתחום הביולוגיה וביו-רפואה? מחקר, מחקר, ומחקר

כל הנקודות שציינת רלבנטיות אבל מהוות מרכיב קטן יחסית בחבילת ה- application לדוקטורט
אם אתה מדבר על מדעי הטבע (ומהפוסט הראשון שלך נשמע שאתה מדבר על כך), אז מחקר זה הדבר החשוב ביותר. בשביל זה עושים מחקר בזמן התואר הראשון או שעושים תואר שני עם מחקר
 

דור1004

New member
מחקר בתןאר ראשון

אז יהיה לי עדיף (מבחינת סיכויי קבלה) לבחור לתואר ראשון (בארץ) תואר שמתמקד במחקר (למשל ביולוגיה מסלול מחקרי תוכנית למצטיינים באוניברסיטת ת״א) מאשר תואר שמתמקד בלימודים עיוניים (למשל מדעי הרפואה ומדעי החיים B.sc.Med)?
 

gidishemer

New member
אני לא מכיר מה בדיוק מציעים המסלולים השונים שציינת

את התואר הראשון שלי עשיתי בתל אביב לפני המון שנים. כל תואר הוא בעיקר עיוני אבל חשוב למצוא אופציות מחקריות. תבדוק כל מסלול לגופו ותוודא שיש לך אפשרות למחקר.
מעבר לעובדה שזה יהיה מרכיב חשוב בקבלה לדוקטור, איך תדע אם אתה רוצה לעשות מחקר מבלי שטעמת מחקר בתואר ראשון? זה שעכשיו מחקר נשמע מעניין זה יופי, אבל מבחוץ זה עולם לחלוטין שונה מאשר מבפנים. אתה צריך לעשות מחקר פעיל, כולל כל המרכיבים המתסכלים שלו, כולל כל הכשלונות, לא רק ההצלחות, כדי לדעת אם זה מושך אותך להמשך
 

דור1004

New member
תודה על העזרה.

על פי מה שידוע לי ברוב התארים הראשונים אין מחקר (קורסי מעבדה לא ממש נחשבים).
כנראה אצטרך לחפש מסלול מיוחד שמשלב ניסיון מחקרי.
תודה על כל העזרה בתקווה שאעדכן ואתייעץ עוד כמה שנים שאנסה להתקבל לארה״ב.
 

gidishemer

New member
אז עשיתי עכשיו חיפושון קצר באוניברסיטת תל אביב

גם בפקולטה למדעי החיים וגם בפקולטה לרפואה (שמציעה תואר משולב במדעי הרפואה-מדעי החיים).
בשני התארים יש שילוב של פרוייקטי מחקר במעבדות השונות
 

gidishemer

New member
אז אני חושב שכבר ענו לך על נקודה חשובה

אבל רק למידה שפספסת, אני שב ומדגיש-
אם אתה מצליח להתקבל לדוקטורט בביולוגיה (ותואר שני בתחום המחקר לא נפוץ ככה שדוקטורט ישיר זו ברירת המחדל בארה״ב) אז אתה לא תשלם שכר לימוד. להיפך, אתה מקבל stipend צנוע כל שנה (סדר גודל של קרוב ל- 30000 דולר)
 
למעלה