לימודים באוסטרליה

Boney M

New member
לימודים באוסטרליה

עד כמה נכונה השמועה שהלימודים באוסטרליה זולים יותר מארה"ב? האם זה נכון? אני רוצה ללמוד תואר ראשון (מיד אחרי יג ולפני שאני מתגייס) במחשבים באוסטרליה, מה הפרוצדורה? כמה מזומנים אני צריך להכין והאם יש מלגות. תודה

talzag

New member
מידע על לימודים:

תואר ראשון אורך בדרך כלל 3 שנים והוא בן 2 סמסטרים ותואר שני אורך בין שנה וחצי לשנתיים. סטודנט בינלאומי חייב ללמוד במתכונת מלאה, בדרך כלל 4 קורסים לסמסטר. כל סמסטר הוא בן 14 שבועות והחופשה השנתית היא בחודשי הקיץ האוסטרלים בין דצמבר לפברואר. שכר הלימוד בהחלט לא זול והוא נע בממוצע בין 6000 ל-9000 דולר אוסטרלי בממוצע לסמסטר כאשר סטודנטים בעלי אזרחות משלמים פחות ויכולים לקחת הלוואה מהמדינה. לזה יש להוסיף את עלויות המחייה שמוערכות ב-1000 דולר לחודש על ידי משרד ההגירה האוסטרלי ועוד עלויות "הקמה" כגון קניית אביזרי לימוד, מיטה ושולחן הפרוצדורה: 1. מבחן IELTS – נערך במועצה הבריטית , רחוב החילזון , רמת גן. 03-6113600. המבחן הנדרש הוא IELTS אקדמי. הוא מחולק לארבעה חלקים : שמיעה , כתיבה , קריאה ודיבור. ברוב האוניברסיטאות נדרש ציון ממוצע של לפחות 6.5 מתוך 9 כאשר אסור לרדת מתחת ל6 בכל חלק. ניתן לעבור קורס במועצה בעלות של 1800 שקל או לקנות ספרים אצל אריק כהן, רעננה , 09-747800 דרך נוספת מומלצת היא לעבור שיעורים פרטיים בחלקים החלשים. (למעוניינים במורה מומלץ - אפשר לפנות אליי במייל למטה) הקורס נמשך 6 שבועות. המבחן כ- 4 שעות. ותשובה מתקבלת בין יומיים לשבוע. עלות המבחן 650 שח. 2. לאחר שקיבלתם את הציון הנדרש יש להירשם לאוניברסיטה . מסמכים נדרשים : ציוני בגרות באנגלית ו/או ציוני תואר ראשון ,אישור זכאות לתואר באנגלית , דמי הרשמה (בערך 150 שח) , ציון מבחן IELTS. מחכים לקבלת OFFER מהאוניברסיטה .(בערך 3 שבועות) עלות שנת לימודים באוסטרליה ממוצעת : 50000 שח , מחייה+מגורים : 50000 שח. ניתן לקצר את התהליך ולהירשם לאוניברסיטה ללא ציון IELTS ואז לקבל Conditional Offer .ולאחר שקיבלתם ציון IELTS לשלוח לאוניברסיטה ואז לקבל Offer 3. עם קבלת ה Offer יש לגשת לשגרירות אוסטרליה בתל-אביב .03-6950451 מסמכים נדרשים : IELTS , Offer תמונות פספורט , צק בנקאי בסך 860 שח לזכות השגרירות האוסטרלית (משתנה כל רבעון) ,אישור ציוני תואר ראשון באנגלית ואישור זכאות לתואר , צילום דרכון , אישור יכולת כלכלית מהבנק (אפשר גם ממישהו בעל קרבה ראשונה) על סך של עלות שנת לימודים לשנה (תואר שני) / 3 שנות לימודים (תואר ראשון) + הוצאות מחייה לשנה + מחיר כרטיס טיסה ללומדים לתואר ראשון בערך 250000 שח , ללומדים לתואר שני בערך 100000 שח. מחכים לקבלת אישור משהגרירות ,נקרא PVA ( בערך שבוע) 4. עם קבלת המכתב מהשגרירות נרשמים לאוניברסיטה. מסמכים נדרשים : מכתב מהשגרירות (PVA) , צק בנקאי על סך סמסטר ראשון +ביטוח בריאות (בערך 25000 שח) . מחכים לקבלת אישור מהאוניברסיטה COE – certificate of enrolment (מספר ימים) 5. הולכים לעשות בדיקה אצל רופא מטעם השגרירות . בדיקה כללית + שתן + צילום חזה (עלות 700 שח) ברעננה : דוקטור בייליק 058-301027 . יש גם בתל-אביב, ירושלים ועזה..... הרופא שולח את המסמכים הנדרשים לשגרירות. 6. שולחים בפקס לשגרירות את הCOE ומחכים להודעה מהשגרירות 7. השגרירות שולחת לכם מכתב שהויזה אושרה ואתם יכולים לקחת אותה רק 6 שבועות לפני הלימודים. 8. מחירי דירה (100 – 150 דולר אוסטרלי לשבוע עם שותף) ,( 150-250 לשבוע למגורים לבד) במלבורן. 9. מחירי כרטיס טיסה 1300 דולר אמריקאי הלוך ושוב , 800-900 להלוך בהצלחה טל

boaz a1

New member
ובכל זאת...

בכל זאת כפי שציינת מדובר בלימודים זולים משמעותית מהלימודים בארה"ב. מה עוד שבאוסטרליה תוכל ללמוד במוסדות הידועים והמבוקשים ביותר בעלות הנמוכה מעלות שכר לימוד באונ' ממוצעת בארה"ב. גם עלויות המחייה זולות משמעותית. לגבי התהליך, הוא לא כל כך מסובך במידה ואתה עומד בקריטריונים, כלומר בתנאי הקבלה מצד אחד ובהוכחות המימון הדרושות. סה"כ התהליך נמשך מספר חודשים כאשר מבצעים אותו נכון. אשמח לענות על שאלות נוספות. בעז

Aussie Girl

New member
../images/Emo4.gif

מאיפה משיגים את הכסף הזה, אנשים!?! יש לי זמן אבל תכננתי ללמוד בחו"ל... אבל אני ממש לא יודעת מאיפה משיגים את כל הכסף הזה
כאשר מקבלים ויזת סטודנט, אי אפשר לעבוד, נכון?

calba 2

New member
זה נורא תלוי במה שאת רוצה ללמוד

אני בטוחה שלימודי וטרינריה ולימודי אומנות לא עולים אותו הדבר. ככה שזה יכול לצאת יותר או אולי קצת פחות מהנתונים שנתן מנהל הפורום

Aussie Girl

New member
אני רוצה ללמוד משהו שקשור לרפואה

אבל אני עדיין ממש לא יודעת. בעיה אני יודעת... מה בעצם כדאי (לאו דווקא מבחינה כספית) ללמוד באוסטרליה?

calba 2

New member
זו שאלה לא רלוונטית

כיוון שמה שחשוב זה מה שאת רוצה. לידיעתך לימודי רפואה עולים כמויות עצומות של כסף לתלמיד חוץ(אין לי את הסכומים המדוייקים). אני מציעה שתאגרי מידע דרך אנשים שהיו שם וגם דרך פרוספקטים למיניהם ואז תחליטי מה את רוצה. בהצלחה

Aussie Girl

New member
אני לא מכירה אנשים שהיו...

לכן אני גם שואלת בפורום. אפשר לקבל אולי פרוספקטים כאלה דרך השגרירות?

boaz a1

New member
פרוספקטים

תוכלי לקבל פרוספקטים של אונ' שונות אצלנו במשרד. בעז- קמפוס לימודים 03-5732888

ginmi

New member
כמה הערות מקצועיות....

1. אם את רוצה ללמוד רפואה באוסטרליה אז תהיי מוכנה לזה שיהיה לך קשה מאד להתקבל (אפילו יותר מבארץ). מספר המקומות לרפואה די מצומצם והאוניברסיטאות באוסטרליה נוטות שלא "לבזבז" אותם על סטודנטים זרים. 2. יש המון דברים ש"כדאי" ללמוד באוסטרליה ממדעים דרך פיננסים וכלה באומנות. קשה לי לתת תשובה רצינית בלי כיוון כללי כלשהו ממך. במידה ואין לך שמץ של מושג, הייתי ממליץ לך ללכת למרכזי הכוונה תעסוקתית למינהם בשביל לקבל כיוון. 3. אם יש לך תכנון כלשהו להגר לאוסטרליה בעקבות לימודייך שם ולהוציא ויזת PR בתום הלימודים, אז כמובן שכאן כבר נכנסת מסכת שלמה נוספת של שיקולים מורכבים ביותר על מנת להבטיח בסבירות גבוהה ככל הניתן שתהיי זכאית להגר בתום לימודייך. בהצלחה

Aussie Girl

New member
הו...

1. רפואה, לא התכוונתי ללמוד לרופאה אלה משהו מהתחום כמו אחות, לבורנטית וכ"ד. הבעיה היא שאני בטוחה שהרבה יותר שווה ללמוד את זה בארץ. 2. כיוון כללי... די מסובך איתי... נגיד את המקצועות שמעניינים אותי: מתמטיקה וביולוגיה (לכן גם חשבתי על כיוון הרפואי והמדעי), אבל אני גם מתעניינת באומנות, ספרות וארכיולוגיה, פשוט אני לא רואה את עצמי לומדת באוניברסיטה את אחד מהמקצועות האלה (האחרונים שהזכרתי) אלא רק אולי אחר כך בקורסים וכאלה, כלומר כאשר כבר יהיה לי מקצוע. 3. בקשר להגירה. אני לא יודעת. מצד אחד אני רוצה לגור בארץ ומצד שני אני רוצה לגור מספר שנים באוסטרליה (מה שלימודים יכולים לספק לי), הבעיה היא שאני לא יודעת אם אחר כך אני ארצה להשאר או לחזור לארץ. אני מאמינה שאני העדיף להשאר.

boaz a1

New member
לימודים והגירה

צריך להפריד באופן מוחלט וברור בין לימודים והגירה. אני לא מבין איך מישהו יודע היום מה יהיה מקצוע מבוקש באוס' בעוד שנה, שנתיים, או ארבע שנים. באוס' דברים משתנים כל הזמן. אין שום דרך לתכנן היום מה כדאי לי ללמוד כדי שמחר יהיה לי קל יותר לקבל PR. לכי ללמוד מה שהלב אומר לך ללמוד. מה שמעניין אותך ותרצי לעסוק בו בעתיד (ואולי לא). בשום אופן אל תבחרי מסלול לימודים רק בגלל שהיום! הוא נחשב מקצוע מבוקש באוס'. חבל על הזמן, על הכסף ועל עגמת הנפש. בעז ארבל קמפוס לימודים

Aussie Girl

New member
גם לא התכוונתי!

לא הבנתי למי הייתה התגובה אבל לא חשבתי אפילו על זה ככה. בטח שאני לא עושה שיקולים כאלה. אני בטח ובטח מתכוונת ללמוד את מה שאני אוהבת.

ginmi

New member
הכל נכון בועז אבל....

בוא לא נתמם ונודה על האמת שרבים בוחרים בלימודים באוסטרליה כדרך להשיג PR. מחובתי כאיש מקצוע לסייע לאילו שבאים ללמוד באוסטרליה לצורך הגירה, לבחור מקצוע שיתן להם את הסבירות הגבוהה ביותר להיות זכאים ל-PR בתום לימודיהם. זאת, תוך כמובן ציון הסיכונים והאפשרות שדברים יכולים להשתנות באופן משמעותי בתקופה זו. החברה שלנו עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם משרד מוביל של סוכני הגירה בבריסביין ואחד הדברים שהחבר'ה האלה עוסקים בהם באופן שוטף, הוא לנסות ולחזות מגמות מבחינת מקצועות שיוכרו לצרכי הגירה. כמובן שלא ניתן לחזות לתקופות של שלוש וארבע שנים אולם בהחלט ניתן לנסות ולחזות לתקופה של שנתיים (שזו התקופה הרלוונטית לתלמידי תואר שני וללימודי תעודה). בהחלט ניתן לומר בוודאות שמקצועות הומאניסטיים כגון ספרות כנראה שלעולם לא יהיו מקצועות של 60 נקודות ב-SOL ולכן מי שרוצה להגר בעקבות לימודיו, אין ממש טעם שילמד אותם. מחובתי כאיש מקצוע להעביר מידע זה ללקוחותי. זו הייתה כוונתי בהודעה הקודמת.

boaz a1

New member
בוא נסכים שבמקרה הזה לא נסכים

אני חושב ומאמין שיועצי לימודים צריכים להתעסק בייעוץ ללימודים ולא לעסוק כלל בהגירה. דרך אגב גם רשויות ההגירה באוסטרליה חושבות כך. אתה הרי יודע שמקצוע מבוקש היום יכול בתקופה הרבה יותר קצרה משנתיים להעלם מהרשימה. אבל מעבר לכך, לימודים הם צעד חשוב ומשמעותי בחייו של אדם וקשה לי להבין כיצד מישהו בוחר מקצוע ומשקיע בו שנים של לימודים מתוך חשיבה עתידית על סיכויי הגירה ובמיוחד לאור העובדה כי גם אם בסופו של דבר ילמד מקצוע נדרש, דרכו לקבלת ויזת הגירה עדיין ארוכה מאוד. לכן אני יותר מממליץ לא לבסס החלטה על לימודים בהתחשב ברשימת המקצועות הנדרשים היום. במידה והסטודנט מתלבט בין שני מסלולים ואחד מהם מבוקש אז בהחלט יכול להיות שזה יהיה השיקול שיכריע את הכף. אבל במקרים אחרים זה פשוט הימור בעל סיכויים קלושים ביותר. דרך אגב לא קיבלתי תשובה ממך עדיין. האם קיבלת את המייל? בעז

ginmi

New member
לא קיבלתי שום מייל ממך....

תהיתי באמת אם קיבלת את הצעתי והאם אתה מעוניין..... אם שלחת מייל אז לא קיבלתי אותו ועל כך קבל את התנצלותי. אתר החברה שלנו עבר לשרתים חדשים לקראת עליית האתר החדש לאוויר. היו לנו כמה בעיות בימים האחרונים עם שרת הדואר החדש ויתכן שגם המייל שלך הלך לאיבוד. אודה לך אם תשלח שוב. בהזדמנות זו, אבקש מכל אילו ששלחו אליי מייל בשבוע האחרון וטרם קיבלו תשובה, לחזור ולשלוח שוב. קיים סיכוי סביר שפשוט לא קיבלתי אותו. מצטער מראש על חוסר הנוחות שנגרמה. תודה על שיתוף הפעולה בשאיפה, תקלות אילו לא יחזרו על עצמן יותר.

boaz a1

New member
ויזת סטודנט ועבודה

ויזת סטודנט באוסטרליה מאפשרת לך לעבוד 20 שעות בשבוע במהלך הלימודים ומשרה מלאה במהלך החופשות. העבודה יכולה לעזור לך לממן (לפעמים באופן מלא) את הוצאות המחייה שלך אבל היא בטח לא תצליח לממן את עלות הלימודים. בעז

למעלה