לימודים בארה"ב - מורה בשנת שבתון

רן 76

New member
לימודים בארה"ב - מורה בשנת שבתון

היי, אני מורה בתיכון שיוצא לשנת שבתון בשנה הבאה - ועובר להתגורר עם המשפחה בארה"ב בשל פוסט-דוקטורט של אשתי, לשנתיים.
חשבתי ללמוד באוניברסיטה כמה קורסים מעניינים על חשבון קרן ההשתלמות, אבל הסתבר לי שהלימודים מאוד מאוד מאוד יקרים, הרבה מעל תקציב שנת השבתון.
מישהו מכיר את הסיטואציה ויכול לתת טיפים/רעיונות ללימודים בארה"ב שיכולים להיחשב לשבתון?
תודה!

doronf65

New member
מנהל
אני מעריך שתהיה על ויזת J2?

בתלות במקום (state, city ) תוך תקופה תהיה resident ואז תהיה זכאי ללימודים ב- community college הקרוב.
&nbsp
בנוסף, אם יש אוניברסיטאות באזור, שוב בתלות במדיניות בהאוניברסיטה והסוג שלה (פרטי / ציבורי של המדינה / עיר) יש אפשרות לשלם שכ"ל סמלי עד נמוך. רק צריך להגיע למקום הנכון.
אם אתה לא צריך הכרה אקדמית ומספיק לך להיות נוכח ולהוסיף דעת, הרי שהאפשרויות גדלות, כי יש מקומות שניתן לשבת בשיעור ה- auditor

רן 76

New member
כן. ועוד משהו...

תודה דורון! נשמע מעודד...
כן, ויזת J2. ואני אכן לא מעוניין בקרדיט אקדמי אלא בהרחבת דעת.
אבדוק לגבי community college. האם זוהי "זכות" של תושב?
תוכל אולי להסביר מה הכוונה ב"להגיע למקום הנכון" באוניברסיטה?
אנחנו עוברים לפיטסבורג, פנסילבניה. שכר הלימוד באוניברסיטאות שם גבוה מאוד מאוד ולא עומד בתנאי קרן ההשתלמות...
תודה ��

doronf65

New member
מנהל
להגיע למקום הנכון

משמעו להיכנס לקולג'ים המקומיים / אוניברסיטה ולברר מהי המדיניות ללא תשלום לגבי אוכלוסיות שונות: מבוגרים מעל גיל מסויים, תושבים / פנסיונרים... אם מוכנים לשלם אולי האפשרויות מתרחבות כי זה מאוד זול אם אתה תושב, סביב $25-40 לנקודת קרדיט בקומיוניטי קולג'.
&nbsp
וכן, בקומיוניטי קולג' המנוהלים ע"י הממשלה, זו זכותו של תושב לשכ"ל שווה לכל נפש. השאלה היא מתי אתה תזכה למעמד הזה בהינתן הויזה שלך והמקום שאליו אתה מגיע. בדוק את העניין לגבי פנסילבניה.

doronf65

New member
מנהל
זה מאוד בזול

ומיועד להיות שווה לכל נפש (ששייכת לקהילה). כלומר אתה צריך להחשב רזידנט.

Boston Guy

New member
לא, זה לא חינם. קומיוניטי קולג' עולה כסף.

המחיר משתנה ממדינה למדינה, אבל באופן כללי ניתן להגיד שהוא זול יותר מ"אוניברסיטה רגילה" של ה STATE, ובוודאי שיותר זול מאוניברסיטה פרטית.

gidishemer

New member
רק לוודא משהו

אני מניח שכבר בדקת את זה, אבל כשאתה כותב ״יקר מאד״ אתה מתייחס גם לקורס, לא רק לסמסטר, נכון?

אני יודע ששכר הלימוד באוניברסיטאות יקר מאד למי שאינו תושב המקום (ולא תוכל להיחשב תושב בשלב הראשון), אבל רק מוודא שאתה מבין שאתה לא צריך לשלם לסמסטר מלא, אלא פר קורס

Anat Shemer RDI

New member
אני הייתי בשבתון על J2

לקחתי קורס אחד ב-UNC , הוא נקרא independent research - זה מין מחקרון קטן שנעשה על בסיס מחקרים "אמיתיים", כלומר קריאה ביקורתית של מחקרים שקשורים לדיסרטציה שאותה כותבים. אני מרפאה-בעיסוק ולכן הנושא שעליו כתבתי היה קשור למקצוע שלי (best practice בריפוי בעיסוק לאוטיזם). מצאתי מנחה, דוקטור במחלקה לריפוי-בעיסוק שהינחתה אותי. נפגשתי איתה בכל שבוע לדיון על המחקרים שקראתי, מסקנות וכ"ד. היא זו שנתנה לי ציון בסוף, והעבודה הוגשה למשרד החינוך.
הבעיה הייתה שהקורס הזה לא התאים לשום משבצת אצל האחראית על שנת-שבתון לשוהים בחו"ל (יש דבר כזה). היא מאוד ניסתה לשכנע אותי לעשות קורס בקרמיקה, יוגה, טיולים - לזה יש קוד. אבל לקורס ברמת דוקטוראט במקצוע שלי באוניברסיטה עם מחלקה נחשבת בתחום, לזה אין קוד. לכן הם מימנו לי רק חצי, ונאלצתי קצת להשלים. אבל למדתי הרבה, במיוחד אנגלית...

למעלה