לימודים בארה"ב

Ceasar

New member
לימודים בארה"ב

כרגע אני לפני גיוס ובמהלכן של בחינות הבגרות... אני רוצה לאחר שאני אסיים את שירותי הצבאי לנסוע ללמוד הנדסת מחשבים בארה"ב... הייתי רוצה הסבר על התהליך איך אני אוכל ללמוד בארה"ב לאחר סיום שירותי הצבאי.. אם תוכלו לרשום את השלבים השונים בתהליך ומתי צריך לבצעם- כולל הרשמה, השגת ויזה(אגב האם יש מספר מוגבל של ויזות?) והמבחנים השונים שאני צריך לעבור על מנת שאוכל להגיש מועמדות לאוניברסיטה. הסברים על שכר הלימוד על אפשרות לקבל מלגה וכדומה יתקבלו בשמחה כמו כן איזה זכיות יהיו לי בתור סטודנט. כמו כן אני מחכה לאיחוד משפחתי שאמור לקחת עוד 5 שנים אחרי שסבי הגיש עליי בקשה לאיחוד האם ויזת סטודנט יכולה להופריע לתהליך זה או נהפוך הוא האם זה יכול להפריע לקבלת ויזת סטודנט. כמו כן אם במהלך הלימודים יגיע תורי לקבל גרין כארד האם לא תהיה שום בעיה מבחינת התהליך. כמו כן אם מישהו מכיר מוסדות לימוד שיכולים לתת לימוד טוב להנדסת מחשבים בעיר CLEVELAND כי שם נמצאת משפחתי הודה לו מאוד... וכן אם יש בפורום ישראלים שלומדים בחו"ל ורוצים להגיב בקשר לתהליך ולשביעות רצונם מהחיים באמריקה. תודה לכל העונים... ומצטער על העומס בשאלות פשוט יש כל כך הרבה מידע שאני לא יודע

jethro1

New member
קצת תשובות

קודם כל, מומלץ לפנות לקרן חינוך ארה"ב-ישראל (פולברייט), הממוקמת ברח' בן יהודה 1 בת"א (בניין המגדלור). שם יוכלו לענות לך על כל השאלות ולכוון אותך למוסדות לימוד. חוץ מזה: תצטרך לעבור שני מבחנים, sat וtoefl. הראשון הוא מעין פסיכומטרי, השני מבחן שליטה בשפה האנגלית שצריכים לעבור כל הסטודנטים הזרים. למיטב ידיעתי, קשה מאוד לקבל מלגות לתואר ראשון. עלות הלימודים תלויה בהרבה גורמים, כך שתצטרך לברר לגבי כל מוסד בנפרד. לוח הזמנים - נראה לי שהתחלת בזמן (אולי אפילו טיפה מוקדם). לגבי כל שאר השאלות שהעלת - אין לי מושג, על זה יענו המתמחים בתהליכי ההגירה... שיהיה בהצלחה!

Ceasar

New member
תודה...

על התשובות... האם יש לקרן טלפון שבו אני יכול להתקשר אליהם ואם לא האם אתה יודע את שעות הפעילות של הקרן?

jethro1

New member
יש להם טלפון

אבל הוא לא זכור לי. אולי 144 יידעו...

למעלה