לימודים בארצות סקנדינביה

urikol

New member
לימודים בארצות סקנדינביה

שלום, אני מסיים בקרוב תואר ראשון בפיסיקה, ואני מאוד רוצה לנסוע לשוודיה/נורווגיה/דנמרק ללמוד לתואר שני-שלישי (שוודיה במיוחד). אז רציתי לשמוע את חוות דעתכם. איזה אוניברסיטאות הכי נחשבות? לאיזה ארץ הכי כדאי לנסוע? אם למישהו יש ניסיון אישי בכך, אשמח לשמוע איך הלימודים והתנאים הכלליים שם. האם קשה ללמוד שוודית, כמה זמן זה לוקח, ואיפה אפשר ללמוד? ולשאלת המחץ שאני מתחבט ומתלבט בה קשות וארוכות: עדיין לא שירתתי בצבא, ואני מתלבט בין האפשרות של לעשות צבא כרגיל, או לבקש פטור ולנסוע לשוודיה. כמובן שאני לא רוצה לשרת בצבא מתוך רצון חופשי, אבל מה לעשות.... זה חובה, ואני לא רוצה נקיפות מצפון. אבל מנגד עומדת שוודיה, כך שקשה לי נורא לקבל החלטה. תודה רבה
 

Jules Verne

New member
לימודים בסקנדינביה

שלום urikol, אישית לא למדתי בסקנדיביה, אבל הדבר הראשון והפשוט ביותר שהייתי ממליץ לך לעשות הוא לבצע חיפוש אחר מידע על מוסדות לימוד באינטרנט הקיימים בסקנדינביה. אני מצרף לך קישור לאתר מידע של ממשלת שבדיה, העוסק בכל הקשור לחינוך ולימודים במדינה, עם קישורי אינטרנט למוסדות חינוך רבים וחשובים. ביניהם, נתקלתי אפילו בקישור של משרד החינוך השבדי, כך שאפילו תוכל לפנות אליו בשאלות דרך המייל. בנוסף, אני מצרף לך קישור לאתר הרשמי של ממשלת דנמרק, שם יש רובריקה הנקראת study in Denmark בראש העמוד. תוכל לשאוב מידע גם משם. לגבי לימוד השפה השבדית, על פי מידע שקיבלתי מאנשים , מדובר בשפה לא קלה במיוחד, אולם, מצד שני גם שאר השפות הסקנדינביות לא יעשו לך חיים קלים. אני לא יודע מה כושר הלמידה שלך, אך לדעתי עם מורה טוב ו/או קורס טוב, תצליח לעבור את המחסום השפה. גם פה אני מצרף לך קישור לקורס אינטרנט ללימוד שבדית דרך האינטרנט, על פי המלצה שקיבלתי ממישהי. לגבי הנושא של השירות הצבאי - מדובר פה בענין ערכי וההחלטה היא שלך. כאחד שעשה שירות סדיר מלא ומילואים, אני יכול לומר לך שהשירות עשוי להעניק לך ערך מוסף של בגרות, חישול אופי וכמה תובנות חשובות על החיים. אבל שוב, מדובר פה בהחלטה אישית שלך. בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
 

urikol

New member
תודה רבה ../images/Emo26.gif

מישהו יודע משהו על אוניברסיטת שטוקהולם? יצרתי איתם קשר, אבל אני לא יודע איזה אוניברסיטאות נחשבות יותר ואיזה פחות. יש פה מישהו שחי בשוודיה, או שגר שם בעבר? אם כן, אשמח אם תוכלו לספר קצת איך שם; מבחינת החברה, מבחינה כלכלית ועוד כאלה... קראתי שלאחרונה יש שם איום טרור של איזה אירגון ג'יהאד מקומי. יש שם אנטישמיות?
 

Funaki

New member
כן, אני לומד שם

לתואר ראשון בביולוגיה. זאת נחשבת לאוניברסיטה טובה (הממ, אובייקטיביות), למרות שאופסאלה (+-ליד סטוקהולם) ולונד (ליד מאלמו) אולי נחשבות יותר כי הן וותיקות יותר. מבחינת החברה, אם אתה נחמד ויש לך חברים בארץ סביר להניח שגם בשוודיה תמצא אנשים להתיידד אתם... בשביל תואר שני יכול להיות שתצטרך ללמוד שוודית - עבור למשבצת "SFI: בית ספר לשוודית" והשאר שם לפחות חצי שנה. לגבי אנטישמיות - אישית לא נתקלתי, אבל אם זה מה שמפחיד אותך אז אולי כדאי ללמוד בארץ. איום טרור? יש מקום בעולם שאין בו איום טרור? משום מה נראה לי שהסכנה קצת יותר מוחשית בישראל...
 

urikol

New member
../images/Emo6.gif אני מסכים איתך שהסכנה בישראל

קצת הרבה יותר מוחשית, אבל בכל זאת- זו ארץ זרה, ואם בדלת ממולך גרה קבוצה של מהגרים מאיראן או משהו כזה (לפי מה שהבנתי יש לא מעט מהגרים, תקן אותי אם אני טועה), זה קצת מפחיד.... על איזה משבצת אתה מדבר? (SFI) אתה יודע שוודית? או שאתה מסתדר רק עם אנגלית? ממה חיים שם? צריך לעבוד הרבה? או שהמלגות מספיקות?
 

Funaki

New member
מהגרים מאיראן פגשתי גם בישראל

והם היו ממש בסדר. אם יש לך תוכניות לגור באירופה הייתי ממליץ לך להרחיב אופקים וללמוד לקבל את העובדה ששוודיה זה לא רק בלונדיניות ו-ABBA... אני מדבר שוודית ולומד בשוודית, אבל יכול להיות שתמצא תוכנית לתואר שני שהיא על טהרת האנגלית, ב-KTH (ראה לינק של לירן) וב-Chalmers יש מלא סטודנטים זרים ואני מניח שזה אפשרי. אני חי מהלוואה + מענק שהמדינה נותנת לסטודנטים (בערך 4000 שקל לחודש), אבל אני תושב שוודיה. שכר הלימוד פה הוא עדיין אפס שקלים אבל המחייה יקרה ובלי מלגה מפוארת או אבא עם קזינו לא תוכל לשרוד יותר מחודש. ולעבוד בלי לדעת שוודית זה קצת בעייתי, אני אומר את זה מניסיון - 5 חודשי אבטלה לא קלים בכלל.
 

gesus

New member
גם אני מתעניין בלימודי תואר שני

יש לי B.A. בתקשורת ופסיכולוגיה מאוני' חיפה ואני מעוניין להמשיך לתואר שני באחד מהתחומים הללו באחת ממדינות סקנדינביה. יש לי כמה שאלות: 1. הלימודים הם באמת בחינם לכל גם אם הוא אינו אזרח המקום או ה-EU? 2. תנאי קבלה, האם תואר ראשון ומבחן IELTS בציון ממוצע של 7.5 יספיק לי? 3. תוכניות לימוד באנגלית לא יצריכו ידע בשפת המקום? 4. האם אפשר ללמוד במקביל ללימודי התואר, גם את שפת המקום? 5. עד כמה התמיכה בסטודנטים זרים, מבחינת עזרה בעיניינים בירוק' וכו'? 6. מה הסיכויים להגר לאותה מדינה בסוף הלימודים, בהנחה שאני לא מתחתן עם מקומית? 7. באיזו מדינה עלויות המחייה יהיו הנמוכות ביותר? 8. שאלה קצת סובייקטיבית, האם החוויה של ללמוד בסקנדינביה ואולי אפילו להשאר שם לתמיד שווה את הקשיים (לימודים באנגלית,השפה מקומית,הבדלי מנטליות)? תודה לכל העונים!!!
 

urikol

New member
באתר של אוניברסיטת שטוקהולם

יש כמה פרטים מועילים
 

gesus

New member
יצאתי רק מבולבל ממנו

השיטה לתואר שני בישראל היא ללמוד שנתיים שבמהלכן צוברים 80 נק' זכות ומגישים עבודת תזה. לא הבנתי מה השיטה בשוודיה. COURSE זה מסלול לימודים או קורס? למשל בתוכנית הזו, צריך לצבור 61-100 נק'? מפורטות שם רק 40 נק', איך אני צובר את השאר? ב- Admission requirements מבקשים את עבודת התזה כתנאי קבלה?
 

urikol

New member
הם כותבים שם ש...

התיזה חייבת להיות חלק מתוכנית הלימודים. כלומר- אתה חייב לעשות תיזה. COURSE זה קורס, אבל לפי מה שקראתי יש אצלהם קורס אחד בסמסטר, אבל זה קורס גדול שכולל את כל הנושאים (מקביל לבערך 5 קורסים בארץ, נראה לי), וזה כתוב פה- http://www.info.su.se/English/edu/ects/AcInfo.asp#1.1 וצריך לצבור 61-100 נקודות לתואר שני. איך צוברים את שאר הנקודות באמת לא הבנתי. יכול להיות שיש קורסי בחירה נוספים או משהו.
 

forglemmigej

New member
תשובות לגבי דנמרק

1.לא. החל מ2006 צריך לשלם שכ"ל לסטודנט זר.תברר אם יש לאוניברסיטה שלך תכנית אראסמוס שאולי תעזור לך. 2.את התנאי קבלה תצטרך לברר במשרד תלמידים זרים של כל אוניברסיטה.י כאלו שדורשים IELTS בציון 6.5 ויש שיותר. 3. לימודים באנגלית הם כשמם הם באנגלית, אך למיטב ידיעתי רוב הקורסים הם כלכלה ומנהל עסקים וכן תכנות או מדעי הטבע. 4.יש קורס לדנית לסטודנטים זרים באם ברצונך ללמוד בשפת המקור אלא שאז יקשה עליך להתקבל מאחר ותצטרך להתמודד עם סטודנטים שזה שפת האם שלהם. 5. אין תמיכה כספית לסטודנטים זרים אם זו כונתך.אך מאידך ידוע לי שיש מעונות מיוחדים לסטודנטים זרים. 6.דנמרק ויתר מדינות סקנדינויה אינן מדינות הגירה ולימודים באוניברסיטה לא יתנו לך שום יתרון להפך עליך לעזוב את המדינה בסוף הלימודים.בנוסף נישואים עם מקומית לא יקנו לך שום אפשרות להשאר פה. 7. נדמה לי שנורוגיה הכי יקרה מכולן (מה שלא עושה את היתר זולות
) 8.החיים בדנמרק הם חלום אך כפי שהסברתי לך קשה מאד עד בלתי אפשרי כמעט להגר הנה . מצורפים לינקים לאוניברסיטאות הנחשבות בדנמרק ללימודים באנגלית
 

Giantsbane

New member
ובכל זאת

יש מספיק אנשים שהיגרו לדנמרק. ידוע לך אולי מה -כן- הנסיבות/תנאים בהם כן ניתן להגר? בכל מקום שבדקתי וניסיתי לשאול שמעתי מה לא יעבוד, במה לא יתחשבו, ובאמת שאין לי מושג איך מישהו אי פעם כן הצליח להגר עם כל ההגבלות והתנאים הבלתי אפשריים והלא מחייבים (את הצד של המדינה). הממפ.. מתסכל קצת. ובכל אופן אם אתה (או מישהו פה) כן יודע לתת לי כיוון של מה כן צריך, אני מאוד אשמח. תודה!
 

forglemmigej

New member
טוב אני אסביר

משנת 2001 נבחרה ממשלה מאד ימנית פה שהיא נגד הגירה בפרוש.הסבות לכך אלפי אנשים שבאו ממדינות עולם שלישי בטענה של פליטים מדיניים ולאחר שקבלו את האישור לכך עשו איחוד משפחות מה שגרם להבאת כל הכפר הנה.רבים מהם כלל לא היו פליטים הם לא ניסו להשתלב בתרבות המקומית וחיו ועדיין חיים על חשבון משלם המסים דבר שגרם למרמור רב פה. היו עוד בעיות רבות אבל אלו העיקריות ולכן נחקקו חוקים ממש דרקוניים להגירה הנה. גם אם מתחתנים עם בעל אזרחות דנית היום אי אפשר להשאר כי הממשלה טוענת שאין לזר שום זיקה שקושרת אותו לדנמרק והוא יכול להשאר במדינת האם שלו עם בן או בת זוגו.אפשר איכשהו להשאר אם האזרח הדני מוכיח שהוא חי כלכלית מעל הממוצע:בית שלו,רכב,עבודה מעל עשר שנים במקום קבוע עם משכורת ממש גבוהה. וגם אז אין שום בטחון שזה יתאפשר. יש כמעט כל יום בטלויזיה או בעתון ספורים על אנשים שצריכים לעזוב מיד בגלל הסבות האלו. מי שהגיע הנה לפני שנת 2001 לא נכלל בהגבלות האלו. אם בבחירות הבאות תהיה ממשלה אחרת אולי ישנו את החוקים אבל עד אז אין מצב.
 

urikol

New member
אני לא אתווכח עם מישהו שגר בדנמרק

אבל בעיתון הסטודנטים "תזה" באוניברסיטת ת"א עשו על לימודים בחו"ל כתבה די גדולה, ופירסמו שבדנמרק סטודנט לתואר ראשון מקבל 600 יורו בחודש.
 

forglemmigej

New member
מקומי זה נכון

לא זר. וזה מה שהוא שאל. אגב מלגת הקיום היא רק לחמש שנים.ועוד דבר הרבה סטודנטים לוקחים הלואה מהבנק כי המלגת קיום לא מספיקה לכלום,מה עם שכר דירה,אוכל.ביגוד,נסיעות,בילויים וכו? היתה כתבה גדולה השבוע בעיתון שרבים נכנסים לחובות עצומים כי הם לא מצליחים להחזיר את ההלואות.
 

gesus

New member
לא לזה התכוונתי

הכוונה בעזרה הייתה בהכוונה למקומות תעסוקה לסטודנטים,פעילויות וכו'. אצלי באוני' היה רכז סטודנטים זרים שלקח אותם לטיולים וארגן להם ערבים משותפים. ברור שאני לא מצפה ממדינה שאני לא גר בה שתממן אותי. הלימודים בחו"ל הם אמנם חוויה, אבל חוויה יקרה מדי, לכן השיקול של ללמוד דווקא בחו"ל מושפע יותר מהרצון באמת להשאר באותה מדינה. שמעתי רק טוב על שוודיה ולכן חשבתי שאם אני אצליח ללמוד שם ובמקביל ללומד את השפה, אז אני אוכל להכות שורש.
 
למעלה