לימודים בבינתחומי

85balerafon

New member
לימודים בבינתחומי

שלום לכולם, אני מתלבט אם להתחיל את לימודי השנה בבינתחומי או לא משיקולים כספיים, יש פה מישהו שלומד שם ויכול לעזור לי להעריך את הנזק הכספי??? אני גר בדרום ולכן כנראה שאצתרך לשכור דירה, איפה כדי לשכור? וכמה זה יעלה לי? כמה יעלה לי בערך מחיה באיזור הרצליה (אוכל, תחבורה)? מה צריך לקנות ללימודים עצמם? על מה עוד מבזבזים? יש לי מלגת מצטיינים (50% מהשכר לימוד לשנה ראשונה) ואני עדין מתקשה לעמוד בהוצאוות, יש אפשרות לקבל עוד מלגה כלשהי? מקווה שתעזרו לי להחליט

sacrament

New member
תשובות

חופשי חודשי- 250 ש"ח דירה- בהנחה שזה לא עם שותף, זה רק מתחיל מ-400$ ויכול להגיע באיזורים מסויימים ל-700$ (הרצליה זה יקר) אני מניחה שהמקומות הזולים יהיו בשכונות שביב ונווה עמל, אבל גם הדירות בהתאם... מלגות נוספות- קרן אייסף, פר"ח...כדאי לחפש בגוגל

Kiru

New member
זה קשור למקום הלימודים?

נראה לי שיש בכל מקום.

joemanor

New member
קצת עלויות

עלויות שכר הדירה בהרצליה הן די גבוהות, לא כמו בת"א אבל דירה סבירה לשני שותפים יכולה בהחלט להיות עסק יקר, תלוי מאוד במיקום, לדעתי ההערכות בהודעה שלפני הן קצת נמוכות. יש לי חבר'ה במסלול ששוכרים דירות סבירות במרכז הרצליה לשני שותפים במחירים גם של 800$ ו900$. יש גם יחידות דיור בבתים בהרצליה שמתאימות יותר לאדם אחד ויכולות להיות זולות. ונכון שיש גם בשביב/נווה עמל במחירים נמוכים יותר אבל הדירות הן יחסית פחות נעימות. המחיה מבחינת אוכל וכו' היא די דומה לכל גוש דן. לגבי תחבורה יש בעיה עם הבינתחומי, אין ממש אוטובוסים לקמפוס (יש הסעות לרכבת ולקניון אבל הן לא כ"כ עוזרות למי שצריך לתוך העיר) וצריך לבדוק ספציפי בכל דירה ודירה איזה קו יש בסביבה וכמה קרוב הוא מגיע לקמפוס. כמובן שיש הרבה דירות במרחק הליכה / אופניים אבל הן יותר יקרות. כמובן שאתה יכול לקחת מלגות כמו פר"ח / פסג"ות וכו', קח בחשבון שהן כמובן לוקחות זמן ואולי יקשו על עבודה סדירה. וקח בחשבון דבר נוסף- כדי להמשיך לקבל מלגת הצטיינות צריך להיות מעל ממוצע מסוים וזה דורש השקעה ולכן אתה צריך להשאיר לך מספיק זמן ללימודים ולא לבנות על עבודה בשיא המרץ.

85balerafon

New member
תודה על העזרה,

אני מודע לזה שלא באמת יהיה לי זמן לעבודה ולכן אני מחפש דרכים חלופיות לממן את עצמי, מילגות למשל. הבעיה היא שלהגיש בקשה למלגות אפשר רק אחרי שמתחילים ללמוד וחשוב לי לדעת את זה אם יהיה לי עוד מלגה כבר עכשיו. אני עוד לא בטוח אם אני אלך השנה ללמוד או שאני אקח עוד שנה ואנסה להיתקבל לאת"א או לעברית בשנה הבאה..... בכל מקרה תודה לכל העוזרים

shlomit40

New member
מלגות בבינתחומי

כבוגרת המרכז הבינתחומי, אני יכולה להגיד לך שניתן ללמוד, לעבוד וגם לעסוק בפעילות חברתית. במהלך 4 שנות לימודי משפטים וממשל, עבדתי כטרום מתמחה במשרד עורכי דין, חנכתי שתי תלמידות תיכון במסגרת פרוייקט "יד-ביד" ותלמיד בכיתה ב' במסגרת פר"ח ועדיין הצלחתי למצוא זמן ללימודים וביצוע מטלות של התואר. בעד הפעילות הקהילתית קיבלתי מלגות שסייעו לי מאוד במימון שכר הלימוד. היתרון בפרויקטים הללו הוא שאינך נדרש להוכיח צורך בסיוע כלכלי ואין קריטריונים מגבילים מיוחדים. למיטב ידיעתי, יש מלגות סיוע כלכלי, שצריך להגיש עבורן בקשה כבר לפני הלימודים, יש מלגות הצטיינות שבאמת דורשות שמירה על ממוצע גבוה לכל אורך התואר ויש מלגות על פעילות חברתית שניתן לבדוק באמצעות דיקן הסטודנטים.

למעלה