לימודים בחו"ל ועוד אחרי גיל 40

לימודים בחו"ל ועוד אחרי גיל 40

האם ניתן לצאת לפוסטדוק בחו"ל לאחר גיל 40, או שזה כבר לא מקובל בגילאים כאלה? ואם כן, מה לגבי המשך קריירה אקדמית בחו"ל או מציאת משרה בחו"ל, האם זה עוד אפשרי באמצע שנות ה 40 ? השאלה שלי מתייחסת לחו"ל באופן כללי, למיטב הבנתי כן קיים bias בנושא הזה, אולי מישהו יוכל להאיר את עיניי לגבי מדינות בהן הסיכוי מוגבר?

זה מצמצם את מספר המלגות האפשריות

כיון שיש מלגות שהן למועמדים עד גיל... אבל לא בלתי אפשרי (במיוחד אם יש חוקר שמעוניין לקבל אותך ויש לו תקציב מחקר שיכול לממן את הפוסט).
משרה אקדמית קשה לקבל בכל מקרה אבל באופן רשמי (לפחות בארה"ב וקנדה שאותן אני מכיר יותר) זה לא אמור להוות שיקול. לא נהוג לציין גיל בקורות החיים למרות שכמובן אפשר להעריך זאת ואם תוזמן לראיון יהיה קשה יותר להסתיר זאת. בהחלט ייתכן שתהיה הטייה סמוייה אבל אני יכול לומר שאני מכיר גם כאלו שקיבלו משרות גם מעל גיל 50 (אם כי במקרה הזה אאל"ט החוקרת עצמה העדיפה לא להיכנס למסלול קביעות אלא לחתום חוזה ל 5 שנים אם אפשרות לחידוש), בוודאי שבסביבות ה 40 (אני התחלתי בגיל 41). בכל מקרה כאמור, קשה מאד היום לקבל משרה במסלול קביעות בלי קשר לגיל.

אתה בטוח לגבי קנדה?

משום מה היה נדמה לי שגם בקנדה נהוגה שיטת הנקודות שיורדות עם העלייה בגיל.

אתה מדבר על הגירה או עבודה באקדמיה?

להגירה יש שיטת ניקוד והניקוד בהחלט יורד עם הגיל. אבל, הניקוד הנוסף על PhD והצעת עבודה הופך את זה לחסר משמעות. כשיקול לקבלת עבודה אין דבר כזה. זו אפליה אסורה ולא חוקית.

מנסיוני האישי (אני חבר סגל באונ' טורונטו והתחלתי בגיל 40 בערך) בשום שלב לפני קבלת הצעת העבודה לא נשאלתי על גיל או מצב משפחתי מלבד בשיחות עם אנשי המשרד שמסייע לקליטת משפחות של חברי סגל או כשאני מיוזמתי בחרתי לשתף. אני יודע גם מחיפושים אחרים אצלנו שהשיקול הזה פשוט לא עולה.

ANZ1

New member
החיים לא נעצרים בגיל 40

אנשים מעל גיל 40 עובדים ומתקבלים לעבודה גם בחו"ל,
סביר להניח שאולי יהיו קצת יותר ביקורתיים,
מצד שני אם עד היום לא ישבת בים אלא עשית דברים,
והרקורד שלך התמלא בדברים .
מבחינת הגירה זה לא אמור להיות בעיה ספציפית,
זה כמובן תלוי מדינה, בכל מדינה יש חוקים אחרים,
אני יכול לדבר על ניו זילנד, יש מגבלת גיל בהגירה מקצועית, גיל 55 ומצב רפואי תקין, יותר סביר שיפסלו אותך על בעיה רפואית מאשר על הגיל.
אבל אם יהיה לך מעסיק מקומי, ולא משנה אם זה באקדמיה או מחוץ לה, שנה ניסיון בניו זילנד, ותהיה עם תואר שלישי ותהיה מתחת לגיל 55 ובריא, הגיוני שתוכל להגר.

Gidi Shemer

New member
אני יצאתי בדיוק בגיל הזה לפוסטדוק בארה״ב

אז התשובה- אפשר

למעלה