לימודים בחו"ל- כמה שאלות, אולי בסיסיות..

יודה4

New member
לימודים בחו"ל- כמה שאלות, אולי בסיסיות..

שלום לכולם,
אני עומד כרגע בפרשת דרכים, ואשמח לשמוע כמה עצות.
אני מסיים השנה תואר ראשון בכלכלה סביבה וניהול באוניברסיטה העברית. חשבתי להמשיך לתואר שני אבל יש לנו, לאשתי ולי, תוכניות.
אשתי סיימה שנה שעברה תואר ראשון בפסיכולוגיה ורוצה לעשות תואר שני בחו"ל. כרגע היא עושה GRE. הלימודים שלה לא יתחילו לפני ספטמבר הבא, ואולי רק בינואר- אוסטרליה. ההתלבטות שלי היא כזאת:
האם כדאי לי להתחיל ללמוד בשנה הבאה תואר שני בארץ?
משתי סיבות\שאלות:
1. אם אני אעשה, אפילו חלק מהקורסים, בארץ זה ייתן לי יתרון בקבלה ללימודים בחו"ל?
2. אם אני מתחיל ללמוד שנה הבאה, האם כשנחזור עוד ארבע- חמש שנים, זה עדיין "יתפוס" מה שכבר למדתי? ובשביל להשלים תואר שני אני אצטרך פשוט להשלים את הנקודות החסרות?

תודה מראש לעונים!

ANZ1

New member
כמה הערות

- ההודעה שלך קצת מבולבלת, זה נראה כמו שאלת היגיון : מה שואל הכותב ?
צריך קצת זמן להבין אם אתה שואל עליך , על אישתך, על ישראל או על אוסטרליה.
לא בטוח שאתה יודע על מה בדיוק שאלת.
- אישתך לא סביר שתתחיל ללמוד בינואר, לו רק בגלל העובדה שהסמסטר יתחיל בתחילת מרץ.
- בקשר ללמודים שלך, לגבי המשך לימודים אחרי הפסקה, זה תלוי באיזו אוניברסיטה למדת, באיזו אוניברסיטה אתה ממשיך, לכל אוניברסיטה יש מדיניות אחרת, אבל 4-5 שנים יכול להיות שלא יכירו לך בקורסים ישנים.
- בדקתם מה שכר הלימוד באוסטרליה לתואר שני ? זה נע בסביבות 40 אלף דולר לשנה, אם שניכם לומדים באוסטרליה וצריכים גם לחיות, אתם צריכים לפחות 120 אלף דולר לשנה כפול שנתיים, שווה 240 אלף דולר, יש לכם ?
אתם במקרה אזרחים אוסטרלים / ניו זילנדים ?
- אני במקומך הייתי עושה משהו אחר, כמה אפשרויות
1. תואר שני אקזקיוטיב בישראל, שנה אחת בלבד, ויהיה לך תואר לפני הנסיעה, נכון הוא עולה פי כמה מתואר רגיל בישראל, אבל עדיין הרבה יותר זול מתואר שני באוסטרליה ותעבור עם תואר שני.
2. נרשם לאוניברסיטה פתוחה באוסטרליה, ובשנה הזו לוקח קורסים לקראת תואר, היתרונות : זה ישפר לך פלאים את האנגלית לקראת אוסטרליה, יהיה לך קל להמשיך עם התואר באוסטרליה, כולל הכרה בקורסים, זה גמיש ונח.

אור302

New member
כן ולא.

1. כן: לימודים לתואר שני יקדמו את המועמדות שלך ללימודים בחו"ל גם אם לא תסיים את התואר השני בארץ. סביר להניח שלא יכירו לך בקורסים האלה מבחינת נקודות לתואר, אבל זה כן מחזק את המועמדות שלך מכמה בחינות. קודם כול על הנייר, יש לך יתרון על מי שמציג מועמדות המבוססת על תואר ראשון בלבד (אם כי אתה עדיין בעמדת נחיתות ביחס למי שמגיע עם תואר שני שלם). שנית, מבחינת ההתפתחות שלך כחוקר, בתואר השני תגבש בצורה ברורה יותר את תחומי העניין והמחקר שלך ואולי תצבור הן ניסיון מחקרי מוצק והן ניסיון כמתרגל. זה יאפשר לך להציג את עצמך טוב יותר לבית הספר בחו"ל. שלישית, מכתב המלצה המתבסס על סמינר לתואר שני נראה חזק יותר כי הוא אישי יותר ונסמך על היכרות במסגרת תובענית יותר. לכן, בחר בחכמה קורסים לתואר שני: מה יפיק המלצה טובה וחזקה יותר? ומאידך, מה ישמש אותי בחו"ל גם בלי להעביר את הקרדיט (למשל קורסי מיומנות כמו סטטיסטיקה או שיטות מחקר).
&nbsp
2. לא (בטוח) אילו קורסים ישמרו על ערכם גם לאחר חמש שנים. שאל במזכירות! שווה לשקול גם אפשרות לימודים לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה שניתן להשלים גם מחו"ל.

למעלה