לימודים בטכניון/ת"א/ בן גוריון.

rannny

New member
לימודים בטכניון/ת"א/ בן גוריון.

אהלן מדמ"חניקים! אני מעוניין ללמוד מדעי המחשב / הנדסת תוכנה בטכניון / ת"א / בן גוריון ורציתי לדבר אישית במסנג'ר / אייסיקיו עם אנשים שכבר לומדים שם. מי שאכן לומד שם ויש לו זמן אשמח אם ישלח לי מסר פרטי. מי שאין לו זמן אז אני אשמח אם יוכל לשרשר את התרשמותו פה בפורום ( וכן אני יודע שאם הייתם מקבלים שקל על כל שאלה כזו הייתם מיליונרים ובכל זאת :) ). שאלה נוספת: מה ההבדל בין ש"ס לבין נקודות? באוניברסיטת ת"א רשום שהתואר מכיל 128 ש"ס ואילו בטכניון תלת שנתי רשום שהתואר מכיל 117.5 נקודות .... האם זה אומר שהתואר בטכניון מכיל פחות "כמות חומר" מתל אביב? (בפורום סטודנטים אמרו לי שזה לא משנה אבל לא פירטו) תודה רבה!

vinney

Well-known member
אולי תמקד את השאלה קצת?

התרשמויות באופן כללי אתה יכול לראות במאמרים, ובטאגליינס ("של מי האוניברסיטה גדולה יותר"). שם גם תמצא תשובה למה ההבדלים בין ש"ס לנקודות באמת לא משנים.

rannny

New member
תודה ויני. אני אשתדל...

אני יודע שבטכניון לומדים גם קורסי פיסיקה בניגוד לשאר האוניברסיטאות. האם זה בא על חשבון הקורסים במדמ"ח? הרי גם ככה בטכניון תלת שנתי התואר מכיל רק 117.5 נקודות (ובבן גוריון 121.5 ובתל אביב 128 ש"ס) ולכן אני פוחד שאם אלמד לתואר בטכניון אהיה עם פחות נקודות במדעי המחשב ומכאן שהידע שלי במגעי המחשב יהיה פחות יותר. האם באמת הרמה היא מאוד גבוהה בטכניון ובשל כך הממוצע מאוד נמוך? אם כן אז אולי עדיף שלא ללמוד שם כי אני גם אצטרך להתאמץ הרבה יותר וגם הממוצע יהיה יותר נמוך וייקשה עליי להתקבל לעבודה. (כמובן שבשביל השוואה אני צריך סטודנט שלמד גם בטכניון וגם באוניברסיטה אחרת אבל לסטודנטים מהטכניון בוודאי יש דעה מוצקה בנושא). ולגבי כל האוניברסיטאות בן גוריון /ת"א/ וכמובן הטכניון - המרצים מעבירים טוב את החומר? מסבירים בבהירות? אתם שמחים שבחרתם ללמוד במוסד בו אתם לומדים? ולמה? כל אינפורמציה נוספת שנראית לכם רלוונטית שתוכלו למסור תתקבל בברכה! (בנושאי לימודים וגם חיי חברה וכו' ) תודה רבה :)

vinney

Well-known member
כמה דברים

בטכניון אכן דורשים לימודי פיסיקה מתוך עקרון, אין שום צורך בפיסיקה למי שעוסק במתמטיקה ומדעי המחשב או הנדסת תוכנה. זה בא על חשבון קורסים במדעי המחשב (כי הנפח הכללי נשאר אותו דבר), ועל כן זה נכון שתלמד פחות קורסים רלוונטיים לתחום. זהו הפרש, אבל לא משמעותי. אני אישית לא חושב שהרמה בטכניון גבוהה בכלל, אני כן חושב שהם מקשים על הסטודנטים שלהם בכוונה, על מנת ליצור לחץ ותחושת "אני השקעתי" אצל אנשים, שלא תמיד מגובה בידע. אנשים יחלקו על דעתי, אבל הייתי ממליץ לא לעשות תואר ראשון בטכניון. לגבי מרצים, כל מרצה והשטויות שלו, ובסופו של דבר לדעתי אף אחד לא מסתפק בהסברי מרצים בלבד, כולם בסוף מוצאים את דרכם לספריה. יש מרצים טובים יותר, יש מרצים טובים פחות, ותצטרך לבדוק כשאתה מרכיב את המערכת עם האנשים שלמדו כבר, מי הוא מי. מבחינת חיי חברה, כולם אומרים שאב"ג שולטת (לא בדקתי אישית), מבחינת תוצאה בסוף - באמת שלא משנה באיזו אוניברסיטה למאדת, אם אתה למדת, ולא רק דאגת לעבור את המבחן הבא, אתה תמצא עבודה, ותסתדר בלי שום בעיה. כך שהבחירה (לדעתי) צריכה להיות נוחות, האווירה, והתרשמות האישית שלך.

rannny

New member
../images/Emo51.gif תודה רבה.

אני אשמח לשמוע עוד דעות וכאמור מי שיכול להתכתב עימי במסנג'ר / אייסיקיו אני יותר מאשמח!

shirbi

New member
אני כמובן לא מסכים עם וויני.

הרמה בטכניון גבוהה. כלומר, אני לא רואה אנשים שיצאו עם ציונים גבוהים, למרות שהם לא יודעים היטב את החומר. בנוסף, כמות החומר עבור נקודה גבוה יחסית (אני משווה כאן למה שהבנתי מסטודנטים מאוניברסיטת חיפה ומהאוניברסיטה הפתוחה. בסטודנטים משאר האוניברסיטאות כמעט שלא נתקלתי), כך שלמרות שמבזבזים כמה נקודות על פיזיקה, עדין מספיקים ללמוד הרבה חומר נוסף. בכל מקרה, אם אתה רוצה להרחיב את הידע שלך, אתה יכול לעשות תואר ארבע שנתי. מרצים: אומנם יש כמה בעיתיים, אבל הרוב טובים, ומכיוון שיש לך האופציה לבחור עבור כל מקצוע באיזה סימסטר תלמד אותו, אפשר די בקלות להימנע מהמרצים הבעיתיים. חיי חברה: אין שום בעיה למצוא, למי שמחפש. יתרון נוסף של הטכניון (אני משער שהוא בעיקר ביחס לאב"ג ולאוניברסיטה העברית) הוא שקל מאוד למצוא עבודה במהלך התואר, שכן יש הרבה חברות שיש להם מרכזי פיתוח בחיפה. לדוגמה: יבמ, אינטל, מיקרוסופט, גוגל, צורן, אלביט ועוד חברות קטנות רבות אחרות.

rannny

New member
ודבר חשוב ששכחתי:

באוניברסיטת תל אביב כתוב שתישקל מתן עדיפות לבעלי ציון גבוה במתמטיקה ובמקצוע ריאלי נוסף. יש לי 95 במתמטיקה ו - 94 בכימיה. מה זה אומר בפועל?האם אוכל להתקבל לאוניברסיטת תל אביב גם אם הסכם שלי יהיה מתחת לסכם הנדרש?(כלומר אם אהיה בתחום חתך הדחייה?)למשל אם הסכם המינימלי יהיה 666 (כמו השנה) ויהיה לי 650 האם בכל זאת אוכל להתקבל תודות לציוניי במתמטיקה ובכימיה? ולגבי תנאי הקבלה בטכניון - מצויין שהטווח הוא 85-87 (זו כבר השנה השלישית אם לא יותר...) מהו הסכם המדוייק איתו ניתן להתקבל?מה היה הסכם שלכם שאיתו התקבלתם לטכניון? יש פה אנשים שלא התקבלו שמוכנים לכתוב מה היה הסכם שלהם? ושאלה אחרונה: האם בימים פתוחים בתל אביב ובטכניון דמי הרישום זולים יותר?

למעלה