לימודים בניו יורק

lost seagull

New member
לימודים בניו יורק

אני בת 18 וחצי ועוד כחצי שנה אני מסיימת את הבגרויות...אני מתכננת לנסוע ללמוד שם מיד לאחר מכן...אין לי אזרחות אמריקאית.... יש לי קרובי משפחה שאני אוכל להתאסן אצלם לתקופה מסוימת..... עד כמה זה בעייתי יהיה למצוא שם עבודה?כי הרי לא יהיה לי אישור עבודה...אלא רק ויזת סטודנט לפי מה שאני יודעת..... והאם יש לכם כלשהם המלצות בכלל בקשר לנסיעה? אודה מאד על קבלת תגובה...!!!

קודם כל

אני מציעה לך לקרוא את השרשור הבא, ובעיקר את ההודעה הזאת. אם אכן תהיה לך ויזת סטודנט - הכל תלוי באיזוי ויזה. עם ויזת F1 לא תוכלי לעבוד בכלל, ועבודה בלתי חוקית היא מאוד מסוכנת, בעיקר עבור סטודנטים עקב אירועי ה-11 בספטמבר. אם תהיה לך ויזת J1 תוכלי לעבוד עד 20 שעות במוסד האקדמי שתהיי שייכת אליו. כמובן שתצטרכי להיות רשומה בתכנית לימודים מלאה כדי לקבל ויזת סטודנט. בהצלחה!

lost seagull

New member
ברור שתהיה לי ויזת סטודנר אבל לא

בטוח שיהיו מקומות עבודה פנויים בקולג´ עצמו....ומה אז? אני נתקעת בלי עבודה בכלל? רציתי לשאול עוד משהו...האם הלימודים שם יותר קשים מפה? ותודה על התשובה......

ויזת סטודנט

במידה ומדובר בתואר ראשון תוכלי לקבל ככל הנראה ויזת F1, שזו ויזה שלא מאפשרת עבודה בכלל. במידה ותצליחי להשיג לעצמך J1 תוכלי לעבוד אך ורק במוסד האקדמי, אלו הם החוקים, עד עשרים שעות בשבוע. לגבי רמת הלימודים, זו שאלה כללית מדי. אי אפשר להשוות את האוניברסיטאות המובילות כאן למכללות הפרטיות בארץ למשל, אבל בהשוואה כללית בין רמת האוניברסיטה העברית לבין אוניברסיטאות כמו NYU, קורנל, ייל או הרווארד, אפשר לומר שבישראל הרמה גבוהה יותר והדרישות אף הן גבוהות יותר. אבל זו תשובה מאוד כללית וכמובן הכל תלוי בתחום.

lost seagull

New member
הלימודים בהרווארד יותר קלים?

די קשה לי להאמין לזה....אבל אחלה....בכל מקרה אני עדיין לא סגורה אפילו על מקצוע כך שאני מבינה שהשאלה קללית מדי...אבל בכל מקרה לא נראה לי שאני אלמד בקולג´ פרטי...האם יש הבדל חוץ מהשם והכסף בין פרטי ללא פרטי?

הלימודים בארה"ב

קלים יותר מכל מיני בחינות. בעיקר מבחינת הדרישות. שיטות הלימוד כאן מאוד מסתמכות על לעיסה של חומר והאכלה שלו בכפית ולא על חשיבה כמו בארץ, ולכן הלימודים כאן קלים יותר, אפילו באוניברסיטאות הכי מכובדות. ולגבי ההבדלים בין פרטיות לציבוריות, זה מאוד תלוי באוניברסיטה. כמובן המשאבים, החוקים, המחיר, ובמקרים רבים (לא כולם) בהחלט הרמה והשם.

lost seagull

New member
זה די מבאס...

כלומר את מתכוונת שזה מסתמך יותר על שינון של החומר מאשר הבנה והגיון...? (בהכללה.....) אם זה ככה....למה הרבה נוסעים בכוונה לעשות תואר שני דווקא בארה"ב...? וזה נחשב פה לבעל ערך די גבוה......

אכן יש לזה ערך

באקדמיה הישראלית, הערך הוא בהרבה דברים, גם בחשיפה למדינה אחרת ותרבות ושפה נוספים, וכן להסתכלות אחרת על שיטות לימוד. בעלי עושה כאן דוקטורט באחת האוניברסיטאות המאוד מכובדות (ivy league) והוא מאוד מאוכזב מרמת ושיטת הלימודים. בעיקר בתואר ראשון.

lost seagull

New member
רק עוד דבר אחרון....

את מדברת על שיטת ואופן הלימוד או שגם לזה שיוצאים עם פחות ידע בסיום התואר מאשר בארץ?

אני לא יכולה לענות על השאלה הזאת

לדעתי כן, כיוון שכאשר מעודדים אותך לשנן במקום לחשוב, את יוצאת עם פחות ידע. אבל זו הכללה לא הוגנת ובאמת שזה קשור למקצוע, לאוניברסיטה, למרצים ולהמון דברים אחרים.

memyselfandi

New member
בקשר לשינון זה בהחלט נכון...

ולכן שאלתי...אני מכירה את העניין של השינון מבי"ס...ולכן חשבתי שאולי דווקא בחו"ל זה לא ככה כמו שפה... בכל מקרה אני מאד מודה לך על כל התשובות והיחס!

חו"ל זה דבר כללי מאוד

בארה"ב החינוך באופן עקרוני (לדעתי) מאוד ירוד, הוא מבוסס על שיטות צבאיות דיסציפלינריות (משמעתיות) ולא על חשיבה אינדיבידואלית. זה נכון מגיל גן ועד תארים מתקדמים, שוב, על פי נסיוני.

roy269

New member
אפשרויות עבודה בניו-יורק

כסטודנטית תוכלי לנסות להשיג משרה באחת מהמשלחות הישראליות הרבות בניו-יורק (קונסוליה / משלחת הרכש של משרד הבטחון וכו´) הסטטוס נקרא - עמ"י - עובד מדינת ישראל והם יוכלו להמיר את הסטטוס שלך מ - F1 לויזה הנדרשת - נדמה לי A2 כמובן שיש דרישה גבוהה למקומות אלה וקצת קשרים במקומות הנכונים יכולים לעזור בהצלחה

lost seagull

New member
האם צריך נסיון קודם בשביל זה?

הרי אני נוסעת ללמוד תואר ראשון... ואיך אני אמורה ליצור איתם קשר? אני מבינה שמהארץ אבל דרך מי?

roy269

New member
קשרים וכישורים

ידע תמיד מסייע ידיעת השפה ברמה טובה מסייעת, ידיעת שפות נוספות תסייע גם (בעיקר בקונסוליה) נסיון של עבודה עם מחשב והכרת תוכנות בסיסיות (וורד, אקסל וכו´) יעזור תמיד למשרד הבטחון יש מרכז הערכה בארץ נסי ליצור קשר עם כ"א שלהם בקריאה שניה של הודעתך אני רואה שאת לפני צבא ולא עומדת לעשות שרות יכול להיות שזו תהיה מכשלה מסוימת בעת הפניה למשרד הבטחון קשרים אישיים - אם יש, יכולים להפוך את התהליך לחלק יותר בהצלחה

lost seagull

New member
אני דוברת 4 שפות...וגם יש לי אפילו

קצת יותר מידע בסיסי במחשבים....אז אני אברר...... תודה רבה לך!

למעלה