לימודים בפתוחה

amirxbox

New member
לימודים בפתוחה

אני כרגע לומד מדעי המחשב בבן גוריון ושוקל להפסיק אחרי הסמסטר לאחר שכנראה אסיים עם ממוצע 70 +- את סמסטר א. הסיבה שאני שקול להפסיק היא הלחצים הכבדים שנקלעתי אליהם, קשה לי לעמוד בעומס. לפי מה שהבנתי בפתוחה יש אפשרות לפרוס את התואר למשך זמן ממושך אבל אין לי מושג לגבי שיטת ההוראה שם חוץ מהמלצות חמות שנתנו לי סטודנטים שלמדו שם כמה קורסים לפני שהגיעו לבן גוריון. בקיצור אני מעוניין לדעת אם יש תרגולים , אם יש מקור טוב ללמוד ממנו וכו. תודה לעונים.

vinney

Well-known member
מה פתוחה? מי פתוחה?

פסססט... פה
אתה לא הראשון עם התהיות האלה, בהחלט היתרון הבולט של הפתוחה זה הגמישות הרבה מאוד שהיא מאפשרת מבחינת לוחות הזמנים. תעבור על המאמרים, ואם יש לך שאלות - יש פורום או"פ שלם בתפוז, ולגבי תוכניות לימוד וקורסים, נשמח לעזור לך גם פה

amirxbox

New member
תודה , ממה שהבנתי

מסטודנטים שעשו שם כמה קורסים והיום בבן גוריון, החומר מאורגן ולא מבולגן כמו בן גוריון והם מרגישים הרבה יותר "סגורים " על החומר שהם למדו בפתוחה. (אולי בזכות הלמידה העצמית).

ELIELI22

New member
בתור סטודנט בפתוחה ...

האוניברסיטה הזו היא לרוב המסודרת ביותר שתמצא , עם המנחים הטובים ביותר , עם רמה גבוהה מאד , עם כמות חומר גדולה יותר כמעט בכל קורס שתדרוך ... כמה חסרונות : 1> יש כמה מעסיקים שעדיין לא מבינים את היתרונות של סטודנטים בפתוחה . 2> עדיין אין בה דוקטורט . 3> אני חושב שבחלק גדול מהקורסים יותר קשה ומכאן הציונים נמוכים בהרבה מבמוסדות אחרים . שוב יתרונות , למרות הקושי רוב הקורסים גם הקשים ביותר מאד פיירים , אין הרבה מקצועות מכשילים בכוונה , אין משחקי ממוצע לכל מיש לומד באוניברסיטות האחרות ומכיר את זה . יום טוב ובהצלחה .

the new L

New member
אני עשיתי תואר ראשון

בפתוחה, ועכשיו סיימתי סמסטר ראשון של השלמה לתואר שני בבן גוריון (במתמטיקה, התואר הראשון היה במדעי המחשב), ולדעתי, לפחות במתמטיקה של תואר ראשון הרמה והקושי בפתוחה גבוהים יותר מבבן גוריון.

fischer

New member
האו"פ והאופציות..

נחמד. לא ידעתי שאפשר לעשות תואר ראשון במדמ"ח באו"פ ותואר שני על-סמך התואר הראשון. התארים שלהם מוכרים בכל האוניברסיטאות? האם מתייחסים לתואר מהאו"פ בשוק העבודה כאל תואר באחת האוניברסיטאות, או שתמיד כדאי להמשיך לתואר שני באחת האוניברסיטאות לאחר לימודי תואר ראשון באו"פ?

GuestOfHonor

New member
התארים של האו"פ

מוכרים כמו כל תואר של אוניברסיטה מאושרת ע"י המועצה להשכלה גבוהה. מבחינת השוק, זה תלוי את מי אתה שואל
. יש כאלה שמחזיקים מהאו"פ פחות מרוב האוניברסיטאות האחרות, ויש כאלה שיגידו לך שבן אדם שמסוגל לסיים תואר שלם בלמידה עצמית הוא בדיוק הבן אדם שהם רוצים לחברה שלהם. לי אישית יש חבר טוב מהתקופה שלי באו"פ שמצא עבודה עוד לפני סיום התואר ובלי רקע קודם. אגב - יש פורום של האוניברסיטה הפתוחה אם יש לך שאלות לגבי זה.

vinney

Well-known member
לא הייתה לי בעיה למצוא עבודה

לרוב בוגרי או"פ מאוד מוערכים (בוגרי מדמ"ח/מתמטיקה, זה פלח השוק שאני עובד בו).

fischer

New member
ובקשר לאפיק המעבר למדמ"ח:

תוך כמה זמן בד"כ מסיימים את 6 הקורסים הנדרשים למעבר? (מתמטיקה דיסקרטית אינפי I חדו"א ב אלגברה I אלגברה II מבוא למדעי המחשב C++ / Java) יש לך מושג בנוגע לאחוז הסטודנטים המגיעים לציון 85+ (ע"מ לעבור לב"ג)?

vinney

Well-known member
הזמן תלוי רק בך ויכולות שלך

כדי להגיע לציונים גבוהים ולעשות את הקורסים האלה בשנה, אתה צריך להשקיע את כל הזמן שלך בלימודים. תשאל בפורום האוניברסיטה הפתוחה, אולי מישהו שם יכול לעזור לך מנסיון עם האפיקים או משהו כזה

ELIELI22

New member
תלוי מה את עושה במקביל ??

אחוז הסטודנטים המקבלים 85+ הוא נמוך מאד לדעתי . אני יכול לספר לך שרק רבע מהסטודנטים עוברים (מאלו שנרשמו לקורס) את הבחינה של מבוא למדעי המחשב C++ / Java . אינפי I נראה לי שגם כן אחוזים נמוכים עוברים . אבל אסור לשכוח שאין שום מיונים ונרשמים הרבה אנשים שאין סיכוי שהם יצליחו בקורס זה או אחר . הכל תלוי בך . כמה תשקיעי . אם אני לא הייתי עובד הייתי מסדר לי כך : תוכנית **************** מתחיל עם דיסקרטית +לינארית I + מבוא למדעי המחשב סמסטר 1 . סמסטר שני אינפי + לינארית II (+ אולי חדוא ב) . סמסטר שלישי חדוא ב (אני לא ממליץ בקיץ . הקורסים הקשים מאד פה : הם אינפי I ולינארית I . (שני הציונים האלו הם משלושת הציונים הכי נמוכים שלי בתואר עד כה ). דיסקרטית קורס מהנה ומעניין (לדעתי ) אבל דורש השקעה , מבוא למדעי המחשב למי שאוהב תכנות קורס נחמד מעניין כיף . לינארית II אני לא עשיתי, אבל לפי מה שהסבירו לי פחות קשה מלינארית I . חדוא ב לא קשה במיוחד , המון המון המון חומר , אבל אם את לומדת כמו שצריך , אז לא צריך להיות אינשטיין בשביל לסיים בציון גבוהה .

the new L

New member
*תיקון קל

(פשוט שמתי לב שעלול להשתמע מדברי שאני עושה המון השלמות :)) זה היה סמסטר ראשון של השלמה, אבל גם אחרון של השלמה
מעכשיו אני סטודנט מן המניין לתואר שני במתמטיקה

למעלה