לימודים בצ'כיה.

rdhkvmvk

New member
לימודים בצ'כיה.

היי.
אני בן 21 (משוחרר) ומתחיל לחשוב על לימודים.
אני לא מעוניין ללמוד בארץ כרגע מסיבות כאלו ואחרות והתחלתי לחשוב על איזה אופציות יש לי.
האופציה הכי ריאלית שלי לפי ראות עיניי, (בן אדם שמתכוון להתחיל ללמוד סביבות אמצע-סוף 2017, ועד אז יהיה לו גג 70K ש"ח) זה לימודים בצ'כיה. למה? כי שם אתה פטור מדמי לימוד אם אתה יודע צ'כית.
אני לא יודע צ'כית. אבל אני יודע עברית, אנגלית, ספרדית ורוסית ברמה ממש טובה כי אני תמיד לומד שפות. ברור לי שיהיה מאוד קשה ללמוד צ'כית ברמה מספקת אבל אני חושב שאתמודד עם זה.
החומר באינטרנט על לימודים בצ'כיה די דל חוץ מאתרים ממומנים ורציתי לדעת אם יש כאן מישהו שהתנסה בדבר ויכול לשפוך קצת פרטים?
בנוגע למקצוע הלמידה אני עדיין מתלבט. בהתחלה הייתי סגור על וטרינריה, אבל בשבועות האחרונים עברתי על התכנים שקיימים בדרך לתואר הנכסף ואני לא בטוח שאני אצליח לסיים אותו אז אני שוקל לעשות משהו בתחום של קולנוע/עריכה שזה תחום שאני מאוד מאוד אוהב ומאוד אשמח להתעסק בו. השאלה אם צ'כיה זה מקום טוב ללמוד בו את הדבר?
אני בטוח שיש עוד מדינות רלוונטיות אליי פשוט זה מה שאני מכיר עד עכשיו. אשמח לעזרה.

ANZ1

New member
לימודים בחינם

יש כל מני מדינות שהלימודים בהם בחינם או קרוב לחינם אם הלימודים הם באוניברסיטה ציבורית בשפה המקומית.
בגרמניה, שוודיה, נורווגיה.
אתה יכול לבחור איזו שפה אתה רוצה ללמוד

קח בחשבון שיש עוד הרבה עלויות פרט לשכר לימוד

Boston Guy

New member
כשאח שלי היה בן 6 שאלו אותו "מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול"

התשובה שלו הייתה:
"אני רוצה להיות נהג. או סנדלר. בעצם - אני רוצה להיות נהג סנדלר".

נזכרתי בזה כשקראתי את ההודעה שלך.

יש כל כך הרבה אספקטים לא מציאותיים בהודעה שלך שקשה לבחור מהיכן להתחיל.

מהאספקט הכלכלי?
70,000 ש"ח יספיקו לך - בקושי רב - ללימודים אקדמאיים בישראל באוניברסיטה ציבורית. בהנחה שאתה תצליח להתקבל.

בכסף של העולם הגדול, מדובר על פחות מ 20,000 דולר. או 15,000 יורו. זה לא מספיק לשנת קיום אחת בחו"ל, שלא לדבר על לימודים אקדמאיים.

מאספקט השפה?
כשאתה כותב אני שולט ב 4 שפות ברמה "ממש טובה" - יש לך קבלות בנושא?
מנסיון מצטבר - אנשים מערכים את הידע שלהם בשפות ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהוא באמת (וזה כולל את שפת האם שלהם...).
אתה מסוגל לכתוב בצורה אקדמאית בכל אחת מהשפות הללו שאתה לכאורה "שולט" בהן? אתה מסוגל לקרוא מאמר אקדמאי בשפות הללו (וגם להבין אותו)?
אתה מסוגל לתת הרצאה ברמה אקדמאית של 15 דקות בכל אחת מהשפות הללו?
ניסית לעבור מבחן TOEFL או IELTS או מבחן מתכונת אחר בכל אחת מהשפות שעליהן דיברת כדי לראות איזה ציון אתה מקבל?

ומאספקט נושא הלימודים:
אין שני דברים שיותר רחוקים אחד מהשני משני התחומים שעליהן דיברת.
בת'כלס - אתה לא "סגור" על כלום.

אותו "נהג סנדלר" שאיתו פתחתי את ההודעה הזו בסופו של דבר חי לו היום עם דוקטורט בניהול, תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בהנדסה.

rdhkvmvk

New member
תשובות

קודם כל, אני כרגע מתעניין בכל הנושא. אני לא מתכוון ביום ראשון הקרוב ללכת ולסגור הכל.
בעניין התקציב - עשיתי חישוב די פשוט. במידה ואתקבל ללימודים חינם בצ'כיה, בהתחשב במחיה הממש זולה שם הכסף שיש לי יספיק לכשנתיים - שנתיים וחצי. וכמובן שאעבוד שם באופן מוגבל עם הויזת עבודה. אז לפי מה שאתה רושם אני מבין שלא התייחסת אפילו לתוכנית שלי, תקן אם אני טועה.
בעניין השפה - לא אין לי יותר מדי קבלות ,מה שרשמתי הוא הבעת אמונה ביכולתי - לא טענתי בשום צורה שיש לי כרגע יכולת דיבור אקדמית בשפה כזו או אחרת אלא רק שליטה טובה בשפות שבעזרתה אני מאמין שאוכל בעזרת קורס כזה או אחר להגיע לרמה המספקת.
בנוגע לתחומים, נכון אני לא סגור על מה ללמוד עדיין.. עדיין בתהליכי בירור.

ANZ1

New member
מה שאני היתי עושה

אני במקומך היתי שואל את עצמי 2 דברים
1. איפה אני רוצה לגור במהלך הלימודים ואחריהם, אם אתה כבר לומד שפה חדשה, ועושה תואר אקדמאי במקום מסוים, זה המקום הכי סביר שתוכל להשאר בו אחרי הלימודים, גם מבחינת ויזות, גם מבחינת מציאת עבודה, ואגב הסיבה היחידה שכתבת לבחירת צכיה היא כסף, תבדוק, תגלה שצכיה לא כל כך זולה, לא הרבה יותר זולה מברלין, אולי 20-30 אחוז, מצד שני אפשרויות העבודה בברלין יהיו הרבה יותר גבוהים, גם במהלך הלימודים וגם אחריהם, במקום זול גם המשכורות נמוכות
2. במצבך הלימודים הם לא רק דרך טובה להעביר את הזמן בכיף, אלא גם דרך הגירה ובניית עתיד, במקומך הייתי בוחר את המקצוע הכי פרקטי, ואפשרי, לימודי וטרינריה שלוקחים 6 שנים ,הם הרבה יותר ממה שאתה יכול להרשות לעצמך, אתה כבר הבנת שבכל מקום עולה כסף ואתה צריך חסכונות, מה תעשה אחרי שנתיים שיגמרו לך החסכונות ?
אני במקומך הייתי מחפש לימודים לתואר ראשון (3-4 שנים) וכאלו שאפשר לעבוד במקצוע רק עם תואר ראשון.
3. בוסטון גיא ניסה אולי לבלבל אותך, אותי התשובה שלו דווקא נראית מרגיעה, הנה האח שלו שלא ידע מה הוא רוצה מהחיים שלו סיים דוקטור, לא כזה רע.
ולסיום אני במקומך הייתי בוחר בברלין, קופנהגן או אוסלו ואת הלימודים הכי פרקטים שעדיין יכולים להתאים לך.

rdhkvmvk

New member
תשובות

היי!
הסיבה שלי לבחירת צ'כיה כרגע היא גם הכסף אבל גם המקום עצמו. הייתי בפראג והתאהבתי במקום ובאנשים. ואני באמת מתכוון להגר אחרי הלימודים וצ'כיה נראית לי אופציה מצויינת. כמובן שיש עוד המון מדינות בעולם ולכל אחת יתרונותיה וחסרונותיה אבל צ'כיה כרגע היא המועדפת עליי.
אני כרגע מחפש לימודים בתחום הקולנוע בצ'כיה אבל במה שאני מוצא לא מצויין אם הלימודים הינם בחינם (ז"א בצ'כית וכלולים במסלולים שבחינם.)

GeJuFan

New member
אממ יש לצ׳כיה בכלל

תעשיית קולנוע משגשגת? כלומר אני בטוחה שהיא קיימת אבל השאלה היא האם זה ברמה של נגיד גרמניה, צרפת וספרד או שזה יותר ברמה של ישראל (ולא אני לא חושבת שתעשיית הקולנוע בישראל היא יחסית משגשגת היא קיימת וסרטים נעשים אבל אין ממש תקציבים)
&nbsp
אז השאלה היא האם בכלל תהייה לך מחייה בתחום הזה?
&nbsp
משזה נאמר, אם זה מה שאתה רוצה, לך על זה. רק ממליצה כן לדאוג לרזרבות, וקח בחשבון שאולי תצטרך להתכלב לא מעט במהלך שנות הלימודים, וזה כולל השכרת דירה עם שותפים.

ANZ1

New member
צכיה היא אמפרית קולנוע

בתחום של סרטים שנקראים XXX
אמרת סרטי פורנו אמרת צכיה

ANZ1

New member
הגיוני

אתה מחפש לימודים בצכיה, באוניברסיטה ציבורית צכית בשפה הצכית.
אבל אתה מחפש באנגלית סביר שלא תמצא
חפש בצכית

למעלה