לימודים בקנדה, הגירה לקנדה

לימודים בקנדה, הגירה לקנדה

לשאלת רבים אני מוסיף כאן תשובה לשאלה נפוצה לגבי לימודים והקשר בין לימודים והגירהץ הלימודים בקנדה לסטודנטים זרים הם יקרים מאד. מי שלא שוקל הגירה, צריך לחשוב פעמיים על עלות הלימודים בחו"ל לסטודנטים זרים. מי שכבר יש לו PR משלם שכר לימוד סביר מאד המסובסד על ידי תקציבים ממשלתיים, ויכול לקבל הלוואות נוחות למימון הלימודים. הלימודים בקנדה יקדמו מאד את הקריירה הקנדית ואת סיכויי ההצלחה בתהליך הגירה. מי שמסיים אפילו לימודי תעודה בני שנה אחת יכול לבקש להישאר בקנדה ולעבוד במקצועו כשנה כדי לרכוש ניסיון קנדי בתחום לימודיו, ואם מצא מעסיק הוא יקבל רישיון עבודה לשנה. במידה והמעסיק מבקש להפוך את העבודה הזמנית לבעלת אופי קבוע ניתן לבקש ולקבל PR בהליך מהיר ביותר. אם יש לך פתרון לנושא המימון כמו חסכונות או גיבוי של משפחה עשירה לימודים בקנדה הם רעיון טוב מאד. יש בקנדה גם מסלול של סטודנטים לומדים ועובדים, שמקל על הנטל הכלכלי, התוכנית נקראת קו-אופ. מי שמחליט ללמוד בישראל ולהגר אחרי קבלת התואר צריך לבחור מקצוע ותעודות שיש להן ביקוש וערך בקנדה או שתהליך ההכרה, הרישוי או ההסבה של התיעוד והרישוי הוא קל יחסית. כדאי במקביל ללימודים לצבור 4 שנות ניסיון במקצוע מזכה (ראה CIC – NOC ) ויזות לימודים לקנדה ניתנות ע"י ה־ CIC (סוכנות ההגירה הקנדית) לאחר שהתקבלת לתכנית לימודים מזכה במוסד מאושר. להלן לינק לאתר ההגירה המסביר את עינייני אשרת סטודנט לקנדה . להלן קישורים לאתרי חיפוש והערכה של תוכניות לימודים, לאתרים המסחריים ( עוד אתר מסחרי ) אתם צריכים להתייחס בחשדנות ראויה "ייזהר הקונה", בדקו את המידע אחר כך באתרים הממשלתיים ולא תצטרכו לשלם למתווכים שיעשו עבורכם את מה שאתם יכולים לעשות לבד.. אם אתם לא מסוגלים למלא לבד את ניירת הקבלה יכול להיות שאינכם בשלים ללמוד בקנדה, לימדו אנגלית בישראל או בואו ללמוד בקנדה תוכנית לימודים באנגלית ורק אחר כך תגישו בקשה ללימודי תעודה או תואר.

קרמי

New member
תוספת קטנה

בנוגע לעבודה אחרי לימודי תעודה בני שנה אחת. חשוב להבהיר שזה רק למי שלומד במוסד שמסובסד על ידי הממשלה, אוניברסטאות וקולג'ים יש זכות לעבוד אחרי זה אם מצא מעסיק. לכאלו שלומדים בבתי ספר אחרים יהיה קשה יותר למצוא עבודה ובעצם אין שום הבדל ביניהם למי שפשוט מגיע ומחפש עבודה כתייר. צריך לפנות לבקשת LMO. זה מה שלפחות הבנתי.. אבל בכל זאת אני אנסה את מזלי כדי למצוא מעסיק..

spirt85

New member
אפשר בבקשה פרטים על LMO

או אולי קישור כלשהו בנושא... תודה מראש.

LMO הוא המלצה להעסקת עובד זר

שאותה יש לבקש ולקבל ממשרד משאבי אנוש של ממשלת קנדה (HRSDC) שהוא מקבילה למשרד העבודה בישראל. את ה LMO יכול לבקש רק המעסיק, עבור עובד שהוא מבקש להעסיק שהוא אזרח זר. יש מקצועות רבים שפטורים מ תהליך ה LMO ויש מקצועות שבהן LMO חיובי הוא אוטומטי או מהיר כיון שיש בהם מחסור כרוני בעובדים. ויש מקצועות שהן יש לחכות ל החלטה עד 8 שבועות.

shipy1234

New member
תוספת קטנה לגבי תואר שני

אפשרות ביניים, היא ללמוד בזול תואר ראשון בישראל ואז תואר שני בקנדה. ישנם תוארים שניים שעולים עלות דומה לתושבים ולאזרחים זרים כגון חלק מה- MBA. ואז נהנים מכל היתרונות שציין מושל"ט ובהם שפה, ניסיון קנדי, השכלה קנדית, נטוורקינג, נקודות נוספות בבקשה.

April girl

New member
shipy1234

האם תוכל להמליץ על על תוכניות MBA כאלה? או להמליץ איפה ניתן לאתר עוד מידע? תודה מראש

shipy1234

New member
לא מכיר את כולן אבל

חבר טוב עשה MBA ב- UBC. היה מאד מרוצה ושילם שכר זהה לתושב. ה- MBA שם נחשב בין ה- 100 הטובים בעולם ובין 5 הטובים בקנדה. כמובן שאם כבר קנדה עדיף יורק או טורונטו אבל אני לא מכיר את התנאי תשלום שם.

biomech1

New member
MBA ב-QUEENS U

http://business.queensu.ca/news/2006/10-13-2006-qsb-ranking.php למיטה הבנתי - מקום "יוקרתי" ו"נחשב" לפחות באותה מידה ביחס למקומות שציינת (ראה קישור).

iritsh1

New member
למושבניק - האם אפשר לקחת קורס באנגלית בקנדה

כדי לחזק את השפה טרם תחילת הלימודים? במידה ומצאתי מסלול שאותו אני רוצה ללמוד, האם אני יכולה ליצור קשר עצמאי עם מוסד הלימודים או דרך מטווח כלשהו?

למעלה