לימודים בקנדה

שלוקי1

New member
לימודים בקנדה

ברצוני לדעת מהי עלות לימודי תואר שני בקנדה? האם יש מילגות? סטודנטים מקבלים אישורי עבודה? כמה שעות ניתן לעבוד? מה מחיר המעונות
 
בכל אוניברסיטה העלות אחרת

אין מילגות לסטודנטים זרים. סטודנט יכול לקבל רישיון עבודה ל 20 שעות בשבוע, אבל נדמה לי שרק אחרי חצי שנה. בהתחלה אפשר לעבוד רק בקמפוס, עד 20 שעות ללא צורך ברישיון עבודה.
 

בוביקון

New member
למה אתה פסימי?

לתואר שני ומעלה, יש מלגות, קשה יותר להשיג אותן, אבל בהחלט יש ואני אפילו מכירה כמה ישראלים שקיבלו אותן. המלגות יהיו יותר נפוצות באוניברסיטאות גדולות מאשר בקטנות. צריך לקחת בחשבון עלות מחייה של מינימום 1500 דולר בחודש, כמעט בלתי אפשרי לעבוד בזמן תואר שני, לא הייתי בונה על זה.
 
אני אשמח אם תוכלי לתת קישורים

לטפסי בקשה למילגות שיכולים להגיש מועמדים לתואר שני מישראל באוניברסיטאות קנדיות גדולות.
 

בוביקון

New member
זה תלוי אוניברסיטה ותלוי תחום

אי אפשר לתת לזה קישור. באוניברסיטת טורונטו בכל מגמה יש מקומות לתואר שני עם מלגה, לא צריך שום טופס, אתה נרשם ללימודים ומספרים לך שהתקבלת עם או בלי מלגה לימודים ובנוסף עם או בלי מלגת מחייה (שכמעט ולא קיימת בתואר שני, רק בדוקטורט).
 

בוביקון

New member
עוד הבהרה חשובה

(בעקבות מקרה מטבוחה) אין משתמע מזה שכל מי שרוצה להגיע לקנדה וללמוד תואר שני עם מלגה, זה הפתרון בשבילו, ממש ממש לא. זה נדיר להתקבל עם מלגה ויש המון מועמדים ומי שיתקבל זה בדרך כלל אנשים עם המלצות אקדמיות מתאימות והישגים גבוהים מאוד בהתאם. אם אין לא היה לי ממוצע מעל 95 והמלצות מעולות, לא הייתי מתחילה לחלום על להתקבל עם מלגה.
 

lion53

New member
הבהרה קטנה.

ממוצע מעל 95 ממש לא מעניין אף אחד. התירגום הולך כך: 75+ בכל מקצוע בנפרד זה A. (מי שסיים אוניברסיטה). ואז GPA מחושב בהתאם. כלומר אם סיימת תואר עם ממוצע 80 יש סיכוי שתקבל אצלם GPA 4.0. ממוצע 95 נשמע להם כמו נניח 5.47 בשכלה הבולגרית נשמע לך. לא אומר דבר. תואר מתקדם הוא לא על קורסים אלא על תזה. מה שקובע זה המלצות אקדמיות, מאמרים וכו'. בארץ בדרך כלל לא עושים כל עבודה מחקרית בתואר ראשון. עקב כך אין המלצות מתאימות. המלצות מסוג זה קובעות את טיב הסטודנט וגם את מתן המלגה. יש מלא אנשים בקנדה שמסיימים תואר ראשון עם GPA 4.0. אבל אף אחד לא מתרגש מזה. לכן קשה לקבל מלגה לתואר שני. אבל אפשר.
 

בוביקון

New member
קודם כל יש A פלוס

שזה יותר כמו 90. כמו שאמרת, אין מאמרים בתואר ראשון, אבל אם תביא אישור שאתה נמצא באחזון העליון זה ועוד איך ישפיע על הסיכוי לקבלת מלגה ביחד עם המלצות טובות.
 

lion53

New member
בתרגום של WES אין A+.

האמת אני פחות יודע על תואר שני ויותר על דוקטורט. כנראה אתה מעודכן יותר ממני. אתה לומד בקנדה?
 
אצלנו במחלקה

(HPME באונ' טורונטו) כל סטודנט לשמתקבל לתואר שני מחקרי (יש לנו גם תואר ללא תזה) מקבל מלגה. אבל, זה אחד הדברים שפועלים נגד קבלת סטודנטים זרים- עבור סטודנטים זרים האוניברסיטה לא מקבלת מימון מממשלת אונטריו שאותו כן מקבלים אזרחים/תושבי קנדה. התוצאה: לקבל סטודנט זר עולה יותר לאוניברסיטה. לכן המדיניות היא לקבל סטודנטים זרים רק אם הם מצטיינים במיוחד, ובעלי פוטנציאל מחקרי מוכח.
 
למעלה