לימודים, בשביל מה?!

לימודים, בשביל מה?!

שלום! רציתי לשתף אתכם במחשבות שעוברות לי בראש בזמן האחרון. אני בכיתה י"א ועוד חודש וחצי אני עומדת להיכנס לכל הטירוף הזה שנקרא "בגרויות". כבר מכינים אותנו לקראת זה ואני יודעת שזה הולך להיות קשה. בכיתה י` גם היה לנו בגרויות, נכון, אבל זה היה שונה כי זה היה רק ב-3 מקצועות קלים יחסית (תנ"ך, מת` ולשון) ועכשיו זה מגיע. השנה יש לנו משו כמו 7 בגרויות על המונהמון חומר ואין לי מושג איך אני יעשה את כולם בחודשיים בלי להשתגע!! שתבינו, אני אחת שהיה לה ממש חשוב הלימודים ואני משתדלת להוציא ציונים טובים בכל המקצועות אבל זה פשוט יותר מידי! תמיד כשאני לומדת למבחנים, מתכונות, בגרויות וכו` זה ממש קשה לי ללמוד כשאני אפילו לא יודעת בשביל מה! מה אני יעשה עם זה?! אוקיי, אז זה יעזור לי להתקבל לאוניברסיטה או למכללה, אבל לפעמים זה פשוט לא שווה את זה!! ברור לי שאני לא הולכת ללמוד רפואה או כל מקצוע אחר שדורש כ"כ הרבה שנות לימוד. אין מצב (באמת!) שאני ילך לאוניברסיטה כי אני לא רואה את עצמי יושבת עוד 3 שנים בכיתה.. מקסימום אקח איזה קורס או שניים במכללה בשביל תעודה מקצועית. אז האם באמת שווה להשקיע כ"כ הרבה מאמץ בלימוד חומר שאפילו לא מעניין בכלל?? אני אוהבת ללמוד, אבל לא בלחץ. למה אי אפשר ללכת לבצ`פר ופשוט ללמוד בכיף? בלי לחץ ובלי בגרויות ובלי שטויות! למה חייבים להפוך את הבתי ספר לבתי חרושת לבגרויות?? נמאס לי להשקיע את כל כולי עד הטיפה האחרונה בלימוד ושינון חומר משעמם רק בשביל לקבל מספר! בעצם אומרים לנו שאנחנו נמדדים ומוערכים ע"פ מספרים ושלכישרונות ולאישיות שלנו אין שום ערך! טוב יכול להיות שאני קצת מקצינה את זה אבל זה בגדול ההרגשה הכללית. אני מוצאת את עצמי באה לבצ'פר רק בשביל שיסמנו לי וי ליד השם כי ממש מקפידים איתנו על נוכחות בשיכבה בעקבות גל ההברזות שחוגג אצלינו..אני שונאת את הבצ'פר! אני צריכה את החופש שלי! ממש התדרדרתי בלימודים בחודשיים האחרונים וכל השיחות טלפון של המחנכת אחרי כל 3 ימים שאני לא באה גורמות לי אולי לבוא, אבל אני פשוט יושבת ולא מקשיבה! אני כמו עציץ! פשוט אין לי כוחות יותר ואני לא מסוגלת להכריח את עצמי ללמוד!! בבקשה תעזרו לי! תגידו לי שזה לא רק אני ושאני לא לבד...

אליאן3

New member
אני בדיוק כמוך ..

אבל אני עוד בכיתה י'... מה גם שאיזו מורה אמרה לנו: "זה שלמד והצליח יצליח לחלץ את עצמו ממצבים קשים מזה שלא ללמד.." אין לי כח ללמוד.. המורים אצלינו דפו*** העיקר שיש לך ליד השם וי, וציון מעל 85 אז כולם אוהבים אותך. אין לי כח ללמוד וכבר לא אכפת לי מכלום, תנו לי לחיות בשקט.. בסופו של דבר כולם ימצאו את עצמם במקום אחד.

נכון..אבל עד אותו מקום יש זמן וצריך

לנצל אותו הכי טוב שאפשר. במבה.

חח לבד?! זו את אני וכל מדינת ישראל

בקיצור הבעת את רוב הדברים שאני חושבת.. אם יש לי עצה? אני בעצמי די נמאס לי למרות שאני תלמידה טובה אבל תנסי לקחת גם את הזמן שלך שלא תרגישי שבי"ס יותר מדי משתלט לך על החיים, והכי חשוב תזכרי שזו השנה הכי קשה בתיכון ועוד מעט היא תסתיים רק עוד קצת,רק עוד מאמץ. במבה.[שגם כן זקוקה לקצת עידוד בנושא הזה]

למעלה