לימודים/הכשרה כטבח ?

לימודים/הכשרה כטבח ?../images/Emo141.gif

סיימתי תואר דורשני, רק ע"מ לגלות שאני לא מעוניינת לעבוד במקצוע. אני מתלבטת לעשות הסבה לתחום מאז מתמיד היה קרוב לליבי (אוכל). בעבר עבדתי במטבח "עיסקי" (קייטריניג) במשך מספר חודשים, ולכן אני מודעת לעבודה הפיזית הקשה. אני לא מודעת לגבי איכות בי"ס בארץ, מה מסלול הקידום של טבח מתחיל, הערכה גסה לגבי טווחי השכר במקצוע וכו'. אשמח לשמוע כל מידע/עיצה/הכוונה שניתן, האם ללכת ללמוד קודם ואז לחפש עבודה, או לחפש עבודה במטבח וללמוד בשטח?, האם ישנם בי:ס שחשבים "יותר", וכל מידע אחר. המון תודה. שבת שלום [email protected]
 

terroir

New member
לא תשובה אבל נקודת התחלה

עד שיגיעו החכמים לחוות את דעתם, את מוזמנת לעיין בדיונים שהיו לנו בעבר על מוסדות ולימודים בארץ, בפריס ובניו-יורק (קישורים למטה, ובהודעות שבתוכם יש קישורים לשרשורים נוספים). אם את מעוניינת בלימודים ברמה גבוהה ממש, אולי יעניינו אותך גם קצת קיטורים על רמת הלימודים והשפים בארץ, בעיקר על תרבות טרנדית לעומת תרבות קולינרית, כאן וגם כאן.
 

terroir

New member
ונעלם לי קישור אחד

ה"כאן" השני היה צריך בעצם להיות מכוון לפה.
 
זה היה זריז....../images/Emo160.gif

הנימה שבין השורות היתה די ביקורתית לגבי רמת הלימודים בארץ. מה יהיה מסלול השתלבות של טבח "צעיר" שסיים קורס בתדמור/דביר/ושו"ת ? האם כדאי לעשות את מסלול הקרוס הארוך יותר, או קורס קצר יותר ולהשתפשף יותר בעבודה מעשית במטבח ? מה מצב הביקוש לטבחים בעלי ניסיון מעוט (מוטיבציה בשמיים) ? בימי בצבא העליזים כששאלו אותי באיזה תפקיד ארצה לשרת, תמיד אמרתי שלא אכפת לי רק באיזה תפקיד, אלא גם באיזה סביבה של אנשים. מה דעתכם ? יום ראשון שמח לכולם !
 
שקט פה ..... ,

אני יודעת ששאלתי היא "נדושה",ובאמת שחפשתי כל מידע שאפשר דרך המנוע.. פשוט יש לי מוניטין של אחת נוטה לבדוק האם יש מים בבריכה לפני שהיא קופצת ראש... איפה אתם למדתם בישול?, מה הביקוש היום לטבחין חסרי ניסיון (מוטיבציה בשמיים), מה דעתכם על לימודים בארץ (דביר/בישולים) יום שני שמח ! [email protected]
 

avat

New member
טבחות כמקצוע

אז ככה, המקצוע תובעני להחריד, השכר די מינימלי - עד שמגיעים לבכירות. אני נטשתי את המקצוע וממשיך בו כחובב. למרות הביקורות בארץ, אני חושב שתדמור נותן יסודות טובים. ולא לצפות לדברים בעננים אלא ליסודות. הבנתי שאת אקדמאית? גם אם לא, אז ברור לך חשיבות היסודות (כשם שבוגר כלכלה לא הופף למחרת למנהל בנק (אולי כספר)
. אני ממליץ על הכיוון שאני הלכתי בו: לסיים תדמור, לעבוד במלון עם מטבח איכותי (דוגמת שרתון) ובמהלך שנה וחצי להשתדל לעבור בו את מירב המחלקות (כעוזר או פועל פשוט). החל בקבלת הסחורה (זה בד"כ לא טבחים אך למדתי שם המון), קצביה - אחד מתפקידי המפתח ועוזר המון אח"כ. אח"כ "עליתי" למטבח - לכל מחלקותיו. שנה - שנתיים כאלה זה בסיס נפלא למקצוע. חשוב לדעת על טבחות - דבר אחד דומה שם ל"היי טק". התחלופה, היא מטורפת אך גם תנאי לקידום. עוברים בין מטבחים / מלונות, בכל אחד מנסים לקבל תפקיד טוב יותר. אם תבחרי במטבח מסעדות, זה דומה בעיקרון ובכל מקרה, התחלה במלון טוב נותנת יסודות מעולים. שכר שפים נמדד באלפי $, שוב, תלוי מלון ותקופה. בהצלחה
 

bouquet garni

New member
אני לא רואה בשאלתך "נדושה"

כמה המלצות. לא יודע להמליץ לך על בתי ספר לבישול בארץ ואני ממליץ לך לכוון את תחום הלימוד לתחום בו אתה מעוניין לעסוק כך שאם מעניין אותך בישול עילי צרפתי היתי ממליץ ללכת ללמוד בצרפת או לפחות במוסד שמתמחה בתחום הבישול שאתה מעוניין לעבוד בו. חשוב מאד להכיר את בית הספר בו אתה מתכוון ללמוד ולברר מראש את טכניקות הלימוד והחומרים שמשתמשים בהם. בתי ספר שמשתמשים בתחליפים כמו מרגרינה או אבקות מרק למינהם לא שווים את הכסף לדעתי. בכל מקרה אני היתי ממליץ לך להדיר את רגליך מכל המטבחים המוסדיים (גם אם זה בית מלון 5 כוכבים) - אלא אם הבישול המוסדי הוא מה שמעניין אותך כמובן.
 
אמממם שאלות קשות.

אני עדיין לא לא יודעת באיזה תחום ארצה להתמקצע (יש תחומים רבים שאני לא מכירה, ויש עוד תחומים שאני מניחה שלא שמעתי עליהם...) אני מאמינה שם אעבוד/אלמד תקופה מסויימת בארץ ואחליט שזה אכן מה שאני רוצה לבטח אעבור הכשקרה מקצועית בחו"ל. כרגע ההחלטה למשכן את חיי, תמורת לימודים בחו"ל קצת מלחיצה (בקיצור הייתי שמחה לעשות זאת לאחר "השתפשפות" כלשהיא במקצוע. לשלב התחלתי (אם נוריד לרגע מהפרק את האפשרות ללימודים בחו"ל) היית ממצליץ על השתלבות במטבח כעוזר טבח, או לחילופין קורס של מספר חודשים בבישולים ? שוב תודה,
 

kaya11

New member
אין בעייה לעשות

את שניהם במקביל, במיוחד אם את חושבת על בישולים. אני למדתי בבישולים ומאד נהנתי. בבישולים מדובר על לימודים של בישול במסעדה ולא בבישול מוסדי ואם זה הכיוון שלך אז זה שווה. הרבה אנשים שלמדו איתי שם שמצאו גם עבודה בתחום כטבחים במסעדות/בתי קפה במהלך הלימודים והשילוב של השניים רק עזר להם. אני לקחתי את קורס הבישול שם אחרי שחזרתי מקורס הרבה יותר אינטנסיבי של בישול יפני בארצות הברית כך שבאתי עם רקע מאד ספציפי בבישול וכבר ידעתי במה אני רוצה להתמקד ומה שבישולים נתן לי זה בעיקר ידע נוסף בדברים שלא נוגעים בהם בבישול היפני ויכולת לאלתר יותר עם חומרים אחרים כשחסר לי המקור... (אני יודעת שלא אוהבים לשמוע את זה פה אבל אם רוצים לעשות סושי בארץ חייבים ללמוד גם בישול כללי אחרת המבחר יהיה מאד מוגבל...) כך שלי קשה ממש לחוות דעה על רמת הלימודים שם למי שבא בלי שום רקע קודם בבישול... אבל עדיין, אם רוצים לעבוד במסעדות ולא במטבח מוסדי בישולים עדיף על תדמור ולהיפך....
 

קא

New member
האחיינית שלי סיימה לימודי קונדיטור

בתדמור - ומאז לא ממש מצליחה למצוא עבודה. במקום האחרון שעבדה בו דרשו ממנה, למרות שהתקבלה לעבוד כקונדיטורית, לסייע במסעדה ולפלט דגים (מה שהוא שנוא נפשה מאז ומעולם). כך שהעתיד לא ממש מזהיר כנראה גם בתחום הזה.
 
למעלה