לימודים וחברים

אדם 08

New member
לימודים וחברים

שלום, אני סטודנט למדעי המחשב.בן 24... בזמן האחרון עוברת עלי תקופה מאוד לא קלה. אני מרגיש שאני תובע בלימודים. אני מוציא ציונים מאוד גבוהים, אבל החרדה מהלימודים, העומס הבלתי נגמר של עבודות והדכיפות של הכל - יצרו אצלי מנגון של שאיבה ללימודים. אני יוצא לעיתים רחוקות מהחדר. לומד כל היום. אני מרגיש באזיה מקום שזה גרם לי להתנתק מהרבה חברים שהיו לי. זה מוביל לבעיה נוספת שיש לי- אני בנ"א חברותי. מעולם לא הייתי במרכז הכיתה. אבל ככל שהתבגרתי עם הגיל, אני זוכר שיותר ויותר אנשים חפשו בחברתי. הבעיה היא שאני נקשר לאנשים מאוד. מצפה מהם יותר ממה שהם מציעים. ומתאכזב מהם מאוד. לדוגמא חברים שהיייתי עוזר להם בלימודים ובדיעבד מגלה שלא כ"כ שמחים לעזור לך כשאתה צריך. משתף אותם בכל מה שעובר עליך ומצד שני לא מקבל יחס של הקשבה. אני אחד שבד"כ לא שומר על קשר מרחוק עם חברים. ובכל שלב בחיים פשוט נוטש את החברים משלב קודם. אני יודע שזה גרוע, אבל אני פשוט לא אוהב את שיחות הטלפון על הא ועל דא עם אנשים שאתה לא רואה זמן רב. נפל לי הרבה פעמים האסימון שלפעמים אני שומר על חברים עם קשר רק מתוך מחשבה על איזו תועלת תצמח לי מזה בעתיד. אוליחלק מהעניין הוא הלימודים- אני מרגיש שהשיחות חולין עם חברים אמוד רחוקים גוזולות לי יותר מדי זמן. ובגלל זה פשוט הפסקתי אותן. אני מאוד חרד לניהול זמן לימודים שלי. אני מרגיש שגם ככה אני נאבק כדי להבין טוב את החומר. בהתחלה הייתי עונה לטלפונים של הרבה אנשים ששואלים אותי שאלות לימודיות. התחלתי לסגור את הנייד כדי שאצליח לעשות דברים גם משלי ולא רק לענות על שאלות. לענות נגיד על שאלות במייל, אני מסוגל לנתב לזמן מסוים. וככה אני מעדיף. המצב שלי בכלל מורכב יותר, כיוון שמי שהיה החבר הכי טוב שלי- הוא בן זוג של בחורה ששמתי עליה עין בתחילת הלימודים. אני לא בא אליו בטענות או משהו. אבל באופן עקרוני הייתי מעדיף להתרחק ממנו וממנה. אבל קשה לי. קשה לי כי אני אין לי חשק להכיר אנשים חדשים, אין לי כח לתחזק חבריות חדשות מאפס. נסיתי. באמת. מה גם שאני לא יודע אם טוב שאני אפגש איתה. אני לא רוצה להשלות את עצמי שאני נהנה בחברתה ושאולי משהו יצמח. אבל כדאי להסביר לה את מורכבות המצב? כי היא כל הזמן מזמניה אותי לצאת, ללמוד. נורא... הלימודים (עכשיו גם המצב הבטחוני- שאני סגור כל היום בבית, אבל זה שולי לדעתי) , התחרותיות עם אנשים שמשחביים עצמם חבירם שלך אבל בעצם רק רוצים לראות אותך מקבל ציונים נמוכים - כל זה גרמו לי לתהות אם יש מישהו בעולם שאני יכול להגדיר כחבר. הלוואי והייתי יכול לשלב בין העולמות. לצאת, לבלות לשכוח מלימודים. מצד שני אני רואה מימין ומשמאל בכיתה- שכולם לומדים כל היום... אני פשוט חושב... תואר זה דבר זמני... שווה להשקיע וצאת עם ציונים גבוהים ככל שניתן. מצד שני... זה כבר מנטרה שאני שומע מעצמי מגיל אפס... לגבי כל דבר... אז מתי מפסיקים. אני מרגיש בודד. לבד. מוקף 800 חברים בפייסבוק, אבל אף אדם קרוב. אין לי חבירם לצאת איתם למסיבות ופאבים. אני מרגיש רע. מה עושים? בשלב זה אני לא חשוב ללכת לייעוץ פסיכולוגי. הייתי שמח לשמוע דעות שלכם...וגם אם אין דיעות... לפחות פרקטי משהו מהלב.

יונתנטן

New member
פשוט

תשובה אחת לכל הבעיות שלך, ח-ו-פש! חופש אחי. אתה חיב לשחרר לחץ ובדחיפות! מה עם טיול שנתי? עוד כמה זמן אתה בכלל מסיים תלימודים? כמו שאומרים צא מהבור.. עדיין יש לך רשימת חברים נכון? תעזוב יום אחד תשעורי בית ותצא לבלות איתם. פעם בשבוע.

יונתנטן

New member
אני כותב הכול מתומצת כי אין לי

הרבה מקום. בתקווה להבנה.. שבוע טוף

fight4

New member
תשתחרר

קצת..לא צריך לגמרי לאבד את הראש אבל לצאת מידי פעם ולשלב את זה במידה נכונה עם הלימודים.תואר זה זמני אבל גם בסופו של דבר גם החברים יפסיקו להיתקשר.כמה שזה קשה וכבר יותר קל להישאר וללמוד,תצא החוצה תהנה מהגיל שאתה נימצא בו ותנצל את החיים במלואם.אל תהיה אחד מאותם אנשים שבמבט לאחור על החיים שלהם יתחרטו.

תנסה לשנות את המצב, תחליט שאתה רוצה לשנות..

אני יודעת שזה יהיה קשה אבל תנסה, תנסה להתחבר יותר לאנשים ותגרום לעצמך להאמין שאפשר לשלב חיי חברה עם לימודים, מותר להנות פה ושם בין מבחן למבחן. ההתפרקות הזאת עם החברה מידי פעם גורמת לשחרור וזה עושה טוב, ככה יהיה לך יותר חשק ללמוד ולא תרגיש שאתה תקוע כל היום לבד בבית עם הלימודים. בהצלחה :)

כמובן

זה חשוב מאוד לימודים. אבל יש גבול, אם תמשיך ככה אתה תגיד למצב של חירפון טוטאלי ולא תוכל ללמוד יותר. אני פחות או יותר מסכימה עם מה שכתבו מעליי, אתה חייב חייב חייב גם אם אתה רוצה להמשיך ללמוד להשתחרר. פעם בשבוע, שבועיים לעזוב את הכל לשכוח מהכל ולצאת לאיזה פאב . בקשר לחברים, יש לך 800 חברים בפייסבוק כמו שאמרת, תסתכל על הרשימה ותחליט עם עצמך מי אתה רוצה לחזק את הקשר, תתקרב לאנשים והכי חשוב אל תתמסר במידיות, אל תעזור לפני שעוזריםלך,תהיה ראש פתוח. מקווה שעזרתי!

אדם 08

New member
אבדתי אמון באנשים

רע לי להגיד את זה... אבל פתחתי שינאה למי שחשבתי שהיו חבירם שלי לא יכול להסתכל להם בפרצוף- בלי לחשוב איזה תחמנים הם. שואבים ממך כמה שאפשר ונותנים כמה שפחות. לא יודע איך להתגבר על החשיבה הזו אני פשוט רואה את זה קורה שוב ושוב. גם היום לדוגמא זה קרה.

אולי

פגעו בך ובגלל זה איבדת אמון, אתה חייב לסמוך עליהם הם החברים שלך הם לא ייעשו לך רע! זה קשה אבל זה תהליך, ואם אתה מוכן לעשות אותו זה בסוף ישתלם לך תמיד פה ובהצלחה!

אדם 08

New member
אולי הם מעולם

לא היו "חברים" שלי אלא שם רק בשביל לנצל אותי. אני גם לא יודע כ"כ איך מחזירים אמון באנשים.. איך?

למעלה