לימודים ומעורבות חברתית. אפשרי?

לימודים ומעורבות חברתית. אפשרי?

היי, בקרוב אתחיל למודיי באוניברסיטה במחלקה מאוד קשה ועמוסה. נפרט את השעות שלי: יום א': 12 עד 18. יום ב': 8 עד 16, יום ג': 8 עד 16, יום ד':12 עד 16 ויום ה': 8 עד 16. אני מתכנן גם לעשות מעורבות חברתית. השאלה הנשאלת היא האם אוכל?! אני הולך לגור במעונות וצריך להכין לעצמי אוכל, לכבס, אולי ללכת לחדר כושר, ללמוד לבחנים ולעשות ש"ב, לשבת בספריה מדי פעם... איך אוכל להכניס עוד 4 שעות שבועיות של התנדבות? מה אתם אומרים? לוותר? כבר שלחתי טפסים...אני פשוט קצת חושש מהלימודים ופוחד להרוס לעצמי.

שלום לך

אני גם נרשמתי לפר"ח,שזה 4 שעו שבועיות,וחוששת שאיאלץ לבטל,כי רוב הימים אני מסיימת בערב.. הבנתי מאנשים שהסמטסטר הראשון בפרט,וגם השנה הראשונה הכי קשות,וזו רק ההיכרות עם האונ',לכן כדאי לשמור את המלגות והנעשה בהן לשנה שאחרי.

לאו דווקא!

אני מהשנה הראשונה עובדת בהיקף מצומצם אמנם אך נע בין 9 ל14 שעות בשבוע והסתדרתי עם זה יופי.השנה אני גם עובדת וגם מקווה לעשות רבדים שזה עוד 4.5 שעות שבועיות

IdanXP

New member
תלוי בך

אני מכיר אנשים עם מערכת עוד יותר עמוסה משלך שהצליחו לשלב עבודה במשרה חלקית ככה שהכל אפשרי. תלוי מי הבנאדם. כמובן שזה קשה יותר ודורש הרבה הרבה יותר ממך. ברמה העקרונית, אני חושב שבשנה הראשונה ולפחות בסמסטר הראשון לא כדאי לקחת על עצמך שום מחויבות מלבד הלימודים כדי לראות איך אתה קודם כל מסתדר עם זה. ככה שאם היה מדובר בי, הייתי מחכה עם דברים כאלה לסמסטר ב', או במקרה של מחויבות חברתית לשנה ב'/ג'. אני מתאר לעצמי שיש גם שיקולים אחרים אולי כמו מימון כספי שאולי אתה צריך ובגלל זה אתה שוקל את זה ולכן כל אחד צריך לעשות את החושבים לעצמו.

amitk80

New member
עצה טובה

קח דף. תעשה יתרונות וחסרונות. אל תרמה כמובן ואחרי שתראה את כל היתרונות והחסרונות תחליט. אם תראה שיש לך יותר חסרונות והם מהותיים אז אל תלך. במהלך השנה יש כל מיני פעילות שקשורות לחברה וקהילה בנוסף לפרויקט פר"ח. עמית

stkachov

New member
אני מסכים שתלוי בכל אדם אינדבידואלית

אני למשל אדם שאוהב לחץ ושיש לי הרבה דברים לעשות. ככה אני מתפקד הכי טוב. אם למשל יש לי 4 משימות ליום לבצע, אז אני אבצע אותם, ואדע להסתדר מבחינת הזמנים. לעומת זאת אם תהיה לי משימה אחת בלבד לבצע במהלך היום, סביר להניח שאני סתם אתבטל ואעביר את כל היום ללא מעש, ובסופו של דבר גם את המשימה היחידה הזו לא אבצע. כך שזה תלוי בך. אני באופן אישי חושב ש 4 ש"ש זה לא עניין כל כך כבד, גם אם יש לך מערכת עמוסה וקשה.

למעלה