לימודים ועבודה

לימודים ועבודה

לא מזמן קראתי באיזה סקר שכ77% מהסטודנטים לכלכלה בחיפה, עובדים. ואחוז טיפה יותר נמוך, בסביבות ה60% מכלל הסטודנטים גם הם מרוויחים את לחמם בזעת אפם. אז רציתי לשאול מה אתכם. האם הנסקרים באמת עובדים, או שעובדים בעיקר בעיניים? אתם עובדים? אם כן, איפה\במה ובאיזה היקף? העולים לשנה א'-מתכוונים לעבוד במהלך שנה א'? העולים לשנים יותר מתקדמות-עבדתם עד כה? אם כן, איך שלבתם? העבודה פגעה או תרמה ללימודים?

hilapi

New member
עבודה

נושא אקטואלי ביותר עבורי...ממש כרגע אני מחפשת עבודה שתשתלב עם הלימודים ( עולה לשנה א' ),עבדתי מרגע השחרור מהצבא ( וגם כמובן לפני שהתגייסתי ). אשמח לשמוע מניסיונם של סטודנטים שמשלבים עבודה ולימודים.

אכן עובדת...

איך עוד אפשר לשרוד בעולם הזה בלי פרנסה? העבודה תלויה בעומס בלימודים. במהלך הסמסטר עובדת מתי שרק יכולה, ובתקופת המבחניים לוקחת חופש.

stkachov

New member
מתכוון לעבוד

בדיוק היום אני אמור להתחיל משהו. נראה איך יילך לי. וגם נרשמתי לפר"ח. אין מה לעשות צריכים איזו פרנסה

ofir50

New member
עבודה זה חשוב

לא רק מההיבט הכלכלי אלא יותר מזה-חשוב שתהיה לך מסגרת נוספת לבטא את עצמך לא להיות תקוע עם הספרים . עבודה במינון נכון לא פוגעת בלימודים אלא להיפך

powerlock

New member
מה שאני עשיתי בשנים א'-ג'

שנה א' - פר"ח בלבד שנה ב' - לא עבדתי... שמעתי ששנה ב' בכלכלה קשה מדי ומימנתי שכר לימוד מהמענק לימודים של הצבא אז לא היה אכפת לי. שנה ג' - חברה הייטק + משרד רואי חשבון.... לא קל ללמוד ולעבוד ביחד הרבה פחות זמן ללימודים ושיעורים

...

אני כרגע גם עובד, אבל לא יודע אם אחזיק בעבודה הזו עד הלימודים. השאיפה להחזיק, אבל לא בגלל שאני אוהב את העבודה, אלא פשוט כי אתקשה למצוא עבודה אחרת בתקופה שנשארה. לגבי שנה א', אם אמשיך לעבוד באותו מקום אז זה יהיה במתכונת נורא מצומצמת (יום בשבוע). אבל אני לא סגור עדיין אם להמשיך או לא, כי די נשבר לי מהמקום הזה כבר. בכ"א, אני הולך 'לזרום' בשנה א' ולראות איך מסתדר לי פר"ח עם לימודים, אם אראה שאני יכול בכיף לעבוד באיזו משרה חלקית, כנראה שאתארגן על איזה ג'וב. ד"א, אם אפשר לשאול, במה אתם עובדים\עבדתם?

hilapi

New member
עבדתי

כשנה מרגע השחרור במוקד שירות לקוחות טלפוני אח"כ לקחתי פסק זמן ,כדי ללמוד לפסיכומטרי (ניגשתי ב 12/06)... אחרי המבחן ( ועד לפני כחודש בעצם )עבדתי במשרה זמנית כפקידה בחברה גדולה...וזהו. עכשיו אני מחפשת עבודה שאפשר יהיה לשלב עם הלימודים. לצערי,אין לי את הפריווילגיה לא לעבוד בזמן הלימודים.

למה לא? (אם אפשר לשאול)

אין לך חסכונות? אני משיקולים פיננסים לא עובר למעונות\דירה ונשאר לגור בבית, ואם לדוגמא אסתמך בשנה א' רק על ההכנסה של פר"ח, אמצא את עצמי בסוף השנה בלי גרוש על התחת (במלוא מובן המילה), אבל עדיין לא לעבוד בשנה א' אפשרי (אמנם לא מומלץ וזה יכניס אותי ללחץ של מציאת עבודה לקראת סוף השנה, אבל עדיין...).

סלוניק

New member
יש חוגים שהמערכת בהם מאוד מקשה על עבודה סדירה

ואין ברירה אלא לעסוק בפר"ח בלבד.

hilapi

New member
אפשר לשאול

ולא,אין לי חסכונות וגם אני נשארת לגור בבית. כרגע,יש לי חלק מהפיקדון ( 5,500 )לאחר שבחלק השני השתמשתי ע"מ לממן את קורס הפסיכומטרי-ז"א,שהשנה הזו מכוסה חלקית אבל מה לגבי השנים הבאות? חוצמזה,מעבר לתשלום שכר הלימוד יש לכל אדם ( סגפן ככל שיהיה ) הוצאות נוספות: נסיעות,יציאה עם חברים מדי פעם,בגדים,סתם סנדוויץ' בקפיטריה ועוד...אני לא יכולה להסתמך על הכנסה מפר"ח בלבד. ברור שאנסה לקושש מלגות מהאוניברסיטה ומשלל קרנות,ברור שאמא תנסה לעזור לי עד כמה שהיא יכולה-אבל עדיין-עד שמקבלים תשובה לגבי המלגות לוקח זמן...ובעיניי,בחורה בת 22 לא יכולה לפנות כל פעם לאמא שלה בשביל כסף כיס...אני מורגלת לעבוד ולהרוויח את כספי,לא להיות תלויה במישהו אחר ( גם אם זו אמא שלי ) בשביל שיהיו לי 50 ש"ח בארנק...

בטח שאפשר...

מהיום בו עשיתי את הבגרות האחרונה שלי עברתי כמזכירה בתיווך, היינו 3 מזכירות, אחת פוטרה, ואז עוד אחת, ואז נשארתי לבד, אז הפכתי להיות מנהלת לשכה, ועם הזמן גם מקדמת מכירות. המשרד נסגר ועכשיו אני עובדת בשירות לקוחות. פר"ח התחלתי בשנה הראשונה אבל פרשתי

Josette

New member
../images/Emo178.gif לא פשוטים הם חיי הסטודנט...

המערכת שלי מובנית (סיעוד) והלימודים כמעט בכל יום מסתיימים ב-6. בחונכות אישית בפר"ח המפגשים צריכים להיות לפני 7 בערב ולא בסופי שבוע, ככה שהאופציה יורדת מהפרק. נשארת החונכות הקבוצתית (אפשרי בימי שישי) אבל לזה בטח יותר קשה להתקבל... אני מנסה בכל מקרה כמובן, מקווה לטוב. דרך אגב, מישהו עשה את זה פעם ומוכן לחלוק חוויות? (תנאי קבלה, הפעילות עצמה ועוד...) |סהדגש| אנסה גם את הפרוייקטים של היחידה למעורבות חברתית, אבל שם הקבלה מותנית במצב סוציאו-אקונומי נמוך של ההורים ולך תסביר להם שאני לא לוקחת מהם כסף מאז גיל 13... כנ"ל לגבי שאר המלגות... כמו כן יש לי את האופציה להישאר בעבודתי הנוכחית (QA) במשרת סטודנט, אבל הם דורשים המון שעות בחודש, ועוד יותר בחופשות, מה שבקושי (אם בכלל) ישאיר זמן ללמוד, שלא לדבר על חיים אחרים. ויש גם את העבודה השניה שלי - מלצרות, אבל הלימודים אצלי מתחילים כל יום ב 8, לכן לא אוכל לעבוד עד 3 בלילה, ללכת לישון ב 4 ולקום רעננה ומוכנה לקלוט את כל מסות החומר. אולי רק בסופ"שים. מה ששוב מעלה את שאלת החיים מעבר לעבודה+לימודים. אוהו איזו חפירה!
יהייה טוב!

סלוניק

New member
..

אני מחכה קודם לפרסום מערכת השעות של החוג (הפרעות בתקשורת), ואחרי כן אברר אם אוכל להחזיק בעבודה מסודרת מעבר לפר"ח או מלגה כלשהי אחרת.

flutter girl

New member
לא בדיוק בתוכנית

אבל נראה איך זה יסתדר לי עם המערכת. מתכננת לעשות פר"ח בכל מקרה.

ofir50

New member
שוכרים דירה לא לדאוג

משלמים שכר דירה ..משלמים ארנונה ( איומה) ומים(6 וחצי שקל לקוב?....) אבל בחיפה המחיה זולה ...השכר דירה הגיוני לרוב(נע סביב 200 דולר לשותף) ודאי שסביר לעומת חברינו הסטודנטים במרכז

למעלה