לימודים ושאר ירקות

someday1

New member
לימודים ושאר ירקות

טוב אני לא באמת בת 26 אלא בת 22
ולאחרונה נושא הלימודים ממש מעסיק אותי וכמה שאני חושבת על זה יותר אני מתבלבלת יותר
אצלנו במשפחה תואר זה "חובה", כל החברות שלי משלימות בגרויות/פסיכומטרי/כבר נרשמו למכללות ואני עובדת בעבודה שבה הרוב סטודנטים
וזה לא שאני לא רוצה ללמוד.. באמת שאני כן... יש לי ממוצע בגרות גבוה ותמיד ידעתי שאחרי הצבא בא הטיול ואחריו התואר
הבעיה היא שאני לא מצליחה להחליט מה אני רוצה ללמוד!!!
אין שום מקצוע כזה שאני ממש רוצה לעסוק בו... כמו לדוגמא בנות שמרגישות שהיעוד שלהן הוא תחום החינוך או העיצוב וכ'ו
אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא הכוון לימודים שלפי היכולות שלך אומרים לך מה מתאים לך ללמוד וזה אבל אני לא הכי מאמינה בזה ולדעתי זה בזבוז כסף (ואין לי כסף מיותר)
כי אני יודעת שאני טובה בתחום ההומני ומקצועות כמו חינוך, משאבי אנוש, תקשורת וכ'ו אלא המקצועות בהם יש לי סיכויים גדולים יותר להצליח
אבל אלא מקצועות שמה באמת יש לי לעשות איתם אחרי התואר? לא הרבה לפי מה שראיתי ושמעתי מאנשים..
כרגע אני עובדת בחברה פיננסית קטנה ומרוויחה בממוצע 5,000
מלא אנשים אצלי בעבודה שסיימו תואר ראשון ומצאו עבודה בתחום שלהם ומרוויחים פחות.. וזה נורא מלחיץ ומבלבל

בבקשה אם לא קשה לכם ואם יש פה סטודנטים
להגיד לי מה הם לומדים ולמה הם בחרו את המקצוע הזה
אולי זה יעזור לי לעשות קצת סדר בבלאגן או לפחות יתן לי רעיונות...

תודה לעוזרים

Blue Potion

New member
כמה דברים...

קודם כל, ממליצה לך בחום, לקחת דף ועט, ולהתחיל לכתוב את כל המקצועות שאי פעם התעניינת בהם, ורצית להיות "כשתהיי גדולה"...
תכתבי לעצמך מה חסר לך בעבודות שעבדת בהן עד עכשיו (דברים כמו - עבודה עם אנשים/ניהול/עבודה משרדית/עבודה מעשית וכו')
זה יעשה לך קצת סדר בעיניים, ובזמן שתכתבי את זה, תראי למה את יותר נמשכת -היום-

חוצמיזה, את יכולה לכתוב עוד רשימה של כל מיני תכונות אופי שיש לך, דברים שמאפיינים אותך, ולנסות לחשוב על - באילו מקצועות התכונות האלה יכולות לבוא לידי ביטוי הכי טוב.
את יכולה להשתמש בניסיון שיש לך מהבי"ס, מהצבא/ש"ל, או מהעבודות שעבדת בהן עד היום...

הרבה אנשים אוהבים לזרוק לאוויר "ממש מתאים לך להיות מרפאה בעיסוק".
אז קודם כל - מציעה לך לא להקשיב לאנשים בגילך, בעיקר כי לרוב הם לא יודעים באמת מה זה מרפאה בעיסוק ומה היא עושה

אם בא לך לבקש עצות - זה מאנשים מבוגרים, הורים ומשפחה, שמכירים אותך קצת יותר טוב, יודעים במה את טובה, יודעים מה השוק צריך היום... מה שכן, תזהרי לקחת את העצות האלה בפרופורציה, כי איזה הורה לא רוצה שהילד שלו יהיה או רופא או עורך דין? ("כי ממש מתאים לך")

זה קשה להחליט מה את רוצה להתחיל ללמוד, כשאין לך מושג מה זה מה... לי אישית זה הרגיש כמו לפני הצבא, ששאלו אותי מה אני רוצה להיות... לא ידעתי, לא היו לי חברים חיילים, ולא הכרתי את התפקידים השונים... להבדיל מהאזרחות, כן עשו הכנה לצה"ל, סיפרו לך על התפקידים השונים... באזרחות, המקסימום שאת יכולה לעשות זה להרשם לאיזה הכוונת לימודים כזו או אחרת, לעשות יום מיונים כזה או אחר, שימליצו לך מה ללמוד... אני פחות ממליצה על זה, כי הם בדרך כלל לוקחים מלא כסף, ואומרים לך דברים שאת כבר יודעת "את טובה בריאלי/הומאני/בלה בלה..."
מה שכן הייתי ממליצה לך, זה אחרי הרשימות שכבר עשית - להסתכל על התארים השונים, על הסילבוס שלהם, מה לומדים, לראות למה את יותר נמשכת, מה עושה לך את זה... להכנס ליוטיוב ולכתוב "קורסים בפסיכולוגיה", להקשיב למרצים, לראות אם זה מדבר אלייך.
לכי לימים פתוחים, לכי לייעוץ באוניברסיטת/מכללת בלה בלה...

תזכרי שתואר זה רק תעודה... בסופו של דבר. הרבה אנשים שמתחילים לעבוד במקצוע שהם למדו (טוב.. קודם כל זה תלוי מה הם למדו, אבל בדרך כלל) הם מרוויחים ממש מעט. תואר זה לא יותר מתעודת כניסה למקום כזה או אחר... בסופו של דבר, מה שמביא את הכסף הגדול זה הטמאות בחברה מסוימת וניסיון...

לא כתבת אם עשית פסיכומטרי או לא... אם לא - לא ממליצה לך לעשות לפני שאת סגורה על עצמך מה את רוצה ללמוד.

זהו... זה מה שיש לי להציע לך כרגע

למעלה