לימודים - יש התקדמות.. אבל צריכה עצה

מעצמי

New member
לימודים - יש התקדמות.. אבל צריכה עצה

היי כבר הרבה זמן שאני רוצה ללכת ללמוד משהו בכיוון של רפואה סינית. התלבטתי המון מה אני אעשה עם זה. לאחר חקירה פנימית וסתם לחיות עם עצמי תקופה.. הבנתי שמה שמעניין אותי ומושך אותי בעיקר זה טיפול בתזונה סינית ואחכ טיפול בטווינה. כל מיקומי הנקודות נראים לי משהו שכיף ללמוד אבל למחטים עצמם אני לא כזה מתחברת. וגם צמחי מר]א מעניין אותי. אני מבינה שכנראה אצטרך ללמוד את כל ה4 שנים אם אני רוצה להיות מומחית בתזונה סינית (וכמובן שאני רוצה) אבל הלכתי לכמה בתי ספר והבנתי משיחות הייעוץ שהתזונה בקושי תופסת חלק אצל כל אחד מהם .. זה ממש מתסכל. אבל עדיין אולי פיספסתי משהו ... כי ברגע שראיתי שאצל כולם יש רק קורס קטן בתזונה כבר לא הבחנתי בין בית ספר אחד לשני. האם לכם ידוע על אחד מבתי הספר המוכרים שהוא יותר "מומחה" בתזונה סינית , ויותר מומחה בטווינה מאחרים. שאם אלו הכיוונים שלי אז יותר מתאים לי ללמוד אצלו?? תודה רבה מיטל

שלום מיטל

לצערי את צודקת, למיטב ידיעתי מכללות הרפואה בסינית מקיימות הכשרה בסיסית בלבד של תזונה (סינית או תזונה בכלל). ישנם מספר מטפלים שלקחו על עצמם את הלמידה הפרטנית והמעמיקה של תחום התזונה ועשו עבודה יפה בנושא. אם הטווינא וצמחי המרפא כן מעניינים אותך ואת רואה את עצמך מעמיקה בהם ועושה בהם שימוש רב, לא הייתי פוסל לימודי רפואה סינית ככלל היות ועקרונות הטיפול בטווינא, בצמחים ובדיקור נשענות על אותה תיאוריה ופילוסופיה. דרך ניתוח המיקרה והגישה אליו אינה שונה בהרבה בין אם את מטפלת בצמחים או בדיקור ולכי תדעי, אולי תמצאי את עצמך מתחברת גם לדיקור - זה קורה... הייתי כן מחפש מכללה שמעמיקה בעקרונות ובהבנת רוח הרפואה הסינית כדי לבסס את היסודות ובהמשך משלים את נושא התזונה במסגרת אחרת לשביעות רצונך כמו שעושים עם הכשרות נוספות אחרות. המון בהצלחה עם ההחלטה

דברי עם אייל שפרינגר

היי מיטל, אני הייתי מדברת עם אייל שפרינגר, שמתעסק הרבה בתזונה, והייתי שומעת להצעתו. בכל מקרה, ללמוד רפואה סינית בלי ללמוד את נקודות הדיקור נשמע לי חסר. זה בסדר שלאחר 4 שנים תחליטי להתמקד בדברים אחרים כמו מה שכתבת, אבל מדובר על ללמוד משהו שלם, לא חצי או רבע. לחצי על הקישור המצורף כדי להגיע לפרטים על אייל. בהצלחה, יעל

למעלה