לימודים לדוקטורט בביולוגיה

anutka2

New member
לימודים לדוקטורט בביולוגיה

שלום לכולם, אולי למישהו יהיה מושג לגבי חלק מהשאלות... 1. איזה אוניברסיטה מתמחה בלימודי ביולוגיה טובים בקנדה בכלל ובטורונטו בפרט. 2. מה גובה המלגה + המשכורת שמקבל דוקטורנט לביוכימיה/ביולוגיה מולקולרית? 3. עד כמה קשים המבחנים כדי להתקבל ללימודי דוקטורט ואיך הם מתנהלים? אם למישהו יש מושג כלשהו, אני אשמח. תודה ושבת שלום!
 

predoc

New member
תשובות חלקיות

1. לא חושב שיש אוניברסיטה שמתמחה במשהו. יש אוניבסיטאות בעלות שם. שאם לומדים שם זה מכובד מאוד יש כמה כאלו בארהב ואנגליה ( וגם בישראל). יש אוניברסיטאות אחרות שמתמחות בתחום כללי מסויים כמו משפטים או מנהל עסקים מדעים מדוייקים וכו. למייטב ידעתי שתי האוניבסיטאות הגדולות בקנדה הן UBC ו טורנטו. לא יודע מי נחשבת יותר. באיזה תחום. לדעתי האישית, ומצורפת בדיחה מאוד נכונה לדעתי בלינק הראשון הדבר השני הכי חשוב הוא מי המנחה שלך בדוקטורט ולא האוניברסיטה. הדבר היותר חשוב הוא שלמנחה יש מספיק כסף !!! למחקר ולמימון שלך לאורך כל שנות המחקר !. 2. ב UBC סטודנטים לדוקטורט מקבלים כ 20,000 דולר קנדי לשנה +- 2000. כלומר יש כאלו שיקבלו רק 18 ויש כאלו 22. חלק מהסכום הוא מהאוניברסיטה/ מחלקה, חלק מהמנחה וחלק תשלום עבור ההנחיה והלימוד. יש מלגות מיוחדות, שלסטודנט חוץ קשה לקבל, אם יש PR יותר קל. יש גם מלגות לסטונטים חוץ אבל אין לי יותר מדיי מידע לגביהם. הסכום כולל את החלק של מלגה ועוד חלק שניתן עבור הנחיה ולימוד של סטודנטים לתואר ראשון תרגול בדיקת מבחנים וכו. 3. אין לי מושג בן הזוג ( אם יש) יקבל אישור עבודה פתוח לעבוד בכל תחום בכל נושא כמעט ויוכל לעבוד ולעזור בפרנסה. בהצלחה
 

anutka2

New member
בדיחה מצויינת :)

ממש אהבתי :).+ תודה רבה על התשובות. וכדי שיהיה יותר קל להמשיך, הלימודים יתחילו אחרי קבלת הPR. 1. לגבי האוניברסיטאות, דעתך היא שקודם כל המנחה ואז כל השאר. כמובן שהמנחה מאוד חשוב, אך לפי דעתי, גם טיב האוניברסיטה קובע. 2. לגבי הכספים, נראה לי שזה מעט מדי. לפי החישוב שלי, 20 אלף זה בערך מה שמקבל דוקטורנט כאן בישראל. מכל מיני שמועות הבנתי שבקנדה הדוקטורנט מקבל יותר כסף. אולי אני טועה. ומה לגבי המלגות הנוספות? 3. לגבי המבחנים, אם יש למישהו מושג כלשהו, אשמח לשמוע. תודה ויום נעים!
 

predoc

New member
אכן בדיחה טובה

היתה תלויה לי מעל השולחן לאורך כל הדוקטורט לעידוד מוראלי. - והיום אני רואה עד כמה היא נכונה ולא רק בדיחה. אם את רוצה לפתוח דיון בנושא חשיבות המנחה מול חשיבות האוניברסיטה ולמעשה מה היא חשיבות ואיך קובעים אותה- נעביר את זה למסרים. לגבי הסכומים לדוקטורט בקנדה ובישראל. בזמנים הטובים בישראל אכן דוקטורנט קיבל שווה ערך ל 20,000$ בשנה. מלגה + עבודה כמתרגל. משהו כמו 6000 שח לחודש. ועוד היו תוספות של קרן השתלמות ונסיעות ופנסיה וביטוח מנהלים וכל מיני תוספות כאלו ואחרות. היום זה בין חצי ל 2/3 עקב מצב האוניבסיטאות שצימצמו תקני לימוד והקפיאו/הלאימו תקציבים של מנחים. למעט אולי בויצמן אני חושב שכבר אין אפשרות לקבל כאלו סכומים.בנוסף קוצצו גם מרבית ההטבות שהזכרתי קודם. אם יהיה לך PR תוכלי לקבל כל מיני מלגות שונות ומשונות תכנסי לאתרי האוניבסיטה שאת מעוניינת בה תפני למזכירות המחלקה בטלפון או תנברי באתר קשרי חוץ של אותה אוניבסיטה ותראי איזה מילגה מתאימה לך. ממלגות הצטיינות ועד למלגות עידוד לימודים ל PR חדשים הכל יש שם. אם יש לך מחשבה על להגיע כל הדרך ל UBC צרי קשר במסרים. יש פה יופי של מחלקות לביולוגיה מולקולרית.
 
למעלה