לימודים לימודים..

GigidiBang

New member
לימודים לימודים..

הייייי לכולם:) אני ממש רוצה ( וכבר נראה לי שהגיע הזמן) להתחיל ללמוד, והתחלתי לקרוא באינטרנט על כל מיני מכללות באזור שלי. ראיתי שיש ביום שישי יום פתוח במכללת נתניה ורציתי לדעת האם מישהו כבר היה ביום פתוח כלשהו? כדאי ללכת ליום פתוח לפני שאני יודעת איזה תחום אני הכי רוצה ללמוד? תודה

lolly87

New member
לימודים

אני הלכתי ליום פתוח בשתי אוניברסיטאות שונות, כשידעתי בדיוק מה אני רוצה ללמוד. אבל ביום הפתוח יש פרוספקטים ונציגי מחלקות ואפשר לשאול שאלות. וגם יש שיחה עם ראש החוג בדרך כלל ואפשר לשאול שאלות. זה תרם לי להחליט באיזה מוסד ללמוד את מה שרציתי. אז זה מומלץ אני חושבת. כדאי שתבואי אבל לפחות ממוקדת בתחום אם לא ספציפי, נגיד שתדעי שאת רוצה ללמוד מדעי הרוח או מדעים מדויקיים או מדעי החברה, כי להתפזר יותר מידי זה מורכב אולי וגם לעיתים השיחות יכולות להיות חופפות בזמנים. מה גם שהיום במבט לאחור, אני חושבת שזה מאוד יעיל לדבר עם מישהו שלמד שם קודם, שיתן לך מידע על המסלול, על אפשרות התעסוקה אח"כ כי זה מידע חשוב ומהראשי מחלקה או הנציגים לא תשמעי את המידע המדויק. בהצלחה

halmazelmelet

New member
למה לא מדויק?

אני לא יודע איך זה במקומות אחרים (אני כבר לא זוכר את היום הפתוח בטכניון שהייתי בו לפני שנים), אבל אצלנו בנוסף לשיחה עם ראש החוג וכו', יש גם דוכן של המחלקה ביום הפתוח שבו יושבת נציגה מהמזכירות של החוג, ובנוסף נמצאים סטודנט לתואר שני ודוקטורנט. אני יודע שכאשר אני אשב בדוכן אענה בצורה הכי מדויקת וכנה שניתן, בלי לנסות לייפות את המציאות.

lolly87

New member
אני גם חושבת כמוך

אם אי פעם אני אשב בדוכן אני אענה בצורה הכי מדויקת בלי לייפות את המציאות. אבל לראשי חוגים יש נטייה ליפות את המציאות, לא? או לפחות הראשי חוג שאני נתקלתי בהם. בנוסף יצא לי לדבר עם סטודנטית בדוכן והיא גם ניסתה לייפות את העניין וגם די להראות כאילו אצלם זו האופציה היחידה אבל זה לא באמת ככה.. ולמזלי הבנתי את זה בזמן. אני חושבת שאם הייתי שואלת סטודנטים או כאלה שסיימו את התואר, היו אומרים לי דברים אחרים. נכון שלמרות הכל ואולי בזכות הכל אני כן במקום שאני רוצה וטוב לי, אבל בדיעבד בכל התהליך הייתי מבררת דברים ואולי הולכת לכיוונים אחרים.

halmazelmelet

New member
ראי,

ייתכן וחלק מראשי החוגים מייפים קצת את המצב ביום הפתוח כי המטרה שלו היא בסופו של דבר למשוך סטודנטים למוסד. אבל זה גם תלוי בטיב המוסד ובאופי של ראש החוג.. בחוגים שאני למדתי לתואר הראשון אף אחד לא ייפה את המציאות בהרצאת ההיכרות. אגב, אני לא התכוונתי לאמירה היפוטתית - אני אשב בדוכן בעוד חודש ביום הפתוח אצלנו, ואני אהיה כן. אני בטוח שכך יהיו גם יתר חבריי למחלקה. וכמובן שלשאול סטודנטים ובוגרים זה מומלץ, רק רציתי לציין שאני לא חושב שסביר להניח שסטודנטים במוסד שיושבים בדוכן (כלומר, סטודנטים לתארים מתקדמים) ינסו להציג את הלימודים במחלקה באופן מחמיא.. באמת שאין להם שום סיבה - איוש הדוכן ע"י סטודנטים הוא בהתנדבות של הסטודנטים, איש לא מממן את זה ולא בודק מה אמרת.. כך שהאינטרס של השואל הוא הנמצא מול עיני האנשים בדוכן.. הם לא ירוויחו כלום אם תלכי למוסד זה או אחר :)

lolly87

New member
גילוי נאות

שאולי חשוב, אני לא הלכתי ליום פתוח לפני שהתחלתי ללמוד את התואר הראשון, אבל כן הלכתי לפני התואר השני. במקומות שאני הייתי בהם גם הראשי חוג וגם הסטודנטים ייפו קצת את המציאות, במקום אחד הכניסו אותם לכיתה עם המרצים עצמם ואז למרות רוח ההתנדבות, לא היה נראה שהם אומרים מה שהם באמת רוצים וחושבים. במקום אחר היתה אצל הסטודנטית סטייה טיפה מהמציאות כדי להטות את החשיבה. המניעים שלהם זה עניין שלהם, יש להם אינטרסים וחשיבה אחרת. אולי זה קשור גם למקומות שבהם הלכתי, ואולי זה קשור למגמה עצמה או לפקולטה או לעובדה שזה היה ימים פתוחים לתארים מתקדמים ולא לתארים ראשוניים אני לא יודעת. אני מעריכה את זה שאתה משקיע את הזמן כדי לשבת בדוכן, ושאתה רואה מולך את האינטרס של מי שישאל אותך שאלות ולא של המקום והחוג.

elikosh000121

New member
זה עוזר המון!

אני היום נמצא במצב של התלבטות קשה, מה ללמוד בכלל, איפה ללמוד, איזה תחום.. ושהלכתי ליום הפתוח, אומנם הייתי סגור על תחום אחד, אך היום הזה עזר לי הרבה. תרם לי להבין לפחות הבדלים בין התחומים (מדעים מדויקים או מדעי הרוח, לפני כן לא היה ברור לי כל כך, שפה אקדמית..), הייתה שיחה עם נשיא המרכז האוניברסיטאי, היו הרבה שיחות עם ראשי חוגים, (מזהיר מראש שזה יום לחוץ, את לא תספיקי לעשות ולהקשים לכולם, יש הרבה אנשים, לפני יום הפתוח את צריכה להיסגר על עצמך לפחו בכמה תחומים, לעשות שיעורי בית, לברר קצת, ורק אז שתלכי, תביני כי הם יעשו לך סדר בראש ללא ספק.) היו סיורים לבית הספר לתקשורת, בית הספר לארכיטקטורה, מעונות. היה מתחם של מרכז השמה, מתבורר שעוזרים לבוגרי המרכז למצוא עבודה אחרי הלימודים.. שיכתבו כל מה שרוצים על המוסד הזה (ראיתי כל מיני התכתבוית בפורומים אחרים, לא חיובי בכלל) אבל אני התרשמתי לטובה! ודווקא שמעתי הרבה מילים טובות מחברים שלי שלומדים שם. חייבים ללכת לימים פתוחים כי זה עוזר מאוד, ולפחות יש אנשים שאותם את יכולה לשאול שאלות.

GigidiBang

New member
תודה!

כנראה שזה מה שאני אעשה, הכי טוב ללכת ולבדוק לבד, לשאול סטודנטים מה הם חושבים.

halmazelmelet

New member
בכללי, מסכים עם לולי

ימים פתוחים יכולים לסייע להחליט מה ללמוד, וכדאי לנצל את היום הזה גם לשיטוט בקמפוס, לראות איך המקום נראה ולקבל איזושהי תחושה.. בנוסף, תמיד אפשר לשאול סטודנטים עוברי אורח שאלות שמעניינות אותך (למשל, ללכת לבניין של חוג שאת מתעניינת בו ולשאול שם סטודנטים).. סביר להניח שאנשים ישמחו לענות לך. וכאמור, כדאי שיהיה לך כיוון כללי כלשהו.. אפשר לקרוא על החוגים והתארים לפני כן באתר המוסד או בכל מני מקומות באינטרנט. אגב, למה את לא שוקלת ללמוד באוניברסיטה?

MyTaoWay

New member
תמיד כדאי ללכת לימים פתוחים

אני למשל הייתי ביום פתוח הביאו לי מתנה נחמדה שאיתי עד היום, וגם היה המוןןןןןן כיבוד
אבל לא מרות זאת, אני פשוט הרגשתי ששם אני לא אלמד, כל תואר היה סבל בשבילי !!! כל התוכניות הלימוד במכללה הספציפית לא התאימו לי. אז לפחות ידעתי מה אני לא אלך ללמוד, וככה שללתי את מה שצריך לשלול. אני בטוחה שאתה חושב על כיוון כלשהו... בהצלחה

EdisonGirl

New member
גם אני הייתי בימים פתוחים כשכבר ידעתי

ואז הייתי מוכנה עם שאלות וכאלה.. משום מה לא עלה בדעתי שמגיעים גם אנשים שעוד לא סגורים על עצמם.
בכל אופן, אני ממליצה לך בחום לגגל "המבדק" ולעשות את המבדק הזה- זו הכוונה מעולה בעיניי, וייתן לך הרבה רעיונות ברמה היישומית (כשאת יכולה לקבל מושג כבר על שוק העבודה ומה הוא ידרוש ממך מכל מיני בחינות) מאוד ממליצה. זה לוקח קצת זמן לשבת על זה (משהו כמו שעה) והשאלון מעצבן, אבל עדכני אותי

למעלה