לימודים-למה חשוב ללמוד?

אור 173

New member
לימודים-למה חשוב ללמוד?

בעידן שבו אנחנו חיים כיום בישראל ,"תעודת בגרות" היום לא שווה כלום(בתכלס) .
אם אין לך תואר כלשהו אתה לא שווה כלום.אין לך שכר מעולה, אתה עלול למצוא עצמך "מבודד מהחברה" בעוד כמה שנים, אתה יודע מה אתה רוצה מעצמך..

(אולי טיפה הגזמתי בתיאורים, אבל אתם יודעים על מה אני מדבר)

אבל אני שואל, מה יעשו אנשים כמוני, בגילאי העשרים לחייהם,שאין להם ראש ללמוד(לפחות לשנים הקרובות)? שלא בא להם ללמוד? הם לא אנשים שנולדו ללמוד.רק למצוא "עבודה טובה" ולהיות נמוך במעמד החברתי

כן יש לי מקצועות שאני רוצה ללמוד(אחרי חודשים של מחשבות קשות ) אבל פשוט לא מעניין אותי ללמוד יום יום-להשקיע בלימודים

האם זה יבוא לי עם השנים שמה יהפכו ל"מאוחר כבר"?

itgirl3

New member
נקודת מבט - עלות מול תועלת

בהתעלמות מנושאים חברתיים:
עלות של לימודים לתואר: זמן, כסף, השקעה.
תועלת של לימודים לתואר: פתיחת אפשרויות נוספות לתעסוקה מבחינת תפקידים ושכר.

המלצה שלי, בשביל לדעת אם התועלת עולה מבחינתך על העלות, שאל את עצמך את השאלות הבאות (ושאלות נוספות שנראות לך רלוונטיות) ותראה לאן זה לוקח אותך:
אתה רוצה לעסוק במקצועות שדורשים תואר? (מורה, פיזיקאי, מתכנת, פרסום, עו"ד, כלכלן וכו').
אתה רוצה לעסוק במקצוע שדורש השכלה מקצועית? (הנדסאי, טכנאי, שרברב, נהג אוטובוס/מונית/משאית וכו'). במקרה זה אולי לימודי תעודה יתאימו לך.
אתה רוצה לעסוק במקצוע שלא דורש השכלה גבוהה? (שירות לקוחות, מפעל, דייל, מוכר וכו').
במידה ואתה נתמך על ידי ההורים, מתי אתה רואה את עצמך עצמאי מבחינה כלכלית? (עוד שנתיים, עוד 10 שנים, אחרי החתונה, שוגר מאמא תממן אותך, לעולם לא וכן הלאה). פינת הוידוי: אם לא הייתי צריכה לכלכל את עצמי, כנראה שלא הייתי מטריחה את עצמי עם לימודים גבוהים.
מלבד צורך כלכלי, אתה רוצה לעבוד בעבודה שלא דורשת תואר ולאחר X שנים ללמוד?
אתה מרגיש שחסרות לך חוויות בחיים טרם הלימודים? (טיול אחרי צבא וכו').

אם עדיין אתה לא רואה את עצמך לומד בשנים הקרובות - מהיכרות אישית, קיימים בני 30+ שהם כרגע סטודנטים לתואר ראשון, זו לא חיה נכחדת.

בהצלחה!

*הודעה זו מייצגת את דעתה האישית של המציגה בלבד
.

EdisonGirl

New member
אפשר להצליח גם בלי ללמוד, אם יש לך כיוון

כלומר, אם אתה יודע מה אתה רוצה לעשות, וזה לא משהו שדורש הכשרה כלשהי (אלא אתה יכול למשל להעסיק אנשים שמוכשרים בכך), ויש לך את הביטחון, התעוזה והאמביציה להגיע למטרות שלך, אתה לא באמת צריך תואר.

EdisonGirl

New member
מסכימה עם הכתבה. למה אני בכל זאת לומדת?

כי אין היום דרך מסודרת ללמוד להיות מעצב תעשייתי בלי ללמוד את זה במסגרת מוסדית. לפני שהתחלתי ללמוד, לא היה לי מושג ירוק מול מה אני עומדת. רק ידעתי שזה משהו שמעניין אותי. לא מעבר.
הלימודים נותנים לי אשנב קריטי לתחום.

כשלמדתי ביולוגיה ופסיכולוגיה, לעומת זאת, הרגשתי מבוזבזת, כי לא קיבלתי תמורה אמיתית לתשוקה שלי, ורציתי להיות כבר חוקרת. להיות אחרי הלימודים... אבל מי היה נותן לי?

הלוואי וזה יהיה כמו שהוצע בכתבה. אני אתייצב באופן מיידי ליד חוקרי מוח, ואומר להם: "הנני".

אנשים צריכים להפסיק ללמוד תארים כלליים

רק כי כולם מסביבם עושים תואר...
איפה תוכלי לעבוד לדוגמה בתחום של עיצוב תעשייתי אחרי התואר?

EdisonGirl

New member
לא אכפת לי...

אנחנו (המעצבים התעשייתיים) בד"כ הולכים להיות פלירנסרים אחרי הלימודים בלאו הכי.

h a j b i

New member
הכתבה אכן מעניינת במקרו אבל במיקרו בעייתית

מה שהם בעצם אומרים זה שיתחיל \ התחיל תהליך שצעירים יסרבו לעשות תארים רק בשביל התעודה ומעסיקים בסופו של דבר יישרו קו ויסירו את דרישת התואר כדרישת סף למשרות שכלל אינן דורשות תואר.

בכתבה מדובר על ארה"ב, בה הלימודים יקרים במיוחד והמחיר של לעשות תואר הוא כבד ביותר(הורים פותחים לילדיהם תוכניות חיסכון לקולג' כבר כשהם נולדים כדי שיוכלו להצליח לממן את הלימודים).

בארץ המצב קצת שונה והמהפכה הזו אם תקרה עשוייה להגיע לפה אם בכלל באיחור ניכר. עבור האדם הבודד, ההחלטה לא לעשות תואר בכלל היא הימור לא קטן בכלל, במיוחד אם אין לו גב כלכלי חזק מאחוריו ואין לו תוכנית אלטרנטיבית. בזמן שהוא "מחכה" לשינוי הוא עשוי למצוא את עצמו עם אפשרויות תעסוקה מאוד מוגבלות ואם אינו יזם מטבעו, גם האופציה להיות עצמאי לא תמיד עומדת על הפרק.

לכן, בשלב זה לפחות אני כן ממליץ לאנשים ללכת על לימודי תואר בתחום שהוא פרקטי ומעניין אותם. כמובן שהאופציה המועדפת עליי היא לשלב גם וגם. עבודה במקצוע שמעניין אותך גם אם מתחילים מלמטה + לימודים אקדמאים במקביל בלימודי ערב בפתוחה או במוסדות אחרים וכך ניתן להנות משני העולמות אבל ידוע לי שזה לא מתאים לכולם.

שימי לב שמחבר הכתבה וכל המגיבים לה מדברים ממרום התואר האקדמאי והמשרה הבטוחה שלהם (וגם את שאת אומרת שיש הרבה דברים לעשות בלי תואר
) תמצאי הרבה פחות חסרי תואר מצליחים שימליצו ללכת בדרך זו כי לפחות כיום היא קשה ומסוכנת יותר.

h a j b i

New member
בגדול תואר זו הדרך דווקא היותר קלה ובטוחה

להצלחה אבל יש עוד דרכים.
בכל מקרה, לא סוף העולם גם אם מתחילים בגלי יותר מאוחר.

commandooo

New member
לימודים זה כבר לא כזה חושב....

עם כל המכללות חרטא שנפתחו

AlabamaW0rley

New member
אין לי מושג

תראה, אני בזמנו לא ממש שאלתי את עצמי שאלות כמו למה צריך ללמוד, מה זה יתן לי. זה לא היה נושא לדיון. החינוך שקיבלתי גרס שאנשים שלא עשו תואר הם כשלון. וגם איזה תואר? אחד שמביא כסף. יש לך לגיטימציה למימוש עצמי רק אם אתה כשרון בסדר גודל עולמי. בכל מקרה אחר, תממש את עצמך בזמן הפנוי (שהולך ומתמעט ככל שאתה יותר עמוק בתוך החיים הבוגרים). אז הלכתי ללמוד מדעי המחשב, כי מבין כל המקצועות הפרקטיים בזה היתה לי הכי הרבה נגיעה.

והיום אני בבעיה. יש לי עבודה טובה בתחום, כביכול הכל הסתדר, אבל אני לא מצליחה לסיים את התואר. כמו שאתה מתאר, אין לי ראש ללימודים. אני לא רואה את התכלית. אני יותר ויותר משתכנעת שהצורך בתואר זו יותר אמונה מאשר צורך אמיתי. אנשים מאמינים שתואר יספק להם רשת בטחון. שבלי תואר אתה נתון לחסדי המזל. אבל אתה בין כה וכה נתון לחסדי המזל. ובכלל, העולם משתנה.

אז אתה יודע מה, אני בדילמה יותר גדולה. אני לא אצטרך להתפשר על שכר אם לא יהיה לי תואר. עם כל הקורסים הזמינים חינם באינטרנט אני גם לא אצטרך להתפשר על מקצועיות.

לגביך, אני מאמינה שאו שתתברג למשרה טובה ומקצועית, כבר לעולם לא יהיה לך ראש לתואר, אולי רק לקורסי העשרה. לעומת זאת, אם תכוון למשרות שנועדו בהגדרתן ל"חסרי השכלה גבוהה" אתה תגיע באיזשהו שלב למבוי סתום, ואולי תצליח למצא זמן ולהשתדרג באמצעות תואר ואולי לא. בכל אופן, אני חושבת שמה שמגביל אנשים זה לא התואר או העדרו, אלא האמונה שאנשים ללא תואר נועדו למשרות מסויימות, פחות טובות. הם אפילו לא ינסו לכוון גבוה יותר.

mad alot

New member
מדעי המחשב זה באמת אחד התארים

שאפשר להסתדר בלעדיהם במקצוע, ולהתברג לעבודות עם שכר גבוה גם בלי התואר הזה.

h a j b i

New member
אם כבר זה אחד הענפים שיותר קשה להשתלב

ולהצליח בהם ללא תואר. התחרות לחסרי ניסיון היא מאוד קשה וכל יתרון משחק פה תפקיד.

ככל שעובר הזמן, אחוז האנשים שמצליחים להשתלב בענף ללא תואר רק הולך וקטן. כמעט כל בוגרי הקורסים של ג'ון ברייס ודומיהם שאני מכיר והשתלבו בתחום היו אקדמאים שעשו הסבה.

mad alot

New member
שוב אתה?

אז אני יכול להגיד לך שבמקום שאני עבדתי בו, חוץ מהמנהלת פרוייקט שהיה לה תואר, אף אחד מה5 מתכנתים שעבדו שם לא היו בעלי תואר אקדמי.

לא שהוא לא עוזר, הוא פשוט לא נחוץ כמו במקצועות אחרים.

h a j b i

New member
אם אתה משווה למקצועות המחייבים תואר לעסוק בהם

מבחינת החוק כמו: עורכי דין, רופאים, רוקחים וכו אז אין ספק שהוא פחות נחוץ.

אבל בהשוואה למקצועות אחרים, לא בטוח. אין לי ספק שאפשר להסתדר בלי אבל בפועל כפי שכבר כתבתי, התחרות קשה וההתרשמות שלי שונה משלך (והמדגם גדול בהרבה מחמש מתכנתים, יותר בכיוון של מאות).

mad alot

New member
סך הכל אמרתי,

שבניגוד להרבה מאוד מקצועות, פה תואר הוא לא חובה.
אני רוצה לראות אותך מעסיק מהנדס בלי תואר או מורה או רואה חשבון.

איך הצלחת להתווכח איתי על זה ועוד בסוף להגיד את אותו הדבר?

למעלה