לימודים לתואר בלי קבע

IBMRaev

New member
לימודים לתואר בלי קבע

שלום, לפני כמה ימים פגשתי מישהו שהיה בצה"ל לפני 10 שנים, והוא סיפר לי שהוא היה במעמד סטודנט מצטיין.
המעמד נתן לו שני חצאי יום בשבוע ללימודים אקדמיים לתואר שני ולא דרש קבע.
כיום, מעמד סטודנט מצטיין נותן דחיית שירות בשביל ללמוד לתואר שני לפני השירות, אך לא נותן שום כלום בזמן השירות. אני אישית אסיים תואר שני לפני השירות, בלי עזרת המעמד, וגם התואר הראשון וגם התואר השני שלי (שניהם בפיזיקה) בממוצעים מאוד גבוהים.
תהיתי האם מישהו שמע משהו על דבר כזה, ויודע איך זה נקרא כיום, כי אני מחפש מעמד כזה במשך הרבה מאוד זמן (חשוב לציין שאני שמעתי על מעמד מדען מצטיין, שמעניק יום בשבוע אך הוא אכן דורש קבע).
תודה מראש על כל עזרה שהיא (פרסמתי את השאלה הזו גם בפורום עתודה, כי יכול להיות שזה יותר רלוונטי לשם, אך אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי גם מפה)

לימודי תוכ"ש

היי
אם תתגייס כאקדמיזטור תשתלב במסלול העתודה, כולל קבע (כנראה שנתיים), ותוכל ללמוד לתואר שני החל משנת החובה השנייה שלך (אחרי שנה בצבא).
לחיילי חובה שאינן מועסקים כאקדמאיים נותנים אפשרות ללמוד רק במקצועות מיוחדים - תוכניתנים וכדומה, הכוללים קבע.

IBMRaev

New member
דברים שידעתי

תודה בכ"ז אבל כל אלו דברים שידעתי...
כפי שציינתי, פגשתי מישהו שלפני 10 שנים היה בתוכנית שאפשרה לו ללמוד בלי חתימת קבע, ותהיתי אם מישהו מכיר איך נקראת התכנית כיום והאם היא עוד קיימת ומוחבאת.
אגב, ללמוד לתואר שני לא יעזור לי, כי יהיה לי עד הגיוס תואר שני,
אך כפי שכתבתי בהתחלה-תודה על הניסיון לעזור

IBMRaev

New member
בלי קבע

כפי שציינתי, אני מכיר את המסלול עם קבע (לא יודע מזה תמריץ, אבל לא נורא...)
השאלה היא האם קיים בלי קבע.
בכ"ז, תודה על הניסיון לעזור...

למעלה