לימודים לתואר ראשון

adi00011

New member
לימודים לתואר ראשון

שלום לכולם,
השתחררתי לפני מס' חודשים מהצבא ואני מעוניינת לדעת כמה דברים על לימודי הפסיכולוגיה בארץ(אל דאגה אני לא מעוניינת ישר להתחיל ללמוד אלא פשוט לדעת כמה דברים בסיסים..):
1. בתיכון הרחבתי מדעי החברה ורציתי לדעת אם זה מהווה איזשהו בסיס ללימודים האקדמיים?
2. איפה כדאי ללמוד ? אני שואלת מבחינת הכל, ברמת לימודים, רמה חברתית, ההעדפה האישית שלי היא אזור המרכז ובייחוד אזור תל אביב אבל פתוחה להצעות.
3. הבנתי מהרבה אנשים שלהתקבל לתואר שני זה כמעט כמו להגיע לירח, אז מה עושים אם נגיד סיימתי תואר ראשון ולא הצלחתי להתקבל לשני? הרי בלי תואר שני אין הרבה אופציות לא?
4. רוב האנשים מדברים על זה שהיום שווה ללכת להייטק ולמדעי המחשב וכל הדברים האלה, מקצועות שאני פחות מתחברת אליהם, השאלה היא אם אני אלך ללימודי פסיכולוגיה ואסיים עם תואר ראשון/שני, אני אוכל להתפרנס בצורה מכבדת?

אשמח לתשובות מגוונות ומפורטות עד כמה שיש לכם זמן ורצון, תודה רבה :)

sense9

Member
מנהל
לגבי 3

יש מגוון אפשרויות לתואר השני, מלבד המגמה הקלינית שהיא הכי מבוקשת ישנן עוד מגמות טיפוליות או מחקריות שאליהן אפשר להתקבל.
מלבד זאת, לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה אפשר להמשיך לתארים שניים או למודי תעודה בתחומים אחרים.

katzeran

New member
שלום

הי
אני חושב שעל מנת לענות על השאלות האלו שתנסי לחשוב קודם כל על השאלה המרכזית יותר (ולכן מסובכת, לעתים קרובות) - מה את רוצה להיות כשתהיי גדולה?
&nbsp
"פסיכולוגיה" זה תחום מאוד נרחב, יש לו פנים רבות ולעתים גם שונות למדי אלו מאלו. יש לך הכרות מהתחום במסגרת הלימודים בתיכון, אז את יכולה לנסות להתחבר לשם ולנסות ולשים לב מה היה שם שעניין אותך יותר מדברים אחרים, ומה מדבר אלייך היום.
&nbsp
למה את רוצה ללמוד פסיכולוגיה? מה מושך אותך בתחום? ובעיקר, את צריכה לחשוב על איזו סוג עבודה את רוצה שתהיה לך... מן הסתם, מהמקום שאת נמצאת בו כרגע קשה לחשוב ולדעת ולנבא, אבל תרשי לעצמך לפנטז דווקא מתוך זה שאת לא בהכרח יודעת מה האופציות, ולחשוב מה "עושה לך את זה" בתחום.
&nbsp
בכל מקרה, אני גם מזמין אותך לקרוא את המדריך ללימודי פסיכולוגיה אצלי בבלוג. הוא נכתב לפני כמה שנים טובות ומתייחס למסלול הקבלה והלימודים של פסיכולוגיה קלינית, אבל אולי יעזור לך.
&nbsp
http://katzeran.com/blog/psychology-students-guide/

adi00011

New member
תגובות..

מעניין אותי יותר התחום של המחקר פחות מהתחום של טיפולים קליניים וכו'..
עוד שאלה זה על התנאי קבלה אם מישהו יודע על זה פרטים גם באזורי תל אביב וכו'..

למעלה