לימודים לתואר שני בקנדה

nogame

New member
לימודים לתואר שני בקנדה

שלום!
אני מעוניינת להרשם לשנת 2017 לתואר שני בקנדה - ישנן 2 אוניברסיטאות שאיתרתי כפוטנציאליות:
לאוניברסיטת טורונטו ל-2 תארים:
Master of Urban Design
Master of Visual Studies (שלפי מה שהבנתי סיכויי הקבלה די נמוכים, אבל התואר נראה פשוט מרתק!)
וכן לאוניברסיטת ווטרלו לתארים בPlanning
MA או MES
אני מתכוונת להרשם ל-2 האוניברסיטאות, ולבחור 2 תארים בכל אחת מהן (אני אדריכלית, והתארים המתקדמים בארץ לא עונים לי על החלומות...)
אם יש מישהו שלומד במסלול דומה, או אפילו לומד בקנדה, אשמח לקשקש מעט על מנת לקבל מידע/כיוונים/עצות/וכל דבר שיוכל לעזור לי להתקבל.
תודה, נגה

Melodyyy

New member
תואר שני

היי,
אני מניחה שאת יודעת, אבל ליתר ביטחון אגיד את זה בכל זאת - ב 99% מהמקרים אין בקנדה מימון לתואר שני, וכדי לקבל ויזת סטודנט צריך להוכיח מראש שיש איך לממן תואר ומחיה (כדאי לראות מה המחיר לסטודנט זר, הוא לרוב מאוד יקר).
לגבי קבלה - כמו בכל מקום, ציונים טובים בתואר ראשון ( A- לפחות בטורונטו), טופל מעל 100, סטייטמנט ודוגמת כתיבה ברמה גבוהה. אני יודעת שבדוקטורט קודם כל צריך למצוא מנחה מתאים אבל אני מניחה שלתואר שני עדיף לפנות ליועץ מ.א. ולשאול על התוכנית.
&nbsp

nogame

New member
האם ידוע לך מהן הזכויות של סטודנט בינלאומי?

אנו מגיעים משפחה, ואני לא מצליחה למצא את הדברים שמגיע/חובה על סטודנט בינלאומי -
חינוך לגי הרך (ילדה בת 4 ותינוק בן 8 חודשים) מהן המסגרות? מהן עלויות המסגרות?
ביטוחי בריאות?
הוצאות חובה נוספות (לא מזון/דיור/תחבורה)

כל מידע שימושי יעזור..
תודה!!

idohatam

New member
תלוי פרובינציה, בד"כ תמצאי פירוט באתרי האוניברסיטאות או

ארגוני הסטודנטים.

Melodyyy

New member
אני באה לבד אז...

&nbsp
אין לי מושג לגבי ילדים
אבל אני יודעת שבני זוג מקבלים ויזת עבודה חופשית
ביטוח בריאות - למיטב ידיעתי יש משהו כמו קופת חולים וסטודנטים זרים זכאים. שוב, לא יודעת לגבי משפחה.
&nbsp

idohatam

New member
אין קופות חולים בקנדה. יש ביטוח רפואי פרובינציאלי.

היות וקנדה מדינה פדראלית, בעניינים כאלו כל פרובינציה קובעת את המידיניות שלה.
בחלק מהפרובינציות תושבים ארעיים (קרי סטודנטים ובעלי ויזות עבודה) זכאים לכיסוי רפואי דרך הפרובינציה ובחלק לא בחלק זה תלוי במשך הלימודים. בחלק הכיסוי הוא מידי ובחלק יש תקופת אכשרה. במקומות שבהם לסטודנטים אין כיסו פרובינציאלי בד"כ יש כיסוי בסיסי דרך האוניברסיטה והרחבת כיסוי דרך אירגוני הסטודנטים. איפה שיש כיסוי פרובינציאלי את הרחבת הכיסוי ניתן לרכוש גם כן דרך איגוד הסטודנטים. צריך לבדוק לגבי כל פרובינציה באופן פרטי. כנ"ל לגבי סיבסוד של חינוך וכו'.

nogame

New member
מישו מכיר את התנאים באונטריו או לינק שיעזור?

לא מצאתי באתר שלהם...

למעלה