לימודים מתקדמים בקנדה בע״ס

Anabel32

New member
לימודים מתקדמים בקנדה בע״ס

הי אני חדשה כאן... לאחרונה עלתה לי מחשבה ללמוד בקנדה לימודים מתקדמים....
אני בעלת תואר ראשון מדעי ההתנהגות- פסיכולוגיה (ממוצע 91). ובעל תואר שני בעבודה סוציאלית מאונ׳ חיפה (ממוצע 91). המסלול תואר שני שלי הוא ללא תיזה.
השאלות שלי הן:
א. האם אוכל להתקבל ללימודי דוקטורט ובמה (פסיכולוגיה או ע״ס)?
ב. האם אוכל להתקבל לתואר שני בע״ס/פסיכולוגיה עם מסלול ישיר לדוקטורט.
ג. מה התהליך שאני אמורה לעשות לשם כך?
ד. אני נשואה עם 2 בנות (5.5 וחצי שנה). האם בעלי ואני נוכל גם לעבוד במקביל ?
סליחה על החפירה ואשמח לשמוע באמת מהמבינים.

תודה.

תשובות

א. בעיקרון תוכלי להתקבל. אבל, תצטרכי לבדוק את תנאי הקבלה הספציפיים של כל תוכנית שאת מעוניינת בה. המכשלה העיקרית היא שאין לך תיזה. דוקטורט הוא תואר מחקרי ואת חסרת נסיון במחקר ובלי פרסומים (אני מניח). לכן את בעמדת נחיתות מול מועמדים אחרים אבל ייתכן שיש תוכניות שמקבלות גם בעלי תואר שני ללא תיזה (לא יודע ספציפית לגבי פסיכולוגיה/ ע"ס). אי-אפשר לענות לך תשובה כללית ותצטרכי לבדוק ספציפית לגבי כל תוכנית.
ב. יש לך סיכויים טובים יותר להתקבל לתוכניות transfer שבהן מתחילים תואר שני ואם עומדים בדרישות מסויימות אפשר אחרי שנה לעבור לתוכנית לדוקטורט. זה לא "מסלול ישיר" במובן של דוקטורט ישר אחרי תואר ראשון כמו שמקובל בארץ. בקנדה, בניגוד לארה"ב, ברוב התוכניות לדוקטורט נדרש תואר שני (ובד"כ עם תיזה).
ג. להתחיל לחפש תוכניות שנראות לך באוניברסיטאות השונות ולבדוק ספציפית את תנאי הקבלה של כל תוכנית. אף אחד לא יעשה בשבילך את העבודה הזו.
ד. ויזת סטודנט מאפשרת עבודה חלקית במגבלות מסויימות. בעלך יוכל לקבל אישור עבודה. http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp

3rd CYR

New member
שאלה

יש כמה וכמה אנשים יותר בקיאים ממני בענייני קנדה כאן ואני מקווה שהם יענו לך.
בניתיים כמה שאלות:
1. מהניסוח שלך לא ברור לי האם את רוצה דוקטורט בעו"ס או בפסיכולוגיה (איזה פסיכולוגיה? חברתית? אירגונית? קלינית?)? מה המטרה שלך בסופו של דבר? קריירה במחקר או בטיפול? בארץ או בקנדה?
2. סיבה מסוימת למה דווקא קנדה? לדעתי בארה"ב יותר קל לקבל מימון.
&nbsp
אני גם חושבת שיש סיכוי נמוך שתספיקי להרשם לשנה הבאה (ספטמבר 2017) כי יש לך בערך חודש לעשות את כל התהליך עד שההרשמה נגמרת ברוב התוכניות.
&nbsp
מה שאני מציעה לעשות זה לעבור על האתרים של החוגים שנראים לך רלוונטיים ולראות מה הדרישות קבלה (וגם הלו"ז). הלינק למטה יכול להועיל כי הוא אמור להכיל את הלינקים לכל החוגים לפסיכולוגיה בקנדה באופן מרוכז. לכי לאתר של כל תוכנית רלוונטית ותבדקי את החלק באתר שנקרא admissions או application process (או prospective students):
&nbsp
http://www.cpa.ca/students/resources/canadianuniversities/

למעלה