לימודים\עבודה או שינוי מקצוע‎

יש לך 2 אופציות

היי ערן. צריך לקחת בחשבון שבהרבה ארגונים רציניים, כן בוחנים את ההשכלה של המועמד, ולכן זה לא חד משמעי.
כמי שגייס מאות מתכנתים עבור לקוחות, רובם דרשו השכלה פורמאלית בתחום. נכון שמתכנת יכול להיות מעולה, גם ללא השכלה פורמאלית וגם כאלו אני מכיר.
אבל עדיין צריך להתחשב בדרישות השוק, כלומר בשלב זה, לא הייתי מציע לצמצם את האפשרויות, נהפוך הוא, להרחיב אותן כמה שיותר...

Sch300989

New member
לימודים\עבודה או שינוי מקצוע‎

שלום לכולם,
אני בן 27 מאיזור הדרום\שפלה, סיימתי לימודי הנדסאי תוכנה בממוצע די גבוה, מאז יצא לי לעבוד ב 3 חברות.
בית תוכנה בו עסקתי כמתכנת ג'וניור ולאחר חצי שנה החלטתי להתפטר, החברה השנייה לא התחברתי ממש עם הצוות ולכן גם שם החלטתי לעזוב לאחר חודש והחברה השלישית עסקתי כתומך טכני של מוצר קיים (תוכנת הנהלת חשבונות). לאחר שנה וקצת החלטתי לעזוב את החברה מכיוון שלא ראיתי שום התקדמות מבחינה תעסוקתית וגם מבחינת התנאים והשכר לא היו אטרקטיביים.
אני מפקפק בתחום הלימודים בו בחרתי כי מצד אחד אני אוהב לתכנת ולפתח מוצרים חדשים לעמוד בדרישות המוצר אבל מצד שני אני לא אחד שיושב כל יום וכל זמן פנוי ומתכנת.
בנוסף לזה המשרות בהן עבדתי היו חברות לא גדולות כי החברות היותר מבוקשות לא עברתי אפילו את שלב הזימון לראיון עבודה.
שקלתי ללמוד תואר ראשון אבל זה יורד מהפרק מכיוון שאין לי בגרות מלאה וללמוד עוד 4 שנים לפחות לא עומד על הפרק.
אשמח מאוד לעצות\דעות של אנשים מתחום התוכנה או כל תחום אחר.

לימודים\עבודה או שינוי מקצוע

בוקר טוב ותודה לך על השאלה.
הסיבה שאני אומר תודה, היא שנתקלתי בה מאות פעמים במסגרת העיסוק שלי. יש משהו, שלצערי, לא נאמר לאנשים שלומדים במכללות או באוניברסיטה מקצוע מסויים.
מה שלא נאמר זה שעצם העובדה שיש לך בידיים מקצוע, לא הופך אותך, עדיין לאיש מקצוע בעל ידע וניסיון.
יש שלב, עליו, הרבה אנשים מנסים לדלג וזהו שלב של "תשלום דמי לימוד". עבודה בתפקיד ראשוני, למשך כשנה וחצי שנתיים, כדי לתפוס ניסיון. נכון, זה לא תפקיד בהכרח מרגש ובטח שזה לא השכר, עליו חלמת, כאשר למדת פיתוח תוכנה. אבל זאת דלת הכניסה למקצוע. ולצערי, אם אין לך פרוטקציה, ולרובנו, אין.... הדרך להכנס לענף, היא דרך הרגליים. להיות מוכן לעבוד בעבודה פחות מעניינת במשך תקופה של שנה וחצי - שנתיים - ואז, תוכל לעבור לחברת תוכנה גדולה יותר, שכבר תתייחס לקורות החיים שלך, ברצינות.
אם אתה שואל מה אני מציע לך?
אם אתה אוהב את המקצוע שנקרא פיתוח תוכנה, תנסה להתקבל, שוב לתפקיד התחלתי באחד הארגונים, כפי שעשית, אבל הפעם תתמיד, גם אם משעמם לך וגם אם השכר טוב. לטווח ארוך, זאת הדרך הנכונה
המון הצלחה

Sch300989

New member
לימודי המשך

תודה רבה על התגובה המהירה.
אני באמת אוהב את התחום הפיתוח ובנוסף הבנתי מהתפקיד האחרון שהתחום System Administration ורשתות די מעניין אותי. כשאני לומד בשיטת לימוד עצמי אני מרגיש אני הולך לאיבוד ולא מתרכז בנושאים ספציפיים ולומד לעומק.
האם היית מציע לי לקחת קורס\לימודי תעודה ?
&nbsp

לימודי המשך.

אתה מעלה שני נושאים נפרדים.
האחד הוא תחום העיסוק - יש הבדל מהותי בין היותך System Administrator שמתעסק בתשתיות של הרשת, לבין להיות מפתח תוכנה - שני עולמות תוכן שונים. מפתח תוכנה, אם אתה אוהב, בעל פוטנציאל להרוויח הרבה יותר כסף מהעיסוק השני.
לגבי בחירת מוסד לימוד או ללמוד באופן עצמאי, זה תלוי בבן האדם ובהרגלי הלמידה שלו. אם אתה יודע ללמוד לבד, בעל משמעת עצמית ויכולת לשבת הרבה שעות, יתאים לך ללמוד עצמאית. אם אתה מתקשה ללמוד לבד, נוטה לדחות את הלימודים, או שיש לך בעיה של משמעת עצמית, רצוי ללמוד במסגרת מסודרת שיכולה לסייע לך.
המון בהצלחה

למעלה